Преговори со ЕУ, отварање и затварање на поглавијата по ново

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ја зумираш сликата у боја,ќе видиш дека не е фотпшопирана и се видни часовниците на раката!
Вториот часовник е DOXA воен трофеј земен од домот на Гимлер.
Баш си е фотошопирана ,колко и да тераш наинат и не сакаш да признаеш . И дете со ментални деменции ке види разликата. :D

Темава баш и не е за Бугарија во Втора Светска, за што верувам ниту една страна нема да биде задоволна кога би се соочила отворено со фактите. Темава е за проширувањето на ЕУ и во тој контекст за кочниците кои Бугарија ги подметнува.
Ако во моментов на ЕУ не и е до проширување (и покрај повеќе пати прекршените ветувања дадени на земји како Македонија), тогаш ќе ја толерира Бугарија и нејзиното кочничарење.
nema da prestanat toa da go toleriraat, i 10 godini da prodolzi nema da mrdneme napred vo pregovorite se dodeka ne prifatime se sto ke pobaraat bugarite. celiot pritisok poslednite godini bese za da se zadovoli grcija i so toa da vlezime vo NATO, go imam toa iljada pati kazano, a EU bese bombonata so koja ne izlazaa bidejki znaea nema da go smenime imeto samo za vlez vo NATO. sega od koga vlegovme vo NATO na EU ne i se brza i nema da i se brza ni za 10 godini. ne imaat sega veke pod nivna zapadna kapa i ok se so toa, mir vo kukata. ne sme nie golem pazar pa da zavisat od toa dali ke vlezime vo EU ili ne, baska ima veke razni dogovori pa i bez vlez vo EU za niv e sosema ok situacijata, taka sto od strana na EU nema da ima ozbilen pritisok vrz bugarija, nitu ovaja godina nitu za 10 godini bidejki nitu sega nitu za 10 godini ke imaat golema zelba da vlezime vo EU. od EU samo ke ima poraka da se dogovorime so komsiite i taja poraka ke bide pred se za nas, ne za bugarite. zapadot si ja zavrsi rabotata so prespanskiot dogovor i vlezot vo NATO, se drugo veke ne e od nivni interes. igrata sega so bugarija e finaliziranje na zelbite na grcite i bugarite, samo taja igra sega se igra, a EU ne se zamara. ako se dogovorime so bugarite ke vlezemi, ako ne nikomu nisto, a znaat deka na kraj ke popustime bidejki nie povise sakame da vlezime vo EU odkolku tie sto ne sakaat vo EU.

fokusot na EU pred se e na pazarot, sto pogolem pazar i resursi poseduva edna drzava tolku pogolem prioritet e drzavata. zaradi toa dolgorocno drzavi kako ukraina, srbija, pa mozda nekogas i belorusija (momentalno ne e ni malku realisticno, verojatno ni za 10-20 godini nema da bide) se pointeresni. nie sme vo slicna kategorija kako crna gora=EU k*r gi boli. ako skros im odgovara ke ne pustat, ako ima precki (kako ova so bugarija) togas ne se zamaraat. kaj takvi prilicno nebitni drzavi prioritet e drzavata da vlezi vo NATO za da bide pod vlijanie na zapadot/SAD, a EU ne e must be. ete crna gora 10+ godini pregovara, ama gi koci korupcijata. taja korupcija ja imase i vo romanija i vo bugarija, no bidejki tie se mnogu pogolemi i so toa finansiski pointeresni kaj niv mizea i gi pustija iako i dvete drzavi ni priblizno ne gi ispolnuvaa baranite uslovi. istoto ke bide so nas samo od druga pricina (bugarija). zajko sega ke placi kaj EU za losite bugari i tie ke mu recat "izvini brate, ne mozime nisto da pravime, gleaj dogovori se kako sto se dogovori so grcite, a se dodeka ne se dogovoris ne ne zamaraj so tvoite problemi, sega veke dobro poznata tie procedurata". ke ima samo po nekoj komentar kao i bugarite malku da popustat, no isto kako i so grcite celiot pritisok ke bide samo na edna strana bidejki nie sme tie koi sakaat nesto (vlez vo EU) i ne sme faktor koj moze da vrsi pritisok.

toa e isto ko vo pustina nekoj 24 saati da ne piel voda i da stigne do prodavnica koja prodava voda, pa uste da saka da pregovara za cenata. bugarija e prodavacot (prethodno grcija) i tie normalno samo mozat da se smeskaat bidejki znaat koga togas ke popustis za da dobies voda. edino da najdis druga prodavnica ili da pocnis da kopas barajki so nadez samiot da se snabdis so voda, ama mozda si mrzliv i/ili nemas alati, a eventualno imas i strav vodata da bide pomalku vkusna.

So toa sto, tie vojnici bile del od srpska kralska vojska, po povlekuvanjeto na srbskite kralski sili, i navleguvanje na bugarija, zandarmerijata i vojnicite se prisileni da sluzat vo bugarska vojska, ili se strelani.
Ne se dobrovolci. Pa da ne zboruvam za nuvnoto tretiranje od koe mnogu i dezertirale.
тукмо спортивно македонците во ср'бската армија са били запленени от германците и италианите, по желба на бугарскијат цар са ослободени ,(така е ослободен и махаило апостолски зашто татко му си е бугарин ) нема насилна мобилизациа во бугарската армија затоа што нема потреба .Бугарија до октомври 1944 не се бори со никој со изклјучок едно грчко востание

тукмо спортивно македонците во ср'бската армија са били запленени от германците и италианите, по желба на бугарскијат цар са ослободени ,(така е ослободен и махаило апостолски зашто татко му си е бугарин ) нема насилна мобилизациа во бугарската армија затоа што нема потреба .Бугарија до октомври 1944 не се бори со никој со изклјучок едно грчко востание
прадедо ми е насилно мобилизиран во бугарска армија.

Гледам дека ги користите Татарите како навреда ..... да направиме споредба за да видим како изгледаат Татарите - да не испаднат дека са повеќе бели луѓе од вас - мешавината од Турци, Срби, Грци, Власи, Арнаути и Бугари ... всушност, ако имаше грам знаење за историјата би знаел во кој век Татарите дошле на Балканот, но вашите комплекси се на ниво на примитивен човек!
Едно е доволно за мене - Бугарија нема проблеми со никого за својата историја и јазик - за разлика од вас што имате проблеми со сите соседи - некои за името, други за јазикот, други за црквата ... добро, сите се лоши, вие сте ангели небесни ..... во насликан стрип за Астерикс има повеќе историја и вистина од ваште глупости напишани од лажни историчари.
Не, Татари биле Асарух и Кубрат... Вие сте само потурци, Македонци кои се решиле на етничка, политичка и воопшто проституција..
Автоматски споено мислење:

немам намера да се симнам на твоето ниво
Неможеш пониско да се спуштиш, веќе си Вулгар...

:icon_lol: лажеж, или он излажал да не го судат како бугараш
добро лажам.
служел за да ме го убијат него,и неговото семејство

Не, Татари биле Асарух и Кубрат... Вие сте само потурци, Македонци кои се решиле на етничка, политичка и воопшто проституција..

Неможеш пониско да се спуштиш, веќе си Вулгар...
Да си ми жив!

добро лажам.
служел за да ме го убијат него,и неговото семејство

Да си ми жив!
Ха ха не се плаши, и дедото на Груевски и Мијалков ,,насила'' создавали бугарски акциони комитет во штип со желба да дојде Бугарија .А сега македонци патриоти. и антички лепотани и се е во ред.
95126473_3140769009268700_2488802053313265664_o.jpg

Ха ха не се плаши, и дедото на Груевски и Мијалков ,,насила'' создавали бугарски акциони комитет во штип со желба да дојде Бугарија .А сега македонци патриоти. и антички лепотани и се е во ред.
95126473_3140769009268700_2488802053313265664_o.jpg
сакаш ја 20 вакви фалсификати да ти направам?
И еве пошто викате дека Делчев бил бугар,и ние сме исто,кажи ми.
Зашто никој не се вика Гоце денес во бугарија?
И зашто оставил аманет да биде погребан во земјата за чија независност се борел,во независна Македонија?

И зашто оставил аманет да биде погребан во земјата за чија независност се борел,во независна Македонија?
Понекогаш навистина се прашувам како можете да се расправате со вакви аргументи..... Георги Николов Делчев е вистинското име на Гоце и е сеедно да кажам на Димитар-Митко. Тоа аманет да биде погребан - е исти како оноj што го цитирате како зборови на Гоце, но е земен од романот на Димитар Талев!!!

Понекогаш навистина се прашувам како можете да се расправате со вакви аргументи..... Георги Николов Делчев е вистинското име на Гоце и е сеедно да кажам на Димитар-Митко. Тоа аманет да биде погребан - е исти како оноj што го цитирате како зборови на Гоце, но е земен од романот на Димитар Талев!!!
Знам дека е Ѓорги Делчев,познат е како Гоце,и името Гоце,се среќава многу често во Македонија,но не и во,Бугарија? Зошто? Ајде кажи,зашто по негов аманет е закопан,т.е моштите се пренесени во независна Македонија?

сеедно да кажам на Димитар-Митко.
видиш Димитар кај нас е Димо,Диме,Димче а кај вас Митко.

Еве што пишува во енциклопедијата на Холокаустот.

Beginning in July 1940, Bulgarian authorities instituted anti-Jewish legislation that excluded Jews from public service, restricted their choice of places of residence, and restricted their participation in many occupations. The legislation also prohibited marriage between Jews and non-Jews.

Уште пред војната јасно се гледа антисемитизмот...

ајде одма фалшфикат ,ако треба ке покажам и на сегашен министар от СДСМ такви документи имаме илјади .Мај забравихте дека со коските на Делче ви дадовме мал дел от нашата архива и тоа е се што имате.
Дали си навистина озбилен за Делчев?
Кој Гоце кои 5 денара ?
Целото му име е Георги Николов Делчев .Гоце е омилено скратено на Георги исто както и Даме Груев е Дамјан Груев
Гоце не е оставил таков аманет тој е напишан на саркофагот много години после см'рта му.Гоце никогаш не се е борел за независна Македонија а за автономија на Македонија и изпалнуване на член 23 и член 62 от берлинскиот конгрес во којто е разпарчена Б'лгарија ,
Тв'рдите дека Вмро била македонска организација а берем да бевте прочитали за што се бори таа организација:

Прифатен еднаш автономниот принцип, ни налагаше да бидеме последователни и во понатамошните решенија и да се избегнува сето она кое би го возбудило тесноградниот национализам кај инородните народи. Поради таа причина го напуштивме зборот бугарска од револуционерната организација, истотка и од централниот комитет .Долго расправавме за целта на таа организација, и најпосле се задржавме врз автономија на Македонија со предимство на бугарскиот елемент. Не можевме да го прифатиме ставот за „директно присоединување на Македонија кон Бугарија“, затоа што увидувавме дека тоа ќе сретне големи тешкотии, поради спротивставувањето на големите сили и аспирациите на соседните мали држави и на Турција. Ни поминуваше низ мислата дека една автономна Македонија потем би можела полесно да се обедини со Бугарија, а во краен случај, ако не се постигне тоа, дека ќе може да послужи како обединувачка алка на една федерација на балканските народи...Откако се согласивме за целта на нашата организација - на истата средба се зафативме да изработиме статут на Организацијата. Прирака ми беше еден том од „Записите“ на Захариј Стојанов, и од нив го зедовме за урнек статутот на „Бугарскиот револуционерен комитет“. Го задолживме Поп Арсов, врз основа на тој статут, да изработи нацрт за нашиот статут

Еве што пишува во енциклопедијата на Холокаустот.

Beginning in July 1940, Bulgarian authorities instituted anti-Jewish legislation that excluded Jews from public service, restricted their choice of places of residence, and restricted their participation in many occupations. The legislation also prohibited marriage between Jews and non-Jews.

Уште пред војната јасно се гледа антисемитизмот...

не бе нема врска,они ѓи спасуеле

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom