Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Според мене левица треба да си ги бара своите гласачи кај работниците.Ама за жал останаа неми во врска со намалувањето на платите на вработените во приватниот сектор.Многу лаги кажаа олигарсиве на власт ,левица можеше многу да поентира.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Доколку Левица успее да собере квалитетен Кадар, да извади добра програма како да ги реши битните проблеми во општеството. СИТНИЦИТЕ којшто не ебат секојдневно, тогаш има шанси да земе добар процент од Македонското и Албанското гласачко тело. Исто така битен фактор ќе биде и кадарот. Дали левица има способен кадар? Нешто да понуди? Апасиев е доста харизматичен лик без влакна на јазик. Нешто налик на Млад Ѓорѓиевски (хехе). Со оглед на тоа што е едина алтернатива, доколку понудат добра програма, и се фокусираат на малите проблемчиња, не гледам зашто да не им се даде глас. Макар и 3-4 пратеници да земат...

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Iskreno se somnevav vekje podolgo vreme, no otkako go procitav profesorskoto perdashenje od strana na Frle, i subsekventnata emakulirana replika na Dimce na fejsbuk lishena od kontraargumenti (samo navredi), celosno se uveriv deka tipot nema blage veze od bilo kakva strucna materija koja sto ja iznesuva.

Narocito nema blage veze od pravna materija. Posle ova nemozam da go zemam Dimce seriozno za bilo sto sto ke napishe.
Ali zatoa ima kult na licnost na fejsbuk koj sto go lajkuva 24/7 zatoa sto e mlad harizmaticen intelektualec sto pisuva so #hashtazi
На Македончето ништо не му чини. Идеално барате вие. Гласајте си ги Мицко и Грицко.

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Додека СДСМ ги подджува газдите да бркаат работници, Левица во изминатиов период правно помогна на повеќе од 15.000 работници. 1588358870160.png

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.392
Поени од реакции
3.605
На Македончето ништо не му чини. Идеално барате вие. Гласајте си ги Мицко и Грицко.
Ne baram ideal ama ako nekoja javna licnost a osobeno politicar i/ili intelektualec objavi svoe mislenje, ocekuvam da bide kritikuvan kako sto e normalno i zdravo za edno slobodno opstestvo.
Ponataka isto taka ocekuvam kritikuvaniot da se brani so kontraargumenti a vo krajna linija da prifati deka e greska (nema nisto loso vo toa).
Na ovoj nacin se neguva intelektualniot diskurs vo opstestvoto.
Sto napravi Dimce koga mu posocija izdrzana kritika? Otera sve u kurac i se skri zad svojot onlajn status.

Naprotiv ti si Makedonceto ako ti e prifatlivo vakvoto anti-intelektualno, kukavicko odnesuvanje.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Iskreno se somnevav vekje podolgo vreme, no otkako go procitav profesorskoto perdashenje od strana na Frle, i subsekventnata emakulirana replika na Dimce na fejsbuk lishena od kontraargumenti (samo navredi), celosno se uveriv deka tipot nema blage veze od bilo kakva strucna materija koja sto ja iznesuva.

Narocito nema blage veze od pravna materija. Posle ova nemozam da go zemam Dimce seriozno za bilo sto sto ke napishe.
Ali zatoa ima kult na licnost na fejsbuk koj sto go lajkuva 24/7 zatoa sto e mlad harizmaticen intelektualec sto pisuva so #hashtazi
Шо му у вратил Фрчко, стави баш да видиме.

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Со сељаците сељачки со интелектуаците интелектуално. Преку тасе од финоќа!
Автоматски споено мислење:

Има тема за партијата

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
887
Поени од реакции
1.414
Џабе проповедате социјализам и комунизам нема ништо да смените, посебно не со идеологијата шо ја имате зацртано. Дојди на власт па после смени работи, а не истото го прајте ко другиве, празни ветување. Ко че седните на фотелја одма че го смените мислењето. Сте навлегле во длабоки филмој шо не можи чоек да ве откопа од таму. Никој не сака социјализам и комунизам, било поминало, и песбно не „борење против мејџуетничките бариери и национализмо“.

Оти бе ме нервира не ги гледата работите (стварите) онакви ко шо се, нејчите да ја прифатите реалноста. РАЗБИРАТЕ дека македонец со турчин, орел, џуптин, торбеш не се сака? Или то треба со инка да ви се тури в гла па за да сфатите? Еве од вашата идеологија Шведска шо се случува со т.н.р. „мигранти“, втора држава во светот со најмногу силувања, ама важно има демократија, социјална правда, политичка корекција, ЛГБТ права, жена не смеј да писни и да се жали во полиција џабе е. Или че негираме дека не е то така, туку во Шведска е сè мед и млеко?

Еве кај нас невладините организации ги штитат малцинствата и покрај то шо постои закон шо треба да се казна за то шо го пра, всушност ги напраја над законо да бида, и вие то истото го сакате и вејче го имате. Мислам дека немате излезено од комфорната зона па да видите како нè нејча малцинствата, ама то е чи си тераме филмој то шо си го зацртавме со појче од полојна изумрена идеологија.

Мафијашите кај нас со бизниси и казина шо се врзани со власта нз како че ги средите, истите тие шо пречат за работнички права. Појче права имаат странските инвеститори и мафијашите кај нас него ли работниците, се прашувам то како че го средите.

Левичари се прајте и сакате „демократија“. Не постои демократија бе сфатете еднаш, сите држави шо постојат се РЕПУБЛИКИ, а не „демократии“ ко шо проповедаат елитите, дури и САД се република. Држава кај шо владеј правото (се виде кај нас колку владеј).

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Левичари се прајте и сакате „демократија“. Не постои демократија бе сфатете еднаш, сите држави шо постојат се РЕПУБЛИКИ, а не „демократии“ ко шо проповедаат елитите, дури и САД се република. Држава кај шо владеј правото (се виде кај нас колку владеј).
Која е разликата меѓу демократии и републики?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Џабе проповедате социјализам и комунизам нема ништо да смените, посебно не со идеологијата шо ја имате зацртано. Дојди на власт па после смени работи, а не истото го прајте ко другиве, празни ветување. Ко че седните на фотелја одма че го смените мислењето. Сте навлегле во длабоки филмој шо не можи чоек да ве откопа од таму. Никој не сака социјализам и комунизам, било поминало, и песбно не „борење против мејџуетничките бариери и национализмо“.

Оти бе ме нервира не ги гледата работите (стварите) онакви ко шо се, нејчите да ја прифатите реалноста. РАЗБИРАТЕ дека македонец со турчин, орел, џуптин, торбеш не се сака? Или то треба со инка да ви се тури в гла па за да сфатите? Еве од вашата идеологија Шведска шо се случува со т.н.р. „мигранти“, втора држава во светот со најмногу силувања, ама важно има демократија, социјална правда, политичка корекција, ЛГБТ права, жена не смеј да писни и да се жали во полиција џабе е. Или че негираме дека не е то така, туку во Шведска е сè мед и млеко?

Еве кај нас невладините организации ги штитат малцинствата и покрај то шо постои закон шо треба да се казна за то шо го пра, всушност ги напраја над законо да бида, и вие то истото го сакате и вејче го имате. Мислам дека немате излезено од комфорната зона па да видите како нè нејча малцинствата, ама то е чи си тераме филмој то шо си го зацртавме со појче од полојна изумрена идеологија.

Мафијашите кај нас со бизниси и казина шо се врзани со власта нз како че ги средите, истите тие шо пречат за работнички права. Појче права имаат странските инвеститори и мафијашите кај нас него ли работниците, се прашувам то како че го средите.

Сегашнава Левица и многу од нејзините подржувачи не се тоа што беа на почетокот, поготово од кога Апасиев стана најважниот фактор таму.Он ја смени таа политика зошто сигурно му станало јасно дека ретко кој Македонец ќе гласа за партија со таква платформа после политиките на Заев а и тие луѓе беа со него уште на самиот почеток се вработија баш преку тие протести и таа политика од 2015,16 повеќе не се тера во таа партија.
На почетокот додека беа уште не беа ни партија формирани туку делуваа одвено како организации и додека беа едни од главните на протестите против Грујо истите тие вадеа деца од протестите ако носеа македонско знаме или ако го покажеа знакот на обединета Македонија додека пешачеа во колоната(ова од лично искуство, на студентските протести во Скопје.)

