Progressive International или нова интернационала

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.572
Поени од реакции
18.605
Јанис Варуфакис и Берни Сандерс ги обединија, европските и американските прогресивни сили, т.е. DiEM25 и Sanders Institute, го формираа Progressive International или нова интернационала.

Редно беше да се координираат и обединат против конзервиве од Европа и САД.

Немам некој оформен став околу ова, ама јако е што во движењево DiEM25 ја вброиле Памела Андерсон како истакнат член...

Untitled.png

Kaj i da e i Dimce Apasiev ke go baraat.

Ако го земат Димче ќе го растури ова движење.
Автоматски споено мислење:

Не е на арно за Македонија

Не е бе ова Сорос, овие сакаат да ги еб*т таквите ко него.
Автоматски споено мислење:

Donald Trump is president.
Here's how Bernie can still win.

Најдоброто нешто е што водач на сите конзерви е Трамп :D

Јанис Варуфакис и Берни Сандерс ги обединија, европските и американските прогресивни сили, т.е. DiEM25 и Sanders Institute, го формираа Progressive International или нова интернационала.

Редно беше да се координираат и обединат против конзервиве од Европа и САД.
Што ќе биде специјалност на интернационалава? Како да изгубиш избори?

Немам некој оформен став околу ова, ама јако е што во движењево DiEM25 ја вброиле Памела Андерсон како истакнат член...

Прегледај го приврзокот 250994
Што е јако? Тоа што ја сметаш Памела Андерсон за зајачица/спонзоруша, обична актерка, ја памтиш по Бејвоч и секс тејпот...?
Памела Андерсон беше една од првите и најгласните подржувачи на Асанж.
Ја информираше јавноста за неговото влошено здравје, го посети во затвор...
Памела учествува во ПЕТА, го промовира најдобриот и најздравиот начин на исхрана (веганство) и сигурно донира многу кеш.
Памела е позната личност и одличен човек. Нема причина зошто да не е истакнат член.

Што е јако? Тоа што ја сметаш Памела Андерсон за зајачица/спонзоруша, обична актерка, ја памтиш по Бејвоч и секс тејпот...?
Памела Андерсон беше една од првите и најгласните подржувачи на Асанж.
Ја информираше јавноста за неговото влошено здравје, го посети во затвор...
Памела учествува во ПЕТА, го промовира најдобриот и најздравиот начин на исхрана (веганство) и сигурно донира многу кеш.
Памела е позната личност и одличен човек. Нема причина зошто да не е истакнат член.
Супер е Памела. Се надевам движењето Прогресивна Интернационала ќе послужи како инспирација за некоја домашна верзија во која истакнати членови би биле Мариглен Демири, Сузана Спасовска, Павле Богоевски итн.

Супер е Памела. Се надевам движењето Прогресивна Интернационала ќе послужи како инспирација за некоја домашна верзија во која истакнати членови би биле Мариглен Демири, Сузана Спасовска, Павле Богоевски итн.
Eww.
Овие тројца можат вода да и носат.

Што ќе биде специјалност на интернационалава? Како да изгубиш избори?

Ако има политичар, на кој што му се исполнуваат заложбите, тогаш тоа е Берни Сандерс.

На Мич Меконел сигурно му се превртува стомакот оти пола од републиканските гласачи поддржауваат Medicare For All.

Чушкана AOC стаса да пали и жари во американскиот сенат, а basic income стана нормално во кризава. Овие најниско платениве во моментов заработуваат 200% повеќе отколку кога беа вработени :D

Знаеш она со битките и војната, тоа станува норма за Сандерс.

Последно уредено:
Ако има политичар, на кој што му се исполнуваат заложбите, тогаш тоа е Берни Сандерс.

На Мич Меконел сигурно му се превртува стомакот оти пола од републиканските гласачи поддржауваат Medicare For All.

Чушкана AOC стаса да пали и жари во американскиот сенат, а basic income стана нормално во кризава. Овие најниско платаниве во моментов заработуваат 200% повеќе отколку кога беа вработени :D

Знаеш она со битките и војната, тоа станува норма за Сандерс.
Сандерс би дал бубрег за да стане претседател на САД. А тоа нема да го доживее. Се друго се приказни. :)

Сандерс би дал бубрег за да стане претседател на САД. А тоа нема да го доживее. Се друго се приказни. :)
Не би рекол дека човекот е опортунист. Иако не сум фан на неговите политики интересно е колку бил човекот конзистентен низ годините. Има видеа од 1970 каде што ги збори истите работи што ги кажува денес.

Од твоја перспектива сигурно е така, од моја нема ништо подобро од тоа Сандерс да е губитникот, а Трамп победникот :D

iako zvuci kontradiktorno za agendata na sanders dolgorocno mozda e i podobro sto nema da stane pretsedatel. fintata e sto i da stanese pretsedatel ke bese "lame duck" bidejki nema da imase prava podrska od ni edna strana i so toa nema da bese sposoben da realizira golem del od negovite idei. glasacite vo SAD toa ne go razbiraat, pa verojatno za kratko vreme ke mislea "ej ovoj kolku najavi i nisto od toa". ovaka e covek so dobra volja koj mozda nesto ke podobrese, no ne dobi sansa, pa mozda od nadvor moze povise da vlijae popoleka nesto da se smeni. ne deka veruvam deka taka ke bide, ama onaka po nekoja abstraktna logika :D

iako zvuci kontradiktorno za agendata na sanders dolgorocno mozda e i podobro sto nema da stane pretsedatel. fintata e sto i da stanese pretsedatel ke bese "lame duck" bidejki nema da imase prava podrska od ni edna strana i so toa nema da bese sposoben da realizira golem del od negovite idei. glasacite vo SAD toa ne go razbiraat, pa verojatno za kratko vreme ke mislea "ej ovoj kolku najavi i nisto od toa". ovaka e covek so dobra volja koj mozda nesto ke podobrese, no ne dobi sansa, pa mozda od nadvor moze povise da vlijae popoleka nesto da se smeni. ne deka veruvam deka taka ke bide, ama onaka po nekoja abstraktna logika :D

Подобро да се борам со војска од лавови, водени од овца, отколку војска на овци, предводена од лав. Аце наш знаел што зборува.

Добра ти е логиката, многу е подобро што Сандерс нема да биде претседател, вака Трамп е водичот на сите конзерви во светот.

Можеш да замислиш како се чувствува една интелектуална лавица како @Darling со нејзините конзервативно националистички ставови, обединета со другите десничари, да ја води еден мизогинист, шарлатан каков што е Трамп :D

Штетата што Трамп ќе ја направи на конзервативците ќе биде во магнитуди поголема од штетата што ја направи Хилари на прогресивните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom