Go nabroja moeto portfolio.Еве Типувам на КМБ, ТНБ и ГРНТ. Се гледаме за 5 години![]()
Go nabroja moeto portfolio.Еве Типувам на КМБ, ТНБ и ГРНТ. Се гледаме за 5 години![]()
Океј, ги чекаме сите да достигнат 12.100, 33.000 и 2.000 у кој било момент до 15.5.2025. Јади здраво и вежбај редовно за да доживееме да се наплатиме.Еве Типувам на КМБ, ТНБ и ГРНТ. Се гледаме за 5 години![]()
Е, и ?! денда 3.500 мкд за 2020 во најлош случај
Баш поради тоа со голема веројатност сум сигурен дека кај UNI би се дуплирала цената од денешна перспектива во однос на тие што пораснале 50 проценти.УНИ ја дебатираме често. Јас не верувам дека ќе успее да направи значаен продор на пазарот. Две години вредноста на акцијата се движи во плус минус 10 проценти. Додека дел од најликвидните компании пораснаа и до 50 проценети а во меѓувреме поделија дивиденда.
Мислам дека треба да се земе во предвид и опортунитетниот трошок од поседувањето на оваа акција.
TNB so 4.9 milioni eura dobivka za prviot kvartal
Фејксајдерски информацииИнсајдерски информации![]()
Јас на @moonprince би му турил бан од темава.Фејксајдерски информации
Автоматски споено мислење:
800М€врообврзница
Прегледај го приврзокот 251329
Цената на нафтата почна да паѓа по првата недела во март, а го проби дното во април, значи во следниот извештај ќе ја видеме дупката, гледате во последните 10 денови колкав е падот, сигурно е слично и до сега, па можеби ќе се оправи во следните месеси,Крајно интересно е што Макпетрол има залиха и однапред платени трошоци од скоро 20 милиони евра, ама за чудо не претрпел штета од падот на цената на горивата од околу 30%.
Уште нешто крајно симптоматично е што над 50% од котираните компании чекаат буквално до последен ден да ги предадат извештаите пошто ваљда буквално до последна секунда калкулираат колкав ќе им биде профитот. Дури и само овој факт би требало секој разумен човек да го одврати од инвестирање во населенава територија.
Макпетрол поседува околу 11.000 сопствени акции што на 31.12.2019. вределе околу 80.000 денари, а на 31.3.2020. околу 50.000 денари. Тоа значи дека би требало само по тој основ намалување на сеопфатната добивка за 5 милиони евра, а во извештајот таа е намалена само за 700.000 евра!
Se nadevam deka si kupi ispod 17k.TNB so 4.9 milioni eura dobivka za prviot kvartal