- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.577
- Поени од реакции
- 5.169
Оваа прашање да му го поставуваше на некој србин, па и себеси.Зошто некој некого да чисти?
Во кој простор не сме живееле?Имате проблем у главите. Кај шо никогаш не сте живееле на тој простор, уште „чистите“.
Албанците се домородни во Балканот, вие сте дојденци, па вие чистите територии.
Ќе видиме, не можеме да судиме уште дали ќе ги бива тие држави, има време док ќе падне западната цивилизација(пошто тоа вие чекате) опколени сме со хиени држави копнено од сите страни, тешко ќе биде, ама ќе биде.Јас еве, не ми е лесно, ама би се помирил ако толку неќете да бидете управувани од никој друг, ама барем тоа земјите шо ги испокрадовте да ги уредевте да личат на држави. 5 Сомалии напраивте на Балканов.....племиња се пукате на Матка, ко на мајка ви да е. Да напраевте некоја економија у државава, поредок, самоодржливост, извоз.....ќе ви кажевме сите „алал нека ви“.....за кур не ве бива. За кур.
Дигресиите ти се глупи како ти, некој пукал у Матка па ми се качуваш мене, дали сте нормални
Немаме збор за мито на албански, тоа од вас сме го научиле, вие сте синоним за мито.Се исселувате поише од сите други, а тие што се останати се робови на мафијаши. Све ви функционира преку мито, силеџиство..... и 20 години после све ги гласате учкарине, најниска класа шо биле и меѓу вас, не извадивте ниеден интелектуалец до сега, експерт за нешто.
Пред да се појави ДУИ имаше партии кои имаа експерти и прави политичари, ама со вас не може другачије да се разбира човек, со силеџијата силеџиски треба да се разговара.
И да, албанците се иселуваат повеќе од вас, ама се враќаат да инвестираат повеќе од вас.
Кога сме опколени со хиени, мора надворешен алеат да имаме(албанците се како израелците, опколени со неандерталци), некој со голема палка, со вас другачије не може, да не е таа палка, денеска Србија ќе тргне кон Драч, Црна Гора кон Скадар, Грција кон Јужна Албанија.Све само бивши учкари шо се претставуваат како херои, а целата работа ви ја заврши митото цалнато на Америка и бомбардирањето 99та. Дури и тоа не е толку клучно колку што и понатаму стои митот во САД дека Србија е испостава на Русија во сред Европа и сака да ја растргне по сите страни, инаку ќе ве изебеа и они....
А да бевте оставени сами во директен судир со Србија, ти гарантирам дека сите до еден ќе ве пеплосаа.
Денеска да, Србија ако сака може да ги окупира сите земји каде живеат албанци, тоа е факт, ама Србија како што е денеска не стигнала сама, имала помош од цел свет, плачкала (само телевизори 99 што плачкала кој знае колку собирале, факт, ниту еден телевизор не оставиле).
И не е мит, Србија е сателит држава на Русија, не мисли само САД тоа, цела Европа мисли така, и да не е денеска така, на Србите не може да им се верува во тоа, малку им треба да се свртат кон Русија.
Кога ќе падне Америка вие плашете се најмногу, вие сте најчудниот експеримент. Добивте држава на тацна со сите институции готови па ја пропаднавте за 30 години. Во тоа се албанците пред вас, тие не одат на надолна линија. Споредувај Албанија или Косово со тие од пред 30 години.Молете бога да остане Америка во оваа форма, пошо при првиот дисбаланс на силите, вакви квази-експерименти ко вашиов, први ќе настрадаат.
Србија не е цвеќе за мирисање, ама од вас чоек само купови говна може да очекува.
Србија само последните 30 години убивала преку 100к луѓе, а скромен сум со бројкава.
Тоа што за вас албанците се подолу од србите кажува доволно, исти гомна сте и вие само што не сте имале можност, досега.
Автоматски споено мислење:
Немаат албанците пандан на овие.Kolku vakvi ekvivalentni izrazi postojat na albanski jazik?
Последно уредено: