Друга работа во целава ситуација е побитна. Ова е доказ дека снимките поголем дел или побитните се од странски служби. Звонко Костовски и тој Георгиевски имаат извадено од убк по налог на Верушевски или у најмала рака без налог ама он бил посредник да ги продаат на него т.е. преку него на Заев.
Е сеа, ако Веруш му вика на Заев абе зашо мене не ми ги дае снимките туку на Чауш, тоа значи дека има дел кој не бил у посед на Верушевски. И сеа се се покопува.
За да не се дознае или сумља дека странска служба или служби снимале, дел се навистина извадени од убк и тие служеле за да се напраи покритие дека Мијалков и убк неовластено прислужувале. А уствари може 5 снимки се од тие, а сите други да се од странски служби. Ама никој не може да каже кои се тие снимки.
Тоа по дефиниција ти е мештаљка - planted evidence. Цело ебано СЈО е изградено на основа на нелегални прислушкувани материјали наводно нели од убк, злоупотреба на убк.
Иначе мали Веруш и Заев ја имаат спукано уше пред некоја година коа он имаше ваков сличен испад у коментар на фб. Тогаш сите се чудеа што ти е Чедо Божјо, јер беше доста неразбирливо што сака да каже, ама пораката јасно беше дека е за Заев.
Е сеа Заев е во пад, па Веруш најавува дека ке му задава сериозни удари до избори