Dokolku si napravil transakcija preku Google Playstore, zavisi dokolku kartickata ti e registrirana na mobilniot a imash na primer nekoja igra instalirano e mozhno igrata da ti zema pari od kartickata. Napravi i Delete na kartichkata od tvojot mobilen.Дали некој има проблем со платежни дебитни или кредитни картички од банките(стопанска, комерцијална) да му повлекуваат по 50-60 денари на име GOOGLE*YOUNGJOY
Можеш да отвориш каде сакаш, твој избор е тоа.Дечки едно инфо ми треба...
Дали е со закон утврдено каде треба да се има автомеханичарска работилница, дали можи во НАЈстрог центар на град без ниту едно паркинг место,дали можи кој каде сака да отвори?
Kaj moze da se kupi I za sto sluzi?Ова е за безбедност, и добро работи !Плус ништо пара чини.
Прегледај го приврзокот 247081
Тешко дека ќе најдеш. Да не звучам депресивно ама единствени луѓе во таквите институции кои имаат некаква врска со дигиталниот свет се неколку ИТ инженери кои не се замараат со нешто надвор од секојдневните работни обврски.Дали имате или познавате или можеби сте вие, човек во министерство за финансии кој е запознаен со дигиталниот (интернет) свет и работи со него за дозволи и совети или консултацији, поврзани со бизнис идеја која ќе функционира на интернет? Значи некој кој реално работи и знае што збори. Бидејќи е специфична идејата, затоа треба некој малку по стручен.
Адвокати не ми требаат бидејќи барам одговор на прашање од човек кој работи таму - т.е ги знае правилата за идејава што сакам да ја спроведам.
Повеќе од 30 дена барам некој, било кој да ми даде одговор и јбг, немам. УЈП од 6 различни луѓе немам одговор (имам т.е од сите, ама ни еден релевантен). На маил не ми ни враќаат, преку луѓе идев.
Фала за инфо али не ми е за грант или за пари брат. Ми треба стручно инфо за каде да барам тоа што го барам. И што ми треба. Сакам да бидам чист пред закон со идејава и да ги имам сите документи и дозволи. Адвокати бркаат работа али мора да се праша у финансии али некој апла што е запознаен и што знае што збори.Тешко дека ќе најдеш. Да не звучам депресивно ама единствени луѓе во таквите институции кои имаат некаква врска со дигиталниот свет се неколку ИТ инженери кои не се замараат со нешто надвор од секојдневните работни обврски.
Колку и да ти звучи чудно, најдобар почеток ти е Фонд за иновации. Неверојатно е коку глупи идеи им стасуваат. Покрај тоа што имаат благ афинитет да доделуваат пари на блиски и познати, имаат вишок пари а немаат саглам идеи. Ако мислиш дека ти е издржан проектот, пробај од таму.
Со среќа
п.с. види дали ова некако ти помага.. https://ecommerce.mk/
Последен пат кога ми требаше инфо за процедури во банки, пратив маил на најопштиот mail од страната на НБРМ и истиот ден добив одговор. Пробај да поставиш прашање од типот каде да се консултираш или да ти посочат оддел. Јас имам позитивно искуство. (info@nbrm.mk)Фала за инфо али не ми е за грант или за пари брат. Ми треба стручно инфо за каде да барам тоа што го барам. И што ми треба. Сакам да бидам чист пред закон со идејава и да ги имам сите документи и дозволи. Адвокати бркаат работа али мора да се праша у финансии али некој апла што е запознаен и што знае што збори.
Ќе видам уште малку ако можам да најдам човек и да идам директно преку некого, а во случај да не најдам тогаш тоа ми останува ќе пратам и таму маил. Не сакам многу-многу да ширам инфо, не дека звучам паранаично ама сакам да остане со што помалце луѓе.Последен пат кога ми требаше инфо за процедури во банки, пратив маил на најопштиот mail од страната на НБРМ и истиот ден добив одговор. Пробај да поставиш прашање од типот каде да се консултираш или да ти посочат оддел. Јас имам позитивно искуство. (info@nbrm.mk)
И ова ти пие вода како размислување. Ако ми текне на некој нормален ќе ти пишам.Ќе видам уште малку ако можам да најдам човек и да идам директно преку некого, а во случај да не најдам тогаш тоа ми останува ќе пратам и таму маил. Не сакам многу-многу да ширам инфо, не дека звучам паранаично ама сакам да остане со што помалце луѓе.