- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 22.399
- Поени од реакции
- 38.958
... најважно за секој е да ги измие рацете ПРЕД да се иде во тоалет, а миењето раце после тоалет е исто важно ама повеќе за околината, отколку за себе!Добро што е ова работа со луѓево ги пратам повеќе од половина после одење во тоалет не мијат раце и одма фаќаат храна. Што им е толку тешко пола минута работа е тоа...
... да се докаже колку „ знаеме да ги миеме рацете“ се направи визуелен анкентно тестирање во ист временски период на три места, Рамстор, Сити Мол и Џамбо Веро за време од еден час поминале (во двата тоалета, машки,женски) 368 граѓани и само четири души ги измиле рацете пред да влезат во тоалет и тоа женски особи!
... мене ми се случи да влезам во просторијата пред тоалетот (со само едно женско веце) и да ги мијам рацете пред да влезам за физиолошка потреба, кога една женска ноншалантно си влезе и си ја отвори вратата од веце просторијата...ааааааа полека, ќе си чекаш ред! и’ реков... а таа као „па нема никој“.... па што сум јас овде никој? и возвратив, а она као „ па вие ги миете рацете значи сте завршиле работа“!

... не можам да замислам да со неизмиени раце влезам во тоалет за нужда, а после да ги измијам? како тоа со нечисти раце да се избришам? бљаааааак!
кај машките ај пак некако отворот кај „мочалото“ е помал каде би влегло потенцијалната инфекција од неизмиените раце, ама кај жените?

![handwashing[1].gif handwashing[1].gif](https://forum.kajgana.com/data/attachments/251/251467-374cce4493061e3d051ad1de657bc1cf.jpg?hash=N0zORJMGHj)
... раце се мијат пред тоалет, па потоа после тоалет, пред секој јадење било оброк или ужинка, освежително нешто... јас ги мијам и после фаќање на кваки или воопшто било што што не е мое или домашно! ... искрено не сум избројала колку пати ги мијам на ден!
Последно уредено: