Иако погоре нагласив дека јас не се согласив со честитката,сепак ако ги клајме на кантар работите,кај вас никако не излегва математиката.
Живејме во нај чистиот град,кај шо движењето не ни е ограничено,кај шо не треба дозвола за да влезиш во "туѓа" територија(изгубена,нажалост),кај шо не ни постои зборот,туѓо.
Не живејме во град,кај шо ти е шубе да растиш деца во мешана населба,да го контролираш секој ден стравувајќи дека ќе биди мета на ордите.
Не живејме во град,каде цели фамилии се принудени на иселување од својот дом по потрага за мир.
Живејме мирно и спокојно,уживајќи во секоја педа на градот.
Од "Скопје,радост ти ќе бидеш" дојде скроз спротивното,ве потиснаја до тука бидва..а зошто?Оти се чукате в гради дека не честитате празник,а меѓувреме ги турнавте гаќите и вашиот бес го пласирате на погрешна адреса.Стан по стан,улица по улица,Скопје полека наликува на Приштина.
И не го пишав ова од сеир,многу ми е криво за тамошната ситуација,криво ми е за тие луѓе таму,само сакав да му укажам на ова копилето и слични како него,дека моментално препукувањето не ни носи ништо.
Лесно е да лајш на форумот,врати се назад и превземи нешто,ама удобно ти е таму кај шо си закотвен.