Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ѓорѓи, убаво што кај Лефица глеаш лидер во овој Апасиев, а да прашам кај овие другиве шо глеаш има ли и таму лидери или се е мој до мојега, црпанти ?
Јас не го напишав тоа што ме прашуваш. Апасиев е претседател (лидер, водач) на Левица и е единствен активен. За другите не знам што прашање е „што гледаш“, дали мислиш дали имаат капацитет? Не, немаат, мислам дека квалитетот на политичките партии е ужасен, ужасно слаб. Генерално.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.592
Поени од реакции
5.309
Јас не го напишав тоа што ме прашуваш. Апасиев е претседател (лидер, водач) на Левица и е единствен активен. За другите не знам што прашање е „што гледаш“, дали мислиш дали имаат капацитет? Не, немаат, мислам дека квалитетот на политичките партии е ужасен, ужасно слаб. Генерално.
:(
мислиш дали имаат капацитет?“, да на тоа мислев!
лидер, водач“, има некоја чколија за тоа или до генетика ќе да е?

Не се сложам, имало има и ќе има извонредни кадри во партиите и едуцирани но и родени политичари шо би се рекло, проблемот е системот (системот генерира кризи) и немањето на демократија во истите, односно истите партии се експозитури на центрите на моќ (внатрешни-надворешни) вертикалната и хоризонталната промена (па и кадровска) е само фраза и сон, форма за далечна иднина, за промена пак на политика (вертикално-хоризонтално) не станува збор, во такви услови да се говори за квалитет или неквалитет е несериозно.

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Во Левица има со лопата да бериш млади, образовани деца кои разбираат политика. Но тоа што не се медиумски покриени е друга приказна за жал.

Еве што кажува последната анкета:
1589145860088.png

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592
Во Левица има со лопата да бериш млади, образовани деца кои разбираат политика. Но тоа што не се медиумски покриени е друга приказна за жал.

Еве што кажува последната анкета:
Прегледај го приврзокот 250716
Ова „без Левица нема Влада“ ме поттикна да те прашам за мислење - што ако на Левица и биде понудено да биде дел од нова Влада пак предводена од СДСМ? Стварно ме интересира каков став би имале тогаш и дали ќе се согласат на коалиција?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.592
Поени од реакции
5.309
Ова „без Левица нема Влада“ ме поттикна да те прашам за мислење - што ако на Левица и биде понудено да биде дел од нова Влада пак предводена од СДСМ? Стварно ме интересира каков став би имале тогаш и дали ќе се согласат на коалиција?
зошто повторуваш прашање, очекуваш да се смени одговорот или не си го слушнал одговорот, па нели лидерот на Левица изјави дека нема да влегува во коаљиција со Северџгани и дека е против Северџистан???
Или таа изјава од пред некој месец повеќе не важи?

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592
зошто повторуваш прашање, очекуваш да се смени одговорот или не си го слушнал одговорот, па нели лидерот на Левица изјави дека нема да влегува во коаљиција со Северџгани и дека е против Северџистан???
Или таа изјава од пред некој месец повеќе не важи?
Па баш затоа прашувам... Дали би имало промена во ставот кај Апасиев во таква ситуација. Плус прашањето е конкретно за членот Џек Нолан, пошто гледам дека е поддржувач на Левица а веројатно и член. Ме интересира и негово мислење за ова...

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Јас одамна на ТВ немам видено некој од Левица, сем Апасиев. Беше и Савевски битолчанецот, ама се искараа со Апасиев. Имам видено 2-3 на ТВ ама одамна било и тоа што го видов беше „многу слабо“.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Колку сакам да стане Левица со министер за финансии па да чекаме километарски редови за тоалетна хартија и млеко...:ROFLMAO:

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Па баш затоа прашувам... Дали би имало промена во ставот кај Апасиев во таква ситуација. Плус прашањето е конкретно за членот Џек Нолан, пошто гледам дека е поддржувач на Левица а веројатно и член. Ме интересира и негово мислење за ова...
Понуда за коалиција од СДСМ според мене ќе има 99% Тоа е легитимно и нема тука што СДСМ да изгуби. Но Левица нема да прифати. Ставот на партијата е дека еден од условите за постизборна коалиција ќе биде коалиција со партија која ќе сака да го врати името. По некоја логика тоа СДСМ не можи да и го гарантира на Левица.

Најновата Анкета. Или пресметано во пратеници минимум 4, максимум 6 кога ептен би се распоредиле гласовите доволно за да се освои пратеник. Плус бројката во жолто која ќе излезе на гласање но сеуште не знае за кого.
1589312524326.png

Nro

Член од
13 јуни 2018
Мислења
75
Поени од реакции
123
Понуда за коалиција од СДСМ според мене ќе има 99% Тоа е легитимно и нема тука што СДСМ да изгуби. Но Левица нема да прифати. Ставот на партијата е дека еден од условите за постизборна коалиција ќе биде коалиција со партија која ќе сака да го врати името. По некоја логика тоа СДСМ не можи да и го гарантира на Левица.

Најновата Анкета. Или пресметано во пратеници минимум 4, максимум 6 кога ептен би се распоредиле гласовите доволно за да се освои пратеник. Плус бројката во жолто која ќе излезе на гласање но сеуште не знае за кого.
Прегледај го приврзокот 250996
Pojke od eden pratenik i to vo kec nema da imate

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
:(
мислиш дали имаат капацитет?“, да на тоа мислев!
лидер, водач“, има некоја чколија за тоа или до генетика ќе да е?

Не се сложам, имало има и ќе има извонредни кадри во партиите и едуцирани но и родени политичари шо би се рекло, проблемот е системот (системот генерира кризи) и немањето на демократија во истите, односно истите партии се експозитури на центрите на моќ (внатрешни-надворешни) вертикалната и хоризонталната промена (па и кадровска) е само фраза и сон, форма за далечна иднина, за промена пак на политика (вертикално-хоризонтално) не станува збор, во такви услови да се говори за квалитет или неквалитет е несериозно.
Малку доцна ти реплицирам, ама на ова и јас мислев и мислам.
Сигурно дека во партиите има квалитетни кадри, но јас пишувам за оние кои се на површина кои учествуваат во посериозниот политички живот, овие 30 години. А најмногу ме нервира поставување на неискусни „деца“ на високи државнички функции, директори, итн... Ги има(ло) премногу.

D

Deleted member 12196

Гостин

Прегледај го приврзокот 250996
Оваа анкета не ми изгледа веродостојна. Доволно е да погледам дека на гласање ќе излезат 1 200 000 гласачи.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Абе 10 пратеници ќе земат, секако

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Колку помало учество од помали партии во извршната власт на државата, толку поголема загуба за народот. Веќе е доста од двеве партии. Не губиме нишѕо, можи само да добиеме...

D

Deleted member 12196

Гостин
Колку помало учество од помали партии во извршната власт на државата, толку поголема загуба за народот. Веќе е доста од двеве партии. Не губиме нишѕо, можи само да добиеме...
Има доволно мали партии во извршната власт. Разни ГРОМови, ДОМови, ФРОДЕМи, ПОДЕМи... Да не ги набројувам, половина страна ќе испишам. Ако треба кон нив да додадеме уште некоја, нема проблем. Не ќе се ни забележи.

Kajgana Shop

На врв Bottom