Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Колку време го оставаш во сосот да се маринира свинското?
Колку време го печиш месото и на која температура?
 
Ова со свинското изгледа премногу комплицирано. :icon_mrgr: Мислам дека треба да се пече на висока температура и колку е можно ова дома да се направи на макс 250 степени не знам.

За печено свинско ставам кругови кромид измеѓу парчињата и плус зачинето стои најмалку еден ден во фрижидер.
 
Колку време го оставаш во сосот да се маринира свинското?
Колку време го печиш месото и на која температура?

Се маринира 48 часа и се пече во загреана рерна 200 степени за 1 час и 15 минути. На секои половина час месото се претвора и подмачкува со малку вода и мед.
 
Се маринира 48 часа и се пече во загреана рерна 200 степени за 1 час и 15 минути. На секои половина час месото се претвора и подмачкува со малку вода и мед.
Разгледав во меѓувреме и ова видео ми личи најблиску на твојот рецепт :)


Верувам дека ќе имам мака да ги најдам дел од состојките, али би пробал во блиска иднина да го приготвам ова, ми изгледа вкусно.
 
Разгледав во меѓувреме и ова видео ми личи најблиску на твојот рецепт :)


Верувам дека ќе имам мака да ги најдам дел од состојките, али би пробал во блиска иднина да го приготвам ова, ми изгледа вкусно.
Да истото е :)
Најважните од зачините се ферментирано соја сирење тофу и оризово вино за готвење.Тие даваат вкупен вкус и арома, коj са фантастични.
 
Ај и јас Tsazaki [emoji1]
c5cf717e361f53a3e3b4e9b9ab20eeec.jpg


Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
 
Пред маринада

IMG_20200503_141448.jpg

Свинското каре после пржење 20-тина минути

IMG_20200503_141552.jpg

После печење со фолија 40-тина минути на 200c и 20 минути без фолија

IMG_20200503_141616.jpg

Состојки за цаѕики/ѕаѕики

IMG_20200503_141503.jpg


Готово е

IMG_20200503_141540.jpg

Пред ,,пакување"

IMG_20200503_141628.jpg

После

IMG_20200503_141643.jpg

Превкусно излезе, и месото и цаѕикито. Немав време да ги потпечам тортиљите, ама и овака беа добри.

Благодарам на сите за советите, пишете ако некој сака да направи по дома, ќе кажам се што ве интересира.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom