Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.713
Поени од реакции
42.297
има и убави коли на некои плацеви, само тие се неколку илјади евра поскапи. Можев да земам голф 4 со рекаро седишта и две червени тди али ради годиштето не го зедов, а земав астра х, малце ми е криво сега кога ќе се навратам али тоа е.

Член од
30 септември 2015
Мислења
323
Поени од реакции
435
Едно ваше мислење до поупатените. Рено Клио 2016та 1.5 дци 90кс, 7200 евра. Со некои 80к км. Продажбата ја врши салон на рено во Софија. Мислење за мотор и све остало?

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132
Моторот е ок, сепак нова е колата, не би имал проблеми во наредни 100 000 сигурно. Лошо е да е земаш од плац со вратени кизнае колку.

Искрено реново е многу попаметна куповина од тигуан кој кошта слична цена ама 10 години старост и 400 000 км. Реално таа кола веќе го одслужила своето и не вреди во никој случај 7, 8 па и 10 к евра по колку што им бараат. Лудост е да дадеш толку пари за кола 10 год+ со 400 000 км и нагоре.

Последно уредено:
Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.027
Поени од реакции
1.521
Ја земав така голф 5 1,9, и дечкото што ја донел од Италија и сменил све од потрошен материјал па му текна ми ја продаде (некаде имаше 1000 евра по сервиси дадено). По 10к км на мене ми се падна замаецот... 350 евра сервис... среќа што нема репарирано турбо и на дизни е топ (бар така кажува компјутерот) .... а 206ка возев претходно земена од Еуроимпекс на 6 години старост 1,4 хди, ништо од овие заебанции немав, само нафта и пали вози...се на се мачка у вреќа
1.4hdi nema varijabilen zamaec i turbinata e obicna zato nema maka :D

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
98 е пежото,1.6 бензин.Нема посебна ламбичка за глицерин,плочки.Кога е крената рачната,таа ламбичка ок е,нормално свете,не трепка.И така планирав наредниот месец да ги мењавам плочките,ова ме превари сега,секако денес ќе ја носам.
Провери и глицерин обавезно, ако е паднат, а сигурно за тоа свети, да се проверат задните цилиндарчиња знаат да напукнат.

Член од
30 септември 2015
Мислења
323
Поени од реакции
435
Моторот е ок, сепак нова е колата, не би имал проблеми во наредни 100 000 сигурно. Лошо е да е земаш од плац со вратени кизнае колку.

Искрено реново е многу попаметна куповина од тигуан кој кошта слична цена ама 10 години старост и 400 000 км. Реално таа кола веќе го одслужила своето и не вреди во никој случај 7, 8 па и 10 к евра по колку што им бараат. Лудост е да дадеш толку пари за кола 10 год+ со 400 000 км и нагоре.
Искрено кога би давал 7000 би го одбрал ова. Пошо ова vw то јаде сервис секоја година ко една регистрација, а пак возиш стара кола од 15 16 години. Вака барем уште мириса на ново. Имаа некој плац по Софија носат малу чукнати од лизинг за ефтини пари, нормално крилце браник таква работа. Согласен сум за Тигуанот дека ме треба да се даваат толку пари зашо реално без 40 50к гпдишно дизел кола нема поЕвропа

Член од
11 април 2018
Мислења
208
Поени од реакции
61
абе друже од која година сузукито, оти има и по 30 години стари.

Кој мотор? Бензинците се одлични на сузуки во секој случај.
Мислам на поновите модели 2007 2008 на огласите повеќе ги има 1.3 нафта, чисто онака прашувам дали се добри како модели на коли

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Искрено кога би давал 7000 би го одбрал ова. Пошо ова vw то јаде сервис секоја година ко една регистрација, а пак возиш стара кола од 15 16 години. Вака барем уште мириса на ново. Имаа некој плац по Софија носат малу чукнати од лизинг за ефтини пари, нормално крилце браник таква работа. Согласен сум за Тигуанот дека ме треба да се даваат толку пари зашо реално без 40 50к гпдишно дизел кола нема поЕвропа
Ja da sum ko tebe bi cekal granici da otvorat i odi zemi si od Germanija, Avstrija, Holandija. U ovie zemji ke mozes i istorija na kola da proveris. U Bugarija taa sho smenile krilo, branik itn moze pogolema steta da ima negde zad krilo sho ne popravena. Udarena kola od druga drzava se zima samo ako sam si ja popravas.

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Мислам на поновите модели 2007 2008 на огласите повеќе ги има 1.3 нафта, чисто онака прашувам дали се добри како модели на коли
Моторот 1.3 е мутиџет од фиат, ако го погодиш одржуван нема да имаш значаен проблем, а каросеријата и материјалите се далеку подобри од пунто. Останува дали ќе те погоди просторот и видливоста (ко тенкче е).

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132

Супер се сузуки, далеку подобра изработка од корса. Само сепак треба да се види, дали вреди колата. Џабе овде ќе ти велиме чини, не чини ко треба на лице место мајстор да ја види.

Што дека е Сузуки ако е цела искривена, удрена, итн. Исто може и перфект да биде колата ама па газдата да се занесува да бара премногу висока цена и пак да не ја биде работата.

Член од
11 април 2018
Мислења
208
Поени од реакции
61
Моторот 1.3 е мутиџет од фиат, ако го погодиш одржуван нема да имаш значаен проблем, а каросеријата и материјалите се далеку подобри од пунто. Останува дали ќе те погоди просторот и видливоста (ко тенкче е).
Дали е ист моторот 1.3 со 1.3 цдти на корса ?

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.027
Поени од реакции
1.521
Дали е ист моторот 1.3 со 1.3 цдти на корса ?
На корса ц, астра х и фиат, сите три мотори се различни. Кај астра х 1.3цдти е 90кс и носи двомасен замаец а кај фиат и корса замаецот е фиксен. Има и корси со варијабилен замаец. Кај фиат гранде 90кс е варијабилен замаецот. Некој Делови одговараат некој не. Дизните се исти кај сите 1.3 и турбините се варијабилни.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Комшија ново од салон Пежо 307мица стопати им го носеше на сервис демек гаранција и на крај дигна раце, го продаде. Постарите па чудни звуци испуштаат, а и цената не дека ја држат. Во просек 206ките беа меѓу најефтините.
Сестра на најдобар другар купи, на ново, со гаранција не знам колку години, после месец дена - електрониката почна да заебава, да не се пали и сл. Го однесе и и рекоа дека се поправало тоа, али требало некој апарат или нешто слично да се купи, кој не идел со гаранцијата (не ми текнува точно, ваљда некои 200-400 евра). Го купи и пак заебаваше, го враќаше и го поправаа, пак заебаваше и не знам даље што се деси, баш ќе прашам.
Исто пред десет-дванаес години знам се продаваа на ново некои си ирански пежоа, за кои у салон продавачот ми викаше да не го купувам (а не ни мислев).

А замисли на старо да купиш...

Kajgana Shop

На врв Bottom