Последно уредено:

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
887
Поени од реакции
1.414
Сегашнава Левица и многу од нејзините подржувачи не се тоа што беа на почетокот, поготово од кога Апасиев стана најважниот фактор таму.Он ја смени таа политика зошто сигурно му станало јасно дека ретко кој Македонец ќе гласа за партија со таква платформа после политиките на Заев а и тие луѓе беа со него уште на самиот почеток се вработија баш преку тие протести.
На почетокот додека беа уште не беа ни партија туку делуваа одвено како организации и додека беа едни од главните на протестите против Грујо истите тие вадеа деца од протестите ако носеа македонско знаме или ако го покажеа знакот на обединета Македонија додека пешачеа во колоната.
А какви се сега политикте не Левица (не знам оти ми се скурчи да следам идиоти шо пра на сцена, поготово СДС ВРО и со Б'лгарија и Грција)? Како планира Апасиев да „живејме сите заедно скромно“? Види брато се разбира во струката шо ја има завршено, правник, абе бел ден не видовме од тие правници, и посебно експертите од на Правен факултет (пр. Фрчко), а никој нема завршено полтиколог и филозофија и барем да служел во војска, па да знај како да ги тера работите, не правен има завршено, сега че тера некој си политка и идеологја шо си има зацртано в гла. Земи го пр. Трамп, бизнисмен е, за то му фајча глата, ама за политика отепан, како и овие нашиве. Ако можи некој прост да биди градоначалник на голема метропола како Лас Вегас, зошто да нè бида идиоти кај нас на власт?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
А какви се сега политикте не Левица (не знам оти ми се скурчи да следам идиоти шо пра на сцена, поготово СДС ВРО и со Б'лгарија и Грција)? Како планира Апасиев да „живејме сите заедно скромно“? Види брато се разбира во струката шо ја има завршено, правник, абе бел ден не видовме од тие правници, и посебно експертите од на Правен факултет (пр. Фрчко), а никој нема завршено полтиколог и филозофија и барем да служел во војска, па да знај како да ги тера работите, не правен има завршено, сега че тера некој си политка и идеологја шо си има зацртано в гла. Земи го пр. Трамп, бизнисмен е, за то му фајча глата, ама за политика отепан, како и овие нашиве. Ако можи некој прост да биди градоначалник на голема метропола како Лас Вегас, зошто да нè бида идиоти кај нас на власт?
Целта на Апасиев е да си влезе у влада со ВМРО но пред се колку може повеќе да има гласови па и пратеници за да може да биде битен во новата влада.Ги има годините, ете се оженил така да сигурно нема да се задоволи да живее со една професорка плата и тоа не во УКИМ туку на УГД.

Сигурно и него кур ќе боли после изборите како сите досега.

А инаку за таа политика не сакам да навлегувам, еве виде народот што се случува кога со таа политика се служи цела влада и може да процени до каде е Македонија.

За да има простор да се спроведе тоа мото да живееме сите заедно се потребни години и пред се вложен труд во образованието и институциите а не ајде преку ноќ едно ОПШЕСВО за сите и после да се случи доминација на поагресивниот.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Од Левица, сем Апасиев ништо друго не гледам. Човек партија. Би било успех ако тој се пикне да е пратеник, повеќе не очекувам. Како пратеник би бил забележителен, има дар за „пердашење“, ама ништо посериозно не очекувам од Левица. Скоро време сем Апасиев, немам видено друг на некоја ТВ дебата. Оние 3-4 што сум ги видел и слушнал на ТВ дебати порано... слабо, многу слабо.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.592
Поени од реакции
5.309
Од Левица, сем Апасиев ништо друго не гледам. Човек партија. Би било успех ако тој се пикне да е пратеник, повеќе не очекувам. Како пратеник би бил забележителен, има дар за „пердашење“, ама ништо посериозно не очекувам од Левица. Скоро време сем Апасиев, немам видено друг на некоја ТВ дебата. Оние 3-4 што сум ги видел и слушнал на ТВ дебати порано... слабо, многу слабо.
Ооооооо Ѓорѓи наш Ѓорѓија, па кај си ти, си исплашив да не си закачил корона, пу, пу, пу, подалеку да е од нас Македонците и другите наши пријатели!

Ѓорѓи, убаво што кај Лефица глеаш лидер во овој Апасиев, а да прашам кај овие другиве шо глеаш има ли и таму лидери или се е мој до мојега, црпанти ?

Kajgana Shop

На врв Bottom