Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
![]()
РФМ ќе аплицира за Еурофарм Пелистер да игра во ЛШ!
Денес се одржа седница на Управниот одбор на Ракометната федерација на Македонија (РФМ) на која беа дефинирани клубовите кои ќе ја претставуваат нашата држава во европските клупски натпреварувања. Сигурен претставник во Лигата на шампионите ќе биде Вардар, а РФМ ќе аплицира и Еурофарм Пелистер...www.gol.mk
jas samo znam deka po noviot format na ls mora da ima tribini zad golot e sea ako se spremni da naprat sala za 4 meseci bravosОва мислам ќе биде повеќе про форма. Иако ни е лигата трето рангирана, веднаш зад Франција и Германија кои сигурно ќе имаат по два претставника, не верувам дека ќе се добие второ место, преголема е конкуренцијата, екипи со многу поголемо CV (особено во последните 15 години).
![]()
Стерјев: Неуморно работиме да го преземеме тронот од Вардар и да ги вратиме титулите во Битола!
Ексклузивно интервју со Зоран Стерјев, Претседател на РК Еурофарм Пелистер. II дел.www.gol.mk
Излезе и вториот дел од интервјуто со Стерјев. Реално здраворазумни се муабетите. Добро е што делува дека не лета во облаци туку му е јасно дека ова е само почеток и има многу работи кои треба да се средат.
Што се однесува до размислувањата за нов објект, во овој момент можам да кажам дека ги разгледуваме сите можни опции. Сметам дека најпрво треба да се направат напори за осовременување и искористување на постоечките капацитети. Како што веќе напоменав, надлежните општински органи нè уверуваат дека отпочнувањето со активности треба да се очекува многу брзо. Според она што досега е презентирано, наскоро се очекуваат значајни зафати. Реализацијата на тие проекти ќе има во најмала рака подеднакво значење за идниот успех на нашиот заеднички клуб како и сите досега преземени активности. На располагање се и фондовите на Европската Унија, кои се за таква намена. Ние будно ги следиме истите, но тоа е процес. Она што е наша реалност е дека сега и веднаш нешто мора да се направи на тој план за да имаме подобра ракометна и спортска иднина.jas samo znam deka po noviot format na ls mora da ima tribini zad golot e sea ako se spremni da naprat sala za 4 meseci bravos
a ako mislat da barat mesto vo ls a da igrame vo nekoj drug grad togas poarno i da ne igrame ic spored mene
Во управниот одбор колку што знам се и дел од раководството на стариот Пелистер , Шамбевски , Корлевски .Sala se praj za 4 meseci ako se saka i mesto ima vo kasarnata Camp Nou da se napraj ako se saka
p.s. tolku tesko prasanje postaviv ili samo sterjev i cile se vo upravata sega vo Pelister ne znam...
ako mislis na mene sarkasticno pisav ako mislis za drug neznamБез никаква намера да мешам политика, некој сака да ме увери дека Наташа за 4 месеци ќе ја среди салата на ниво потребно за ЛШ?![]()
Кирацот ќе ја среди и ќе те вработи келнер во кафичот кај него [emoji23]Без никаква намера да мешам политика, некој сака да ме увери дека Наташа за 4 месеци ќе ја среди салата на ниво потребно за ЛШ?![]()