Коронавирус (COVID-19)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Можда како тело не е релевантно за справување со состојбата ама во поглед на научно знаење и те како се релевантни. Тоа што испаднаа голем дел од работите што ги кажаа неточни е проблемот.
Проблем е што СЗО влезе во политика и зеде да му го покрива газот на политичарите, и тоа за жал еден од нив е и Трамп, кој што сега му скина пари.

Требаше да си кажат тоа што веќе беше познато во Јужна Кореа дека маските спречуваат епидемија, па тогаш нека му ја мислеше Трамп од кај ќе најди маски, и тие што ги крадеше немаше да ги најди. До таму одат што сите залихи што ги купуваа државите во САД, федералните служби им ги запленуваа. Тотален хаос е сеуште, државите ги кријаат и ги чуваат со гарда во моментов своите залихи за да не му ги собери Трамп.

Требаше СЗО да му го закачат здраво на Трамп и да не се плеткаат во политика.
Автоматски споено мислење:

Директно од Лондон, 80% од работите функционираат нормално, луѓето одат на работа едвај се и приметува дека постои епидемија, да не се медиумите и фудбалот немаше ни да се примети.
Информации од две братучетки што живеат таму, значи нема полициски часови, нема карантини, нема маски и ракавици... стварно во големи проблеми се.
Да бе и јас имам братучеда во Австрија и таму е се нормално. И во ШвеЦка се е нормално, само 80% му е паднат прометот на продавниците и рестораните.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Информации од две братучетки што живеат таму, значи нема полициски часови, нема карантини, нема маски и ракавици... стварно во големи проблеми се.
Како може братучетките да ти го пишуваат тоа кога нема ни 10 минути како Џонсон имаше прес и кажа дека тек од понеделник можно е да има олабавување на мерките?

Possible areas for change could be allowing more outdoor activities and making clear ways in which businesses could get employees back to work with looser physical distancing.

A review of the lockdown will be carried out on Thursday but the prime minister said the data which will contribute to the easing of physical distancing measures is still coming in, which is why they decided to release information to the public over the weekend. He said people needed to know the day before what will change on Monday, 11 May.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Како може братучетките да ти го пишуваат тоа кога нема ни 10 минути како Џонсон имаше прес и кажа дека тек од понеделник можно е да има олабавување на мерките?

Possible areas for change could be allowing more outdoor activities and making clear ways in which businesses could get employees back to work with looser physical distancing.

A review of the lockdown will be carried out on Thursday but the prime minister said the data which will contribute to the easing of physical distancing measures is still coming in, which is why they decided to release information to the public over the weekend. He said people needed to know the day before what will change on Monday, 11 May.
Пред недела дена зборев со неа, она си оди на работа најнормално , маж и неноди бидејќи е фудбалски тренер и таму е се затворено, но во главно ми потенцираше дека доколку нема тв и да има фудбал нема ни да се приметело за епидемијата.

Член од
16 декември 2011
Мислења
86
Поени од реакции
175

Затоа што се токму таму и ги познава, па следствено на тоа известуваат од прва рака, без никаква потреба да лажат, спинуваат и манипулираат ?!

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.288
Поени од реакции
5.560
Гледајте дур можете, безброј пати го избришаа. Еве ви уште докази при крај на видеото во последните 10 минути за погубноста на сите одлуки кои треба да се за "наше добро". Со примери од научни истражувања, ама некои тука пак ке ме вбројат во ненормалните како кога реков дека маските не се ефикасни ама да не го навраќаме муабетот на тоа пак.

Keep an open mind и изгледајте за да увидите и од друг агол размислувања па после носете заклучоци, неќам никому да неметнам мислење да не се разбереме погрешно

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

D

Deleted member 12196

Гостин
Барај друг изговор.

Наставниот процес не е прекинат, иако има промени во work flow-от и некои работи шкрипат. Од она што иам видено, оние кои сакаа да работат се активни. Правам муабет за тестови, квизови, домашни, вербални вежби и прашања. Децана шо се водеа со максимата "кур ми е, двор ми е" или воопшто не беа пратиле контактни информации или не отвараа платформата.
А што прават оние ккои од разни причини немаат интернет? За жал уште има деца кои немаат можности да купат компјутер, а има и региони кои немаат никаква мрежна покриеност.
Кој научен метод? Сега ме тераш да го повторувам истото што го напишав. Има научници и доктори кои сметаат дека короната е многу опасна, имаш доктори кои го тврдат спротивното. Зошто би му верувал на првите? Дека ти имаш стари родители?
А зошто некој да им верува на вторите?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пред недела дена зборев со неа, она си оди на работа најнормално , маж и неноди бидејќи е фудбалски тренер и таму е се затворено, но во главно ми потенцираше дека доколку нема тв и да има фудбал нема ни да се приметело за епидемијата.
Нормално дека си оди на работа најнормално ако е во струка која мора да оди на работа :)

Еве повели и сам да видиш, можеш да правиш доста работи во UK ама си посоветуван no to do them. Е сега, скролни подоле каде што се казните и ќе видиш дека се движат од 60 до 960 фунти ако пробуваш да го зезнеш системот.

На пример, пишува дека е препорачано да не одиш од град во град без некоја неодложлива причина ама ако те запре полиција на контрола и им кажеш дека патуваш од Лондон во Брајтон зошто така ти текнало може да ти влепат казна.

Убава аналогија имаше и @Peja989 со ЕУ препораките за нас, не ни кажуваат ова смеете, ова не смеете, туку не советуваат. Има разлики од народ до народ - голем дел од граѓаните на UK се разбираат од збор и не шпартаат без потреба (возовите им се празни, нешто слично како Деви што постираше од Германија). Останатите ќе го наполнат буџетот и тоа е тоа. :)

Затоа што се токму таму и ги познава, па следствено на тоа известуваат од прва рака, без никаква потреба да лажат, спинуваат и манипулираат ?!
Јас имам роднина во Сингапур вика по 15,000 долари им дале да искачаат надвор од улица, инфо прва рака ?!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
И јас бев сега во град, народ колку сакаш, како ништо да нема, ти се чини да не се медиумите како да нема Корона во Македонија.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.288
Поени од реакции
5.560
Преку стапот со таа лицемерската емпатија... Луѓе умирале и ќе умираат од многу полоши работи ама сега се грижиш оти и тебе ти жежи на газот, да помини ова стапот ќе те боли дека луѓе умираат... Демек глата ја врза ти оти некој рандом луѓе низ светот умираат. Жално е не велам не ама дај не глумете толку.. Грубо звучи ама таа е реалноста.
И кога повикувате на тие ригорозните мерки и локдаун кои ги практикуваме за здравје од кои што дупло поќе луѓе ќе страдаат на секаков начин имајте во предвид дека Здравје е состојба на целосна физичка, психичка и социјална благосостојба, а не само отсуство на болест или на телесни недостатоци.
Б Р А В О ! До вчера никој не знаеше колку починуваат од нормален грип и никоме ништо.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.736

Остај ти Џонсон, глеај братучетка му што кажуе.

Член од
16 декември 2011
Мислења
86
Поени од реакции
175
Б Р А В О ! До вчера никој не знаеше колку починуваат од нормален грип и никоме ништо.

Па пронајдоа напис од април 2019 од некое од нашиве онлајн изданија на веснициве, каде се известува за 28ма жртва од грип, а колку жртви имавме од корона во истиот период годинава?! Исто толку...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Остај ти Џонсон, глеај братучетка му што кажуе.
Дека немаат полициски час како кај нас, немаат тоа е точно. Ама дека нема никакви мерки тоа ич не е точно. Месец дена чекам да ми вратат на мејл од една фирма од Кенсингтон во врска со една проблематика ама не одат на работа и не ми враќаат. :toe:

Сигурно и знаков на клупа во Брајтон не е ставен ради реда

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.194
Поени од реакции
84.083
Абе тоа е најтрагично што афрички земји кои граничат со Сомалија и Етиопија каде до ден денес имаш пирати, врачови, вештерки и милиони умираат од глад не можеме ни со нив да се мериме барем во ова поле, имаат јасна стратегија и со време почнале масовно тестирање.

Јас она на заебанција не споредив со Џибути а оно Џибути да ти било Америка за нас :(

Неопишливо е колку сме назад
не тропај глупости

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.736
Дека немаат полициски час како кај нас, немаат тоа е точно. Ама дека нема никакви мерки тоа ич не е точно. Месец дена чекам да ми вратат на мејл од една фирма од Кенсингтон во врска со една проблематика ама не одат на работа и не ми враќаат. :toe:

Сигурно и знаков на клупа во Брајтон не е ставен ради реда

Овие многу културни, германциве даските на клупите ги вадеа и нишалките и останати реквизити по детскиве игралишта ги демонтираа.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Нормално дека си оди на работа најнормално ако е во струка која мора да оди на работа :)

Еве повели и сам да видиш, можеш да правиш доста работи во UK ама си посоветуван no to do them. Е сега, скролни подоле каде што се казните и ќе видиш дека се движат од 60 до 960 фунти ако пробуваш да го зезнеш системот.

На пример, пишува дека е препорачано да не одиш од град во град без некоја неодложлива причина ама ако те запре полиција на контрола и им кажеш дека патуваш од Лондон во Брајтон зошто така ти текнало може да ти влепат казна.

Убава аналогија имаше и @Peja989 со ЕУ препораките за нас, не ни кажуваат ова смеете, ова не смеете, туку не советуваат. Има разлики од народ до народ - голем дел од граѓаните на UK се разбираат од збор и не шпартаат без потреба (возовите им се празни, нешто слично како Деви што постираше од Германија). Останатите ќе го наполнат буџетот и тоа е тоа. :)

Јас имам роднина во Сингапур вика по 15,000 долари им дале да искачаат надвор од улица, инфо прва рака ?!
Работи во градинка како воспитувачка ке му дојде ( најпросто чува деца во градинка), другата работи во новинска агенција и од нивно лично искуство така мк кажаа дека се чуствуваат, живеат во западен лондон ако има некое значење...но женско како женско повеќе паника ја фатило кога прочитала од македонски медиуми како известуваат за ситуацијава, помислила дека сме втора италија се мрднала од памет.

Kajgana Shop

На врв Bottom