Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Изјава од Сингапур-пошта пошо мислам тие се превозници за пратките од Али.

23 Mar 2020

North Macedonia - Measures taken to minimize the spread of COVID-19

Post of North Macedonia has advised that the government has officially declared a state of emergency for 30 days from 19 March 2020 (period subject to extension). This situation will have a major impact on operations, and quality of service for all types of inbound and outbound mail is affected. Service delivery standards cannot be guaranteed.

P.S. Од најновите информации што им се објавени скоро секаде (читај 5-6 поголеми европски земји) се олабавуваат мерките така да има надеж.

Здраво. Нарачката од awesomebooks ме чини 30 евра. Од awesomebooks ми објаснија дека на пакетот НЕ лепат цени, а ниту фактура има внатре. Но, денес од истиот сајт на другарка ѝ стигна пакет книги со НАЛЕПНИЦА на која имаше и цена. Многу се зачудив.

Е, сега, што јас ќе платам тука дополнително? Данок, зашто е повеќе од 22 евра?

Ај опрајте ме.

Здраво. Нарачката од awesomebooks ме чини 30 евра. Од awesomebooks ми објаснија дека на пакетот НЕ лепат цени, а ниту фактура има внатре. Но, денес од истиот сајт на другарка ѝ стигна пакет книги со НАЛЕПНИЦА на која имаше и цена. Многу се зачудив.

Ај опрајте ме.
За книги нема ништо да платиш, евентуално 5% ДДВ. Само за книгата и шипингот

Ај опрајте ме.
Ништо нема да платиш.
Јас сум имала нарачки и од по 50 евра и никогаш не ми наплатиле.

Ај опрајте ме.

Ако вкупната сума е под 45 евра мислам не се плаќа ни царина ниту пак ддв, а од 45 до 90 мислам се плаќа само ддв без царина

Како и дали можам да нарачам ствари од Њу Јоркер, Брешка, Зара, Пул и Беар?

На сајтовите отворив и никаде немаше за плаќање.

Како и дали можам да нарачам ствари од Њу Јоркер, Брешка, Зара, Пул и Беар?

На сајтовите отворив и никаде немаше за плаќање.
На FashionGroup работи се ОК. Регистрација прво, па избор на производи и плаќање. Доставата им е катастрофа една недела чекав. Имаат сега некој попусти (горе-доле).

На FashionGroup работи се ОК. Регистрација прво, па избор на производи и плаќање. Доставата им е катастрофа една недела чекав. Имаат сега некој попусти (горе-доле).
A drugive?

Немаат опција за онлајн шопинг :(. Се имав јавено во скоро време и одговорот беше -сеуште не.
2020 година а овие незнаат да продаваат преку интернет.
Затоа главни се оние ФБ страни, kupi ocila, naeftino и т.н.:(

Дали има некој купено нешто од DFTBA во последнава пола година?
Јас многу се напнав. Имав порачано нешто на 25 декември, ама беше на pre-order, и го шипнаа тек на почеток на март, и не ми стигна после 6 недели, и им пишав, и дебилите (ќе се отрујам озбилно), ми рекоа дека имало проблем со мојата нарачка БИЛА ИСПЕЧАТЕНА АДРЕСАТА НА ЛИВЧЕ НА КОЕ НЕМАЛО ДОВОЛНО МЕСТО ДА СЕ ПРИКАЖЕ ЦЕЛАТА АДРЕСА значи ова ми го кажуваат 6 недели откако чекав плус да не рачунам 2 месеца пре ордер, ќе се самозапалев.
Ми ги вратија парите и ми рекоа ако сакам пак да порачам.
Бидејќи тоа ми е за подарок на најдрагата личност у мојот свет, го порачав пак и им реков ај глејте пак да се деси истото, и го шипнаа на 20 април, и еве сега месец го нема... значи пак ко да ми се пишуе црно сценарио... да знам ковид-19 итн али...

TL;DR Дали ви стигнало нешто од DFTBA у последнава пола година и за колку време ви стигнало?

Требаше да се пожалам тука за да стигне.
FUCK YEAH!

Оваа како иде работава ке ни пропаднат нарачкиве. Сакаат да ги држат границите затворени додека не поминат избориве.(за да не побегнат гласачите по одмори и сезонски работи за запад).
Дајте предлог што да напраиме да ги натераме да пратат комбиња од пошта во Чешка, Латвија, Литванија, Холандија и Швајцарија по една тура ке заврши работа, за сите наши досегашни пратки.
Еве рокот на моиве тракинг броеви почнува да истекуват.

Attachments

• 20200525_121022.jpg
    20200525_121022.jpg
    2,2 MB · Прегледи: 31
  • 20200525_122314[1].jpg
    20200525_122314[1].jpg
    4,5 MB · Прегледи: 30
Последно уредено:
Оваа како иде работава ке ни пропаднат нарачкиве. Сакаат да ги држат границите затворени додека не поминат избориве.(за да не побегнат гласачите по одмори и сезонски работи за запад).
Дајте предлог што да напраиме да ги натераме да пратат комбиња од пошта во Чешка, Латвија, Литванија, Холандија и Швајцарија по една тура ке заврши работа, за сите наши досегашни пратки.
Еве рокот на моиве тракинг броеви почнува да истекува.
Требаше од 15 јуни да се отворат границите.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom