Коронавирус (COVID-19)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.681
Поени од реакции
18.936
Ама зошто вака варираат цениве за да те пишат од корона, од 2,000 до 5,000? Како голфовине со две црвени или три црвени. Барем кога пуштате шпекулација во оптек, гледајте синхронизирани да сте.
Автоматски споено мислење:

@Kadaif тебе што пари ти дадоа да ги ставиш РТГ снимките со флеки на темава? :icon_lol:
2000 за болен а 5000 за умирачка :ROFLMAO:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
2000 за болен а 5000 за умирачка :ROFLMAO:
Да даваа толку пари за да те пишат дека си умрел од корона секој ден ќе беше епизода од Game of Thrones по комшии.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Само пример колку е подмукло срањево.

Во Хрватска 10 од последните 13 дена имаа едноцифрени бројки на нови случаи, а најмоногу беа 15 во еден ден. Денес тоа се 36, речиси сите од островот Брач. Еден човек бил во болница за нешто друго, фатил корона таму иако немал симптоми. На посета му дошле 37 луѓе, 22 од нив позитивни на корона. 22 само директ од еден човек, кој зане колку ќе бидат индиректно.

Значи 1 од овие во Струга да има корона си ебало мајката се таму.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ама зошто вака варираат цениве за да те пишат од корона, од 2,000 до 5,000? Како голфовине со две црвени или три црвени. Барем кога пуштате шпекулација во оптек, гледајте синхронизирани да сте.
Автоматски споено мислење:

@Kadaif тебе што пари ти дадоа да ги ставиш РТГ снимките со флеки на темава? :icon_lol:
Па живее негде во земјите од заливот: Катар, УАЕ, а таму све треба така набуџено да звучи.....русофил у арапска земја и симпатизер на еден наш бивш политичар шо поише знае за нашиов карантин од нас - да беше лик у филм или книга ќе изгледаше тотално нереално.

Инаку сакам посебно да ги поздравам мами4ки што им кажуваат на глупите си деца дека маска е за у џеб.....мислам, не еднаш иам зборено дека младиве генерации се полуписмени и разгалени тенџериња шо не виделе зорт у животот....никој нема нормален у главата да им каже дека помали им се шансите да се разболат од вирусов, а исти, дури и поголеми се шансите да го шират истиот? Не би рекол дека не ми е дојдено до живот, ама криво ми е што ич не се ресетира глупоштинава со овие два месеци. Жал ми е за тие што починаа, ама требаше нешто многу по-хардкор да не затера...посебно после групњаци низ Струга и џамиите, за малку да им се стресе газот и на тие најглупите...

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Ne trebalo hardcore merki, i ova do sea bilo premnogu. :) So ovoj stoka od narod samo Indiski merki. Drug spas nema ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
16.681
Поени од реакции
18.936
Па живее негде во земјите од заливот: Катар, УАЕ, а таму све треба така набуџено да звучи.....русофил у арапска земја и симпатизер на еден наш бивш политичар шо поише знае за нашиов карантин од нас - да беше лик у филм или книга ќе изгледаше тотално нереално.

Инаку сакам посебно да ги поздравам мами4ки што им кажуваат на глупите си деца дека маска е за у џеб.....мислам, не еднаш иам зборено дека младиве генерации се полуписмени и разгалени тенџериња шо не виделе зорт у животот....никој нема нормален у главата да им каже дека помали им се шансите да се разболат од вирусов, а исти, дури и поголеми се шансите да го шират истиот? Не би рекол дека не ми е дојдено до живот, ама криво ми е што ич не се ресетира глупоштинава со овие два месеци. Жал ми е за тие што починаа, ама требаше нешто многу по-хардкор да не затера...посебно после групњаци низ Струга и џамиите, за малку да им се стресе газот и на тие најглупите...
Шо очекуваш од мамичките јас не знам, напишала една статус на 11 мај дека отвараат кафаните,демек издржете мајки, уште малце остана.
Не очекувај од ваквите да им служи поука ова со коронава, едвај чекаат да се отвори се и да избегаат од домашните обврски, кај се учени дома да седат затворени по цел ден :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Само пример колку е подмукло срањево.

Во Хрватска 10 од последните 13 дена имаа едноцифрени бројки на нови случаи, а најмоногу беа 15 во еден ден. Денес тоа се 36, речиси сите од островот Брач. Еден човек бил во болница за нешто друго, фатил корона таму иако немал симптоми. На посета му дошле 37 луѓе, 22 од нив позитивни на корона. 22 само директ од еден човек, кој зане колку ќе бидат индиректно.

Значи 1 од овие во Струга да има корона си ебало мајката се таму.
Да подмолно е, и затоа треба да им се исполни желбата на сите овие што одвај чекаат да одат во кафана :D

Мислам не можиме вака да седиме затворени со години, се знај шо треба, милион и двеста илјади треба да фатат од вирусов.

Ајде пуштај таму се.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Излегоа на ФБ некои луѓе, кои рекоа дека некоја од болниците (Систина, Жан Митрев maybe) им нудела пари за да го пишат умрениот роднина/фамилија дека умрел од Корона.
Добро, може е точно, може и не, не можам јас да тврдам, НО, штом би можеле да нудат 3/4.000 евра болниците за скоро секој втор или трет починат, од каде они ги зимаат тие пари?
Абе овие глупости се од америка, заради тоа што многу луѓе не се осигурани, Трамп рече дека државата ќе ги покрие сите трошоци за лекување од Корона.

И сега приватните болници лекуваат болни од Корона, и за нив затоа што треба екстра безбедност, наплаќаат многу поголеми суми од државата.

Овде кај нас нема врска ова, кој ќе ти дај пари, Систина ќе те соголат од пари земање, ќе ти давале пари :facepalm:

Баша не лекуваат болни од Корона.

Последно уредено:

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
846
Поени од реакции
1.336
Тешки лајна се изедоја за собиров во Струга, абе уста не затнавте и овде и оние новинарине неписмени, ниту пак политичарине. Вирусо постои, да, ама не е толку опасен колку шо тупа, сега че видите економијава како че дупа низ цел свет па че отварате теми за то. Полно отпуштени од работа, високи цени сегде, долгој, кредити, а кој знај колку само самоубиства се имаат случено за време на т.н.р. „пандемијава“.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Тешки лајна се изедоја за собиров во Струга, абе уста не затнавте и овде и оние новинарине неписмени, ниту пак политичарине. Вирусо постои, да, ама не е толку опасен колку шо тупа, сега че видите економијава како че дупа низ цел свет па че отварате теми за то. Полно отпуштени од работа, високи цени сегде, долгој, кредити, а кој знај колку само самоубиства се имаат случено за време на т.н.р. „пандемијава“.
Така де, и да не е толку опасен приоритет е да се отвори економија, да се вратат луѓето на работа, да се вратат деца во градинки и школи, да почне да функционира животот нормално, не приоритет да биде некакво шетање во име на имагинарните другарчиња на поединци.

B

Beginner

Гостин
Може и ти си бил па еве што постигнавте со тој собир? Ја спасивте економијата? Не може само да и наштетивте. Им помогавте ли на некои доктори? Не може само повеќе работа да им направите. Ако сте толкави верници зошто не отидовте доброволно да се пријавите за некоја волонтерска работа или да спасете некое дете од улица или бездомник да нахраните? Страшно е како размислуваат некои луѓе во 21 век моли се ти на господ ама во исто време и потајно се моли да му умре кучето на комшијата.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.736
Може и ти си бил па еве што постигнавте со тој собир? Ја спасивте економијата? Не може само да и наштетивте. Им помогавте ли на некои доктори? Не може само повеќе работа да им направите. Ако сте толкави верници зошто не отидовте доброволно да се пријавите за некоја волонтерска работа или да спасете некое дете од улица или бездомник да нахраните? Страшно е како размислуваат некои луѓе во 21 век моли се ти на господ ама во исто време и потајно се моли да му умре кучето на комшијата.

Не иде тој на собири од непризната црква.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
846
Поени од реакции
1.336
Така де, и да не е толку опасен приоритет е да се отвори економија, да се вратат луѓето на работа, да се вратат деца во градинки и школи, да почне да функционира животот нормално, не приоритет да биде некакво шетање во име на имагинарните другарчиња на поединци.
Не е толку опасен приоритет да се врајча сѐ на нормала. Има доктори полно шо се огласија и објаснија зошто не е толку опасен и дека овај "lockdown" не беше потребен, не дека не беше потребно мерки да се презема. А декс секој умира од "корона" мадињава голи. Кој стаса од корона.

Не бев на тој собир извини. Не никој не можи да ја спаси економијата во светот.

На кој доктор да му помогнам ко не се разбирам од медицна, си има персонал сегде, не мојш да се вмешаш во нешто шо не си стручен бе.

Имаше полно шо се пријавија од кај знајш дека јас не сум се пријавил? И не ми јади сега трци зад монитор за бездомници помагање, пред то никој куро не го болеше за питачите, сега че напајџаш оти сум верник, оди легни си.

Шо ме споредуваш со некој шо колни било шо да му умри на комшијата? Осудуваш без да знајш, а се гледа колку грама IQ имаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom