Гуми (пневматици)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Isto gi falat i Altenzo Sports Comforter - avstralijanska guma. Ovie gi imas vo TurboMax. Mozes da gi razgledas na google ili na tyrereview.com za mislenja.
205 55 16 se negde 12-13k denari
за алтенцо ми спомна другар уште пред недела дена ама ми рече мојава димензија ја нема...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.278
Поени од реакции
15.402
колку време ги возиш како се понашаат на суво на мокро у кривини....

ја издвоив една листа шо можам да си ја дозволам и шо ми фаќа око ама не сум паметен што да одлучам... секој различен муабет врти овие било добри 1 година втората с екриват вториве на мокро лизгале третиве вака така онака....

еве ја листава со се цени па давај совет...

DAYTON TOURING
13400​
laufen journey in style s fit eq
13600​
sava intensa uhp 2
14000​
GENERAL TIRE ALTIMAX ONE S
15700​
KLEBER DYNAXER UHP
18000​
Hankook Ventus S1 evo2
18730​
pirelli cinturato p7 91w k1
19224​
FIRESTONE ROADHAWK
19440​
Jas ja kupiv kolata so tie Pirelito Cinturato....i na proverka na vulkanizer ispadna deka se krivi iako imaše vo niv vozenje uste najmalku 2-3 godini. Od podolžnite segmenti, edniot beše celiot povisok od ostanatite.
Zimski staviv na dvete koli Laufen bidejki lani napraviv proba so eden par i se pokaža super.
Letnite velat bile.mnogu tivki vo vožnja....drugo neznam

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
колку време ги возиш како се понашаат на суво на мокро у кривини....

ја издвоив една листа шо можам да си ја дозволам и шо ми фаќа око ама не сум паметен што да одлучам... секој различен муабет врти овие било добри 1 година втората с екриват вториве на мокро лизгале третиве вака така онака....

еве ја листава со се цени па давај совет...

DAYTON TOURING
13400​
laufen journey in style s fit eq
13600​
sava intensa uhp 2
14000​
GENERAL TIRE ALTIMAX ONE S
15700​
KLEBER DYNAXER UHP
18000​
Hankook Ventus S1 evo2
18730​
pirelli cinturato p7 91w k1
19224​
FIRESTONE ROADHAWK
19440​
Оваа е 3 летна сезона, не пролизгуваат иако ми е бмв со заден погон кој со лоши гуми пролизгуваше на пуна гас кога пуни обртаи
Имаат највисока А оценка за пролизгување на дожд и ц за потрошња
Тоа е ако сакаш некоја класа пред мишелин а да не е тигар сава
Ако не возиш брзо и агресивнп било која ќе ти врши работа

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Оваа е 3 летна сезона, не пролизгуваат иако ми е бмв со заден погон кој со лоши гуми пролизгуваше на пуна гас кога пуни обртаи
Имаат највисока А оценка за пролизгување на дожд и ц за потрошња
Тоа е ако сакаш некоја класа пред мишелин а да не е тигар сава
Ако не возиш брзо и агресивнп било која ќе ти врши работа
Мислам дека 99% ке бидат сава по се изгледа... не ми се даваат многу пари по гуми сега искрено пошо почнувам и куќа да градам па сега веќе се ми изгледа скапо :)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Мислам дека 99% ке бидат сава по се изгледа... не ми се даваат многу пари по гуми сега искрено пошо почнувам и куќа да градам па сега веќе се ми изгледа скапо :)
И мене така ми беше се скапо оваа година и зедов allseason од кинеските, досега се супер, чекам да видам што ќе биде летово.
WINDFORCE CATCHFORS A/S
195/60 R15 88H

Ај на кратко една реценција да ви пишам за овие, ги возам од крај на Ноември, поминав околу 3000км.
Релативно тивки, досега тестирана со кочење и пролизгување на сува и водена површина и малку прашина снег. Не ме изненадија на ниедна површина, викендов на Автопат на дожд и водено ги згазнав до 155км/h и не осетив никаде пролизгување или нестабилност.
За кочење намерно пробав на неколку пати и со поголема и со помала брзина и се однесуваа ок коловозот беше воден + врнеше во моментот.
Не ми се погоди да ги тестирам во поголем снег да видам дали може да функционираат и како зимски гуми (имаат пониска шара од зимските). Инаку за кинески бренд зачудувачки се меки.
Цена/Квалитет мислам дека вредат за наши услови, ќе видам како ќе бидат во лето затоа што не планирам да ги менувам и ќе ги возам цела година па макар и да се распаднат.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
И мене така ми беше се скапо оваа година и зедов allseason од кинеските, досега се супер, чекам да видам што ќе биде летово.
за кинески искрено не сум.... јес да се ефтини стварно али сигурно не се поасален квалитет него сава рикен нексен и остала средна класа гуми.... некако сум скептик за нив

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
за кинески искрено не сум.... јес да се ефтини стварно али сигурно не се поасален квалитет него сава рикен нексен и остала средна класа гуми.... некако сум скептик за нив
Јас возев дејтон, сава, мишелин на приватната кола и нокиан, матадор, сава на службената и ако имам пари не би менувал друго освен мишелин за летна гума.
Летните сава не ми се допаднаа, нокиан се подобри, рикен еден се фали тројца пиштат (на пријател му се расцвета на автопат 1 година стара).. другите просек

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Бош димензија како кај мене, на 2 гуми 1000ка зијан оди, ако споредиш со димензиите 195 65 15 или со 205 55 15. Неколку пати сум размислувал да ставам 205ки ама пак си викам инж. пресметале за 195ките да ги има од фабрика.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Бош димензија како кај мене, на 2 гуми 1000ка зијан оди, ако споредиш со димензиите 195 65 15 или со 205 55 15. Неколку пати сум размислувал да ставам 205ки ама пак си викам инж. пресметале за 195ките да ги има од фабрика.
185 65 15 беа фабричните кај мене, само немаше овој пат и затоа ги ставив овие (во спецификација следна големина беа овие)

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Дечки MICHELIN PRIMACY 4S или CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6? Искуство некој?

Член од
27 мај 2016
Мислења
366
Поени од реакции
144
205/55/16

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Ako vozis pretezno grad zemi sredna klasa, ako si kombinirano ili povise na otvoreno nema da utnes bilo koja od ovie da zemes...od licno iskustvo mozam da ti kazam samo za GoodYear Efficientgrip Performance 205 55 16 na vozilo Toyota Auris 2.0 na avtopat e odlicna, na 140 kolata lebdi. Cena na ovie se 17-18k.
Pozz

Член од
2 март 2019
Мислења
78
Поени од реакции
58
Здраво едно прашање за искусните
Имам на колата сет зимни со 165/70r14 со фелни 5Jx14 ET35 може ли на истите фелни да се стави 185/60r14 кои се исто препорачани од производителот ама со 6ј фелни поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom