Kako da go otkacam?

• Креатор на темата Креатор на темата DenaM
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Паметиш што ти спомнав?
У пандорината кутија биле ставени сите зла и болести на светот...
За да го шупчат прометеј, ја пратиле пандора да ја отвори...
Ја отворила...и овие зла, болести и други глупости се разотишле од сите страни на светот.
Само, и пази го ова... надежта останала во кутијата.
И сега делот што никој , апсолутнио никој не се има запрашано..
Кој кур бара надежта во кутија каде шти сите проблеми на човештвото се напикани?
Е. Тоа ти е надешта.
Најподмолно зло, најгнасна болест.
"Hope in reality is the worst of all evils because it prolongs the torments of man. "
Од ниче. Кој го пишувал митот разбрал векови пред него.
Ќе ти дадам уште нешто
"The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting a different result. ".
Јас го имам осетено ова на своја кожа.
Така да немој те молам. Барем биди разбран и согледај ја другата страна на стварите...
Другата страна на работите ти го нуди Вардар...
Јас не те молам....јас те гњавам, те убивам....затоа што секое присетување ти е болно....болно ти е можеби што ти звучам како да сум во право. Колку повеќе ќе звучам вистинито толку поголема ќе ти биде болката.....егото е тоа што ја осеќа болката пред нешта кои го распаѓаат. Нема разбраност во мене....чиста екстаза е позади прстиве кои штракаат по тастатура. Шансите да има ефект ова моево се 0....ама ќе продолжам да штракам до бесконечност ако треба :)

Одлична тема беше таа, како и оваа... сите вакви теми уствари водат кон смислата на живото....
Weed= 420. The reason for life , the universe and everything =42.
420:42=10-магничниот број. 42-10=32.32-Trti Tu.
Така да смислата на животот е или да е**ш или да те е**т.
Без навреда.

Сосем коинцидентно со Стев во еден по друг и двајцата го цитиравме. Еее, who would have thought дека до Ниче ќе дојдеме на темава? :)
Ќе бидам арогантен и ќе кажам јас... пошто го прашав дали е нихелист..... а пошто темата е во подфорум љубов и секс, осеќам и други можни правци :D

Ќе бидам арогантен и ќе кажам јас... пошто го прашав дали е нихелист..... а пошто темата е во подфорум љубов и секс, осеќам и други можни правци :D
Mene ne mi tekna na izrekata...od nihilistot hahahah

Сум нихилист оти кеиф ми е да get shit done.

Рече дека ја блокирал
Затоа разочарана се повлекла у медитација да ја бара смислата на живота си.
Сосем коинцидентно со Стев еден по друг и двајцата го цитиравме. Еее, who would have thought дека до Ниче ќе дојдеме на темава? :)
Случајно и двамата сте елокветни, со мала разлика еднио е спонтано елоквентен, а другио орле зорле.

Другата страна на работите ти го нуди Вардар...
Јас не те молам....јас те гњавам, те убивам....затоа што секое присетување ти е болно....болно ти е можеби што ти звучам како да сум во право. Колку повеќе ќе звучам вистинито толку поголема ќе ти биде болката.....егото е тоа што ја осеќа болката пред нешта кои го распаѓаат. Нема разбраност во мене....чиста екстаза е позади прстиве кои штракаат по тастатура. Шансите да има ефект ова моево се 0....ама ќе продолжам да штракам до бесконечност ако треба :)
Импулси на незрели, на растроени и на хоромонално дисбалансирани. На крајот на краиштата не мења ништо. Се обидуваш да објасниш книга на некој што ја напишал. Филм на некој што го режирал. Веќе видено, веќе здосадено, веќе у заборав. Не постои свело на крајот на тунелот, оти иде само надоле.

Сум нихилист оти кеиф ми е да get shit done.
Секогаш сум се чудел зошто не се понаша човек нихилистички на сопствениот нихилизам.
Автоматски споено мислење:

Импулси на незрели, на растроени и на хоромонално дисбалансирани. На крајот на краиштата не мења ништо. Се обидуваш да објасниш книга на некој што ја напишал. Филм на некој што го режирал. Веќе видено, веќе здосадено, веќе у заборав. Не постои свело на крајот на тунелот, оти иде само надоле.
Јас ти објаснувам нешто што го трансцендентира(надминува) овој тво живот....сите искуства, емоции...се што си научил, стекнал и што ти се случило. Јас те ставам во позиција над тунелот...во облаците, од каде го гледаш тунелот и светлото е уствари се околу тунелот. Во тој бесконечен простор е тој bliss блаженство...неисцрпен извор на живот во тебе, на љубов :)

Секогаш сум се чудел зошто не се понаша човек нихилистички на сопствениот нихилизам.
Ако ме дефинираш како строг нихилист, сам се пукаш у нога. Бидејќи тоа е парадокс.
Ја едноставно го прифатив хаосот што не опфаќа, и најдов ред во него.
Можеш да свириш, а може и да те свират.

Буразеру. Буразер Боди ти је хтио речи да чеш разумети оно што он говори након што се бациш у вардар под претпоставком да држиш дах у води 5 мин. То што си ти роџен слеп незначи да су сви слепи јеботе!
Свет није црно бјели. