Ne deka mi e gajle koj ke pobedi na izborite Kurto ili Murto, no mislam deka najidealno vreme za izbori e mesec juni.
Ич не ти е гајле. Исто како на еден куп други што не им е гајле, само така си ломотат и случајно им се поклопуваат ставовите и досетките со тие што ги форсира штапската бригада. Идеално време за избори во нашево општество ниту постоело, ниту постои, ниту ќе постои во догледно време. Идеално време за избори е само за патетичните плакатолепачи кои излегоа од пештерите клатовратачки во нов поход пред изборите.
Juli ili avgust se veke meseci koga narodot ke se raštraka na godišni odmori po sela, vikendici, Mavrovo, Prespa, Ohrid, Struga, Dojran, pa duri i po sosednite državi. Koga veke se otvoraat molovite, sportskite obložuvalnici, džamiite, pola Struga pred edna nedela beše izlezena na litija, slednive denovi ke se otvoraat i restorantite, kafanite, kafičite... Što e tolku opasno da se organiziraat edni izbori sekako bez masovni gragjanski sobiri/mitinzi, tuku poveke da ima onlajn kampanja kako i delenje partiski programi po domakinstvata. I sekako glasanje so zaštitni maski i rastojanie pomegju glasačite na glasačkite mesta.
Да де, баш заради тоа што ќе бидат по одмори луѓето, затоа нема да има излезност, не дека не постои нормален избор и желба за гласање кај мнозинството. Па каква смисла ќе има животот на утепаните штапски идиоти ако нема митинг, да се знае кои се повеќе и да се аплаудира на глупоштините што ќе ги истреска врховниот водач. Замисли па уште да се поздрави пештерскиот плакатолепач со Мицко кривиот или Заев глупердата. Па тоа не катарза, не знам што ќе биде.
Само нека ја имаат таа среќа да се појават кај мене на врата комуњаро-вмроно-учкарите кај мене на врата, на клоци ќе ги фатам со се упаљачи, памфлети и слични тракатанци.
Плус интересно е како ја спомна литијата во Струга, а не го спомна протестот (замисли, во сред пандемија) во Сингелиќ, заради тоа што уапсиле ликови кои го прекршиле полицискиот час. Попровидно не може да биде.
Zošto opozicijata ne saka izbori letovo, tuku na esen, dokolku navistina se cvrsto ubedeni deka sigurno pobeduvaat so 100-200 iljadi glasovi poveke od vladeačkata koalicija. Velat ke imalo valkani raboti, valkani izbori ke bile, pa ako opozicijata e navistina cvrsto ubedena deka ke ja pobedi vlasta i toa so neverojatno ogromna razlika vo glasovi, kako što vika gazda Žmic, togaš nema što da se plašat od izbornoto soočuvanje !
Опозиција во државава ниту некогаш постоело, ниту постои во моментов, ниту некогаш ќе постои (барем не во догледно време). Посебно после случувањата во последниве 2-3 години (ај да не повлечам и поодамна, сепак има ликови кои уште веруваат во некои од тие бајки) е во најмала рака дебилно човек да верува во било која изјава на Мицко антипатичната глуперда и Заев идиотот од епски размери, да не правиме муабет па за класичните пајтон партии кои служат за пумпање на излезноста и амортизација на апатијата и незадоволството на нормалните луѓе во општествово.
Ова што си го пишал понатаму само покажува колку те заболе кој ќе победи (нели така кажа на почетокот) и која е целта на твоето битисување (не само на форумов, туку и надвор од него). Ама ако, слободно реплицирајте си едни на други со штапските досетки и фалете се по штабовите какви плодни дискусии сте имале со глупите/небањатите/ненормалните/забеганите/затуцаните вмрони/комуњари/предавници/националисти/фашисти/штоидае (се надевам дека има комбинација за сечиј вкус). Барем посуптилно да ја теравте пропагандата, ама ни за тоа не сте способни.
Пасвордот за главниот меил на општина Струмица е zoranzaev
За жал тоа се корисничките имиња, овие барем ги имаат хеширано пасвордите. Проблем е колку лесно им ги пробиваат базите (без разлика дали е ова од сега или од претходни пробивања, како што имаше спомнато некој по социјалниве мрежи). Ама добро, интересно е како zoranzaev е уште корисничкото име на главниот општински акаунт. Ништо чудно grujo123 уште да е главното корисничко име во влада.