- Член од
- 25 ноември 2013
- Мислења
- 1.657
- Поени од реакции
- 1.519
Si pomislil nekogas deka vtoriot e bugarski a tretiot vo drzavata vo koi prestojuvaat? Ocigledno ne.@мкд владе “македонец” со три пасоши од кој трриот му е бугарскиот изваден може само да е од Босилеград, 99% тие имаат покрај мкд и српско државјанство и бугарско
ретко глуп треба да си да имаш европски па да вадиш и бугарски за да се најде
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tuku gleam eden kup "patrioti" u mk a dozvolivte imeto pred nos da vi go smenat. Za razlika od vas dijasporata imase protesti protiv promena na imeto i bas tie so bg pasos se prvi koi se zalagaat za Makedonija. Ali jasno e makedonceto e jako samo po forumi a ne dela nigde go nema i posle Albancite gi praeme glupi ali oni za sekoja sitnica site ispagjaat nadvor, ne se ko nas oci da si vadat kaj bile sho bile i kako bile.
I ko ste tolku golemi patrioti daj kazete sto vie ste napravile za mk a nie ne?
Onie koi momentalno se vrakjaat se tie koi zaminale na 2-3 meseci za da zarabotat nekoa para ali poso nema rabota mora da se vratat nazad. Nie so sne nekolku godini iseleni uopste ne ni pomisluvame da se vrakjame vo situacijava. Na odmor e najnormalno da si idime vo mk bidejki cela familija ni e tamu, baska sekoe nase idenje gi polni kasite bidejki trosime mnogu za kratok period.
Zdravstvo u mk ne sum koristel 15 godini i se nadevam nema da mi treba bidejki posleden pat koa koristev doktor sto specijalizirase vo germanija ne uspea da prepoznae deka imam chicken pox tuku dijagnozata mu bese nekoa jaka alergija, vujna mi bez nikakvo medicinsko skolo mi kaza deka se chicken pox. Druga rabota e sho kade sto sega ziveam zdravstvoto e besplatno i bilo kakvi ispituvanje ko mri ili ct skeniranja voopsto ne se plakjaat. Tolku od mene, se isklucuvam od temava bidejki ne planiram da se dokazuvam so lugje koi ne razbiraat kako i kolku doprinesuva dijasporata i ocigledno ne znaat kako sistemot so dvojno ili trojno drzavjanstvo funkcionira mislejki deka ako imas drug pasos vekje ne si makedonec. Svasta.