Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки фала на препораките ако може само мислење и за следнава конфигурација и споредба со претходната според вас секако слободно пишете секакво мислење дали во коментар дали во порака ви благодарам мн
AMD Ruzen 5 2600
MSI B450M Pro M2 Max
Radeon RX 580 GTS Black Edition
Patriot Viper Steel DDR4 16GB (2 x 8GB) 3000MHz

Бегај од ХП Леново се малку подобри ма да ако можеш да најдеш асус со цена што ти одговара земи си .

Баш спротивното го слушнав, ХП дека се подобри а Леново се потапа.

Баш спротивното го слушнав, ХП дека се подобри а Леново се потапа.
Хмммм можеби грешам ама мое мислење е дека нема да видиш голема разлика помеѓу истите компоненти кај два лаптопа барем не од основна класа. Нормално дека оние “бизнис класа се поквалитетни” ама и убаво поскапи.
По она што го видов ако е само графичката разлика а не гејмаш зашто би ја зимал
Пример јас барам лаптоп исклучиво со интегрирана графичка не сакам посебна зашто игра не палам зашто џабе некој да ми наплаќа за нешто што нема да го употребам. Пре би земал повеќе рам него графичка
Исклучиво мое мислење не значи дека е точно

Хмммм можеби грешам ама мое мислење е дека нема да видиш голема разлика помеѓу истите компоненти кај два лаптопа барем не од основна класа. Нормално дека оние “бизнис класа се поквалитетни” ама и убаво поскапи.
По она што го видов ако е само графичката разлика а не гејмаш зашто би ја зимал
Пример јас барам лаптоп исклучиво со интегрирана графичка не сакам посебна зашто игра не палам зашто џабе некој да ми наплаќа за нешто што нема да го употребам. Пре би земал повеќе рам него графичка
Исклучиво мое мислење не значи дека е точно

Муабет на место, но леновото ми го понудија со доста попуст поефтино од продавници.Рам да појачаш не е процедура а и не е скап процес.Моментот дека добивам повеќе за парите највеќе го држи во игра леновото.

Од друга страна, лаптопот би го користел за програмирање и слични обрски, така да појака графичка не ми е неопходна.

Јас од искуство зботувам имам Леново од 2014 и уште работи како првиот ден.

Муабет на место, но леновото ми го понудија со доста попуст поефтино од продавници.Рам да појачаш не е процедура а и не е скап процес.Моментот дека добивам повеќе за парите највеќе го држи во игра леновото.

Од друга страна, лаптопот би го користел за програмирање и слични обрски, така да појака графичка не ми е неопходна.
не сум поседувал ни леново ни хп
ама не верувам да има страшна разлика
Сепак не споредуваш бизнис класа со лаптоп од 200 евра. У таа класа јас би ја погледнал гаранцијата чисто за некоја сигурност не дека ќе ти треба

Замерка на леново имам за тастатурата, не од аспект на квалитет туку од ергономија
Fn па ctrl, додека на сите други што сум ги користел било ctrl па fn (гледано од лево на десно)
Мала глупа промена што може да нервира

Препорака за конфигурација 30-35к од Сетек.

Дај бе пишете прво зошто ви треба компјутерот а не цена само.

Fruity Loops, гејминг и програмирање.

Што игри плнираш да играш.
И имаш ли монитор.

Total War (сите продолженија), Men of War, воглавно стратегии може Pes и Need for Speed од спортските и тоа е тоа.
Автоматски споено мислење:

Да имам.

Последно уредено:
имаш ли клуб картичка од сетек зошто различни се цените со и без

Скоро сите се тапа со лагер сега, почекај еден месец.

Sent from my Redmi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom