Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Значи мирудија да му акнам?

@shumecha.tableta - ФАЛА за клипчето, многу добро објаснето. Ќе пробам да направам преку викендов, па ќе пренесам...
Јас одма бев до продавница, да не ми речеш двапати. :ROFLMAO: Најдов копар свеж, ама цел скапан за 50 денари, ааа не ги давам. :ROFLMAO: Ќе праам попосле пак со тиквичките, да дезинфицирам прво.

@shumecha.tableta - Ако знаеш и си правела, неврзано со горната слика, некој добар рецепт за tzatziki сос?
Ова не е цаѕики,мој сос е,иде со се,месо,риба,птица, моеш и ко дресинг на салата да го користиш))

150гр павлака
50 гр мајонез
2 роквици
2 корнишони
2 зубчиња лук
½ кромид средна големина
кора од 1 лајм
сок од ½ лајм
1 лажица соеви сос
1 кориандер (само лисјата)

1) ќе ги смешаш павлаката,мајонезот,соевиот сос и сокот од лајм.
2) зеленчукот,и кората од лајм рендаш на ситно ренде,убаво ги истискуваш од сокот и ги додааш во основната маса.

Моеш да додаеш ако сакаш smoked paprika 1ts
И лајмот моеш да го замениш со каперси,или корнишони

Последно уредено:
Значи мирудија да му акнам?

@shumecha.tableta - ФАЛА за клипчето, многу добро објаснето. Ќе пробам да направам преку викендов, па ќе пренесам...
Слично и јас го правам. Ама, повеќе сакам кога краставицата е сецкана отколку рендана. Кога е сецкана, дури и не ја цедам

Главни состојки и се тој Грчкиот јогурт, замена за него павлака или овчо кисело млеко, краставица, лук и сол. Може да се додаде копар, сок од лимон и одозгора маслиново масло.

Рецепт да не имате од онаа салатата со пилешки стек и печурки? Ја правам со овие две состојки, ама осеќам дека уште нешто фали. Што друго се става, каде што имам пробано немам осетено лук да има во неа или грешка сум?

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Главни состојки и се тој Грчкиот јогурт, замена за него павлака или овчо кисело млеко, краставица, лук и сол. Може да се додаде копар, сок од лимон и одозгора маслиново масло.

Рецепт да не имате од онаа салатата со пилешки стек и печурки? Ја правам со овие две состојки, ама осеќам дека уште нешто фали. Што друго се става, каде што имам пробано немам осетено лук да има во неа или грешка сум?

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
не ја знам салата али имам правено слична,судејки по ингридиентите што ги пиша,пробај во неа да исститскаш сок од лук,или евентулно,гранулировани лук да најдеш.
Додади рендан кашкавал, сенф и лимонов сок!
Можеш и toasted sesame seeds да додадеш.
Друга варијанта ти е,пилешко,печурки,грени смит,стебло целер,мед,лимонов сок.
За пилешки салати,користете батаци,не гради,многу по вкусно испаѓа.

Бидна. :D
Домашни тортиљи, похувана зденка, стапчиња од тиквичка (немав толку презла, па соленки/грисини мелев со шарена сол), рибини прсти и tzatzikiiiiiii.
Прееееејако нешто. Другарка доаѓа кај мене, ми вика ја јадена сум, нема шанси. И само почнува да снима како тортиља мацам во сосов, пробува ,,само да види како е" и почнуваме да јадеме, стоечки све, ми вика уфф, не требаше дома да јадам, боље нема. :ROFLMAO:
IMG_20200429_231112_746.jpgIMG_20200429_231112_741.jpgIMG_20200429_231112_742.jpg

Обобобообобобо што направииии!

За ѕаѕикито се водеше по видеото на Гркот или смени нешто?

Обобобообобобо што направииии!

За ѕаѕикито се водеше по видеото на Гркот или смени нешто?
Ставив 400 мл кисела павлака наместо 300. Немав стар лук, ставив младо лукче, и нели зачин копар наместо свеж... Малку повеќе ги зголемив и другите намирници дека повеќе павлака, ама предобро е стварно. :D

Не е во моментов, прошли викенд е кај мене во двор. Свински врат со коска мариниран со неколку тајни состојки и рузмарин :)
IMG_20200430_023259_917.jpg

не ја знам салата али имам правено слична,судејки по ингридиентите што ги пиша,пробај во неа да исститскаш сок од лук,или евентулно,гранулировани лук да најдеш.
Додади рендан кашкавал, сенф и лимонов сок!
Можеш и toasted sesame seeds да додадеш.
Друга варијанта ти е,пилешко,печурки,грени смит,стебло целер,мед,лимонов сок.
За пилешки салати,користете батаци,не гради,многу по вкусно испаѓа.
Те послушав и во денешното Tzatziki додадов запечен сусам, пошто, го обожавам! Воопшто не е лошо, напротив

IMG_20200430_165920.jpg

@shumecha.tableta

Не успеав да најдам бел вински оцет. Исто и ќе ме мрзи да направам лепчиња, затоа зетов готови тортиљи.
Месото е свинско каре, се мислам да го испечам цело парче и после да сецкам од него.
И помфрит ми остана за купување...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom