СДСМ - Политичка партија

Дали ви се допаѓаат пратеничките листи со кои ќе настапува партијата на следниве избори?

• Да.

Гласови: 7 11,1%
  • Не.

Гласови: 42 66,7%
  • Можеле да стават и многу подобри кандидати.

Гласови: 14 22,2%

• Вкупно гласачи
    63
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
За сегашниот ни премиер Спасоски, Диво Населје бил трагичен настан,кој подоцна бил заведен како тероризам.:tapp:Шо повеќе да се каже за копитава!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Аудио-записи од разговор кој Зоран Заев го води со анонимен соговорник се појавија на социјалните мрежи, поточно, на видео платформата „ЈуТјуб“ на кои може да се слушне гласот на лидерот на СДСМ и уште едно машко лице. До мене, овие снимки ги достави свиркач…

Она што ќе го слушнете во аудио-записите вметнати во овој текст се снимки на кои се слуша гласот на лидерот на СДСМ Зоран Заев и уште едно машко лице. Разговорот е воден во угостителски објект чија локација нема да ја откриеме. Од разговорот кој Заев го водел со анонимниот соговорник, ќе слушнете какво е мислењето на Зоран Заев за граѓаните, за кои вели „ебем ти таков народ“ ако и на тие избори – мислејќи на оние во декември 2016.година – не гласаат за него.
На првиот аудио-запис, јасно се слуша како соговорникот го убедува дека ако излезе на избори, тој нема да победи, бидејќи „народ не ги сака“. Ниту него, ниту пак СДСМ. На ова, Заев одговара дека соговорникот размислувал како „задоен ВМРОвец“ и го насочува да внимава на резултатот од изборите, велејќи „ќе видиш што ќе се случи“.

Вториот аудио-запис, всушност е признание на Зоран Заев дека нелегално прислушкуваните аудио-материјали ниту биле безбедни, ниту пак биле само во посед на партијата. Соговорникот го прашува Заев, зошто не му верувал нему и разговорите му ги дал на Чауш. На ова тој одговара, дека така требало со цел тие кои биле на Албански јазик да бидат преведени и да можело да се удри по Али Ахмети.

„Граѓанските организации, тоа што е финансирано од Сорос, Студентскиот парламент сите се мои“ – вели Зоран Заев во третиот аудио-запис, практично признавајќи дека протестите на т.н. шарена револуција се фиктивни.

Во четвртиот аудио-запис, лидерот на СДСМ објаснува дека „СЈО ќе превземе драстични чекори“ и дека ќе направи многу штета, притоа јасно ставајќи до знаење дека оваа институција е под негова целосна контрола. Понатаму во овој запис, Заев се заканува дека на бизнисменот Орце Камчев ќе „мамето мамино ќе му го е*ам“.

Ова е само увертира во сѐ она што свиркачот го достави до мене. Јас ќе ја почитувам неговата желба и засега објавени ќе бидат само првите четири аудио записи.
Ова продолжува, а од снимка во снимка, се појасна ќе станува вистинската вистина за Зоран Заев и неговата инволивраност.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
861
Поени од реакции
1.370
Шестчлено семејство оставено без скршен денар и без струја- по 20 години ги скинаа партиските книшки од СДСМ

Додуша не ги кривам лујџето како овие, програмирано е така кај нас, шо сите ги лажа, посебно сиромашните, да гласаат за селјациве, и за едните и за другите, со надеж дека че му пружа шанса да ги вработа, а само ги користа. Зна на нашите да му кина вода, струја, а не ода кај оRлите, чеченците и другите оти зна дека че го кркаат.

Како и да е, ваквите ко нив не можа да земаат социјално или било каква друга помош, оти „попривелегираните“ кај нас земаат социјална помош.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Аудио-записи од разговор кој Зоран Заев го води со анонимен соговорник се појавија на социјалните мрежи, поточно, на видео платформата „ЈуТјуб“ на кои може да се слушне гласот на лидерот на СДСМ и уште едно машко лице. До мене, овие снимки ги достави свиркач…

Она што ќе го слушнете во аудио-записите вметнати во овој текст се снимки на кои се слуша гласот на лидерот на СДСМ Зоран Заев и уште едно машко лице. Разговорот е воден во угостителски објект чија локација нема да ја откриеме. Од разговорот кој Заев го водел со анонимниот соговорник, ќе слушнете какво е мислењето на Зоран Заев за граѓаните, за кои вели „ебем ти таков народ“ ако и на тие избори – мислејќи на оние во декември 2016.година – не гласаат за него.
На првиот аудио-запис, јасно се слуша како соговорникот го убедува дека ако излезе на избори, тој нема да победи, бидејќи „народ не ги сака“. Ниту него, ниту пак СДСМ. На ова, Заев одговара дека соговорникот размислувал како „задоен ВМРОвец“ и го насочува да внимава на резултатот од изборите, велејќи „ќе видиш што ќе се случи“.

Вториот аудио-запис, всушност е признание на Зоран Заев дека нелегално прислушкуваните аудио-материјали ниту биле безбедни, ниту пак биле само во посед на партијата. Соговорникот го прашува Заев, зошто не му верувал нему и разговорите му ги дал на Чауш. На ова тој одговара, дека така требало со цел тие кои биле на Албански јазик да бидат преведени и да можело да се удри по Али Ахмети.

„Граѓанските организации, тоа што е финансирано од Сорос, Студентскиот парламент сите се мои“ – вели Зоран Заев во третиот аудио-запис, практично признавајќи дека протестите на т.н. шарена револуција се фиктивни.

Во четвртиот аудио-запис, лидерот на СДСМ објаснува дека „СЈО ќе превземе драстични чекори“ и дека ќе направи многу штета, притоа јасно ставајќи до знаење дека оваа институција е под негова целосна контрола. Понатаму во овој запис, Заев се заканува дека на бизнисменот Орце Камчев ќе „мамето мамино ќе му го е*ам“.

Ова е само увертира во сѐ она што свиркачот го достави до мене. Јас ќе ја почитувам неговата желба и засега објавени ќе бидат само првите четири аудио записи.
Ова продолжува, а од снимка во снимка, се појасна ќе станува вистинската вистина за Зоран Заев и неговата инволивраност.
Избори се ближат ...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Избори се ближат ...
Нормално, и ќе гласаме за тие што ќе не извадат од овие црнила.....ако сакаме подобро утре. Ние нудиме решение, сака некој да прифати или не тоа е негово. Бољи опција нема.....или сум грешка, ај да те замолам да ме оправиш ако има боље опција.
Ништо не е идеално а ВМРО е далеку од идеална партија, ама капацитетот на луѓето е тој....и добро е што секоја нова гарнитура е се подобра. Повели придружи се и ти и сите што сакаат, да придонесеме за подобро функционирање. Знаат сите да зборат што чини а што не...тоа е лесно, направи нешто па тебе да те оценуваат.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Нормално, и ќе гласаме за тие што ќе не извадат од овие црнила.....ако сакаме подобро утре. Ние нудиме решение, сака некој да прифати или не тоа е негово. Бољи опција нема.....или сум грешка, ај да те замолам да ме оправиш ако има боље опција.
Ништо не е идеално а ВМРО е далеку од идеална партија, ама капацитетот на луѓето е тој....и добро е што секоја нова гарнитура е се подобра. Повели придружи се и ти и сите што сакаат, да придонесеме за подобро функционирање. Знаат сите да зборат што чини а што не...тоа е лесно, направи нешто па тебе да те оценуваат.
Види, не ти се мешам... верувам дека си искрен во тоа што го кажуваш и дека си патриотски настроен... Ама ќе ти кажам многу да не се надеваш, за да не се разочараш... Без тотален ресет на системот, ниту името ќе се врати, ниту нешто ќе опраи... Све друго ти е мелење празна слама...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Види, не ти се мешам... верувам дека си искрен во тоа што го кажуваш и дека си патриотски настроен... Ама ќе ти кажам многу да не се надеваш, за да не се разочараш... Без тотален ресет на системот, ниту името ќе се врати, ниту нешто ќе опраи... Све друго ти е мелење празна слама...
Толку штета ни направи ЗЗ да прашање е дали е можно и теоретски нешто да се направи. Додека не угине тој комуњарски мајндсет ништо не правиме....и додека не гласаат сите македонци за опција која ќе вети враќање на националните интереси. Без 80 пратеници нема ништо од тоа.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.909
Поени од реакции
2.943
Jas se pridruzuvam!

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.315
Поени од реакции
13.233
Толку штета ни направи ЗЗ да прашање е дали е можно и теоретски нешто да се направи. Додека не угине тој комуњарски мајндсет ништо не правиме....и додека не гласаат сите македонци за опција која ќе вети враќање на националните интереси. Без 80 пратеници нема ништо од тоа.
Колку и да сакам да го анулираме договорот од Преспа,се плашам дека тоа веќе е завршен чин?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Eeeeeeeeeh sto ubavo ni beshe so Grujo na vremeto ama mu se nafrlija ovie kleti gadni komunjari ogin da gi izgori go namestija da odi za ungarija gospo da gi zeme i niv i direktorot na usaid soros
Ja prodadoja majka mila Makedonija
Џони не знам за кој комуњари зботуваш,за црвената олигархија шо ја упропасти Македонија на сите полиња?Ама најтрагично е шо дел од неписмениов народ уште мисли дека ако гласа за Сдсс гласа за комунисти!:yid:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Многу е смешно и извонредно глупо сеуште некој сериозно да ги доживува бомбите. СДССМ во илјадници бомби што ги имаа имаат исход нула. (освен Миле, колатерална штета)
Никој не може да ме убеди дека СДССМ И ВМРО не се во задничка зделка и бомбите се користат за меѓусебно натегање и ситни уцени и меѓусебно рекетирање.
Ние од сето тоа никаков аир не видовме. Ниту Смилковско, ниту Мартин ниту било кој издржан судски спор. Што ни кажува тоа? Ние имаме само една голема интегрирана партија која се двои само кога треба функциите да се поделат.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.273
Колку и да сакам да го анулираме договорот од Преспа,се плашам дека тоа веќе е завршен чин?
И јас се плашев дека ќе излезеш со ваков тврд став “дека тоа веќе е завршен чин“, не чекав многу добро е!
Реалност е шо да се прави!
Ништо ќе чекаме да се распаднат Бугаристан, Грекистан, и Арнаутистан и после коа ќе им влетаме одморени и навежбани има пепел да ги сториме!
Сега е важно само да се влезе во ЕУропска (од внатре да им еб*ме мамето), да се испочитува волјата изразена на референдумот коа дури сите етнички малцинства и една голема маса на северџгани рекоа дека сакаат да бидат западни ... оти така со векови си се чуствувале!

Имало интервентен увоз на лубриканти, бидете спокојни.

Kajgana Shop

На врв Bottom