Коронавирус (COVID-19)

Член од
22 април 2020
Мислења
4
Поени од реакции
1
Sakam da ve prasam kakvi se merkite za patnickite avtomobili konkretno kolku lica smeat da se vozat vo edno obicno patnicko vozilo vo momentot, nemozam da najdam tocna informacija

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Sakam da ve prasam kakvi se merkite za patnickite avtomobili konkretno kolku lica smeat da se vozat vo edno obicno patnicko vozilo vo momentot, nemozam da najdam tocna informacija
Тројца и мора да имаат маска доколку не станува збор за семејство.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
22 000 оздравени во Шпанија во последните 24 часа. :)
Мислам дека 4, сите со маски (освен ако не се членови на исто семејство)
едит: ете тројца вика реја

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
:icon_lol:

За сега, нема индиции за ништо. Имунитетот може ќе е сезонски, а може да е и доживотен. Во моментов, имунолошкиот пасош нема да значи ништо друго освен дека си ја фатил болеста и си оздравел. Не е нешто премногу корисна алатка.
Види, барем во моментов СЗО повторно тера некоја нивна сигурна реторика, ама со оглед дека лечат најтешко болни со крвна плазма од веќе оздравни, т.е. ги користат нивните анти тела, тогаш 100% имаш заштита од оваа верзија на вирусот.

Најверојатно СЗО не сака да тресни некоја глупост оти не знаат колку мутации има вирусот, и дали антителата на сите ќе те штити.

Член од
7 јануари 2015
Мислења
964
Поени од реакции
634
Две возрасни особи + две деца до 14 години! (Нема ништо кажано за фамилија!)

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Да, само што не е така и тоа се лажни вести. Дајте бе више со дебилниве портали аман :tapp:
Од кога ќе ја пронајдат таа фамозна вакцина,тек тогаш ќе има комедии.Има многу убедени дека преку таа вакцина ќе не контролират со 5G мрежата.А Бил Гејтс ќе бил главниот контролор.:cautious:

Последно уредено:

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.328
Поени од реакции
13.265
Абе, види не ти е толку битно што има прележано некој, ако истиот не може да те зарази. По некоја логика, наместо имунолошки пасош, поважна ќе ти е моменталната здравствена состојба на клиентелата. Ова со пасошот повеќе ми звучи на политичка мерка, колку да се смири народ.
имав ситуација пред 5-6 години,каде што гостинка Секое сабајле на доручек ме поздравуваше со my darling chef,hug и 50$.Е сеа ја по некое време дознавам од муж и дека она починала и уствари била ХИВ позитивна.
Замисли колку такви гости поминуваат низ хотелите?
Подобро е кога ќе знаеш за присуство на такви гости,за да им се обрне внимание.
И има такви примери миљон.
Многу непотребна паника се крена со коронава,многу.Мое мислење.
И не правилна стратегија одбра Европа за справување.
Не затоа што е смртоносна у пичку матер,туку ради тоа што се исплашија од жабарите кој не само што се катастрофално организирани на секое поле туку лажираа бројки за да лапаат поголема оштета.
И тоа што зборат,за грипов од СЗО,дека он засекогаш ќе биде тука со нас.Дека овој свет нема да биде веќе ист,е bullshit и ништо повеќе.
Еве Шпански грип,50 и кусур миљона убил пред 100 години.Како се завршила таа пандемија,кај отишол тој грип.Вакцина за него е измислена во 2000 година!? )))

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.660
Поени од реакции
1.524
Дај друго дете.

Pred da objavis nesto proveri fakti. Laga e voa.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Од кога ќе ја пронајдат таа фамозна вакцина,тек тогаш ќе има комедии.Има многу убедени дека преку таа вакцине ќе не контролират со 5G мрежата.А Бил Гејтс ќе бил главниот контролор.:cautious:
Најјаки ми се ова хипстериве родители што не ги вакцинираа децава, а сега ќе му побараат вакцина за во Грција :pos:

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.636
Поени од реакции
1.209
22 000 оздравени во Шпанија во последните 24 часа. :)
Ja neznam dali od rakav gi vadat brojkive ama 22 000 za eden den? Soznam mnogu mi se sumlivi spancive,imaat ogromen broj na ozdraveni a duplo pomalku testovi od Germanija,Italija. Da im bese tolku dobro zdravstovoto mislam deka nemase da zaostanuvaat tolku. Nekako naj agresivni se vo olabavuvanjeto na merkite ili ja imaat situacijata pod kontrola ili bildaat brojki za da spasat toa sto moze da se spasi kako edna zemja koja zavisi mnogu od turizmot.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.886
Поени од реакции
20.538
Овде последнава недела почнаа со масовно тестирање, бројкиве на ново заболени се збесна од качување, да не знае човек што да мисли, асимптоматични позитивни сега од тоа стравуваат највеќе може да е носител а да нема симптоми и да заболи мал милион луѓе...
Затоа претседников со најкул излагање да се боцкаме со дезинфективни средства ....

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ja neznam dali od rakav gi vadat brojkive ama 22 000 za eden den? Soznam mnogu mi se sumlivi spancive,imaat ogromen broj na ozdraveni a duplo pomalku testovi od Germanija,Italija. Da im bese tolku dobro zdravstovoto mislam deka nemase da zaostanuvaat tolku. Nekako naj agresivni se vo olabavuvanjeto na merkite ili ja imaat situacijata pod kontrola ili bildaat brojki za da spasat toa sto moze da se spasi kako edna zemja koja zavisi mnogu od turizmot.
Многу се лажни сите бројки според мене.
Овде последнава недела почнаа со масовно тестирање, бројкиве на ново заболени се збесна од качување, да не знае човек што да мисли, асимптоматични позитивни сега од тоа стравуваат највеќе може да е носител а да нема симптоми и да заболи мал милион луѓе...
Затоа претседников со најкул излагање да се боцкаме со дезинфективни средства ....
Секаде во светот ако почнат со масовно тестирање, сигурно на 1 милијарда заболени ќе се појават :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.886
Поени од реакции
20.538
Многу се лажни сите бројки според мене.

Секаде во светот ако почнат со масовно тестирање, сигурно на 1 милијарда заболени ќе се појават :)
Редици од коли има по пунктовите за тестирање се живо е исплашено, и слушаш нови 2.000 заболени денес...масовно лудило.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.380
Поени од реакции
21.900

Kajgana Shop

На врв Bottom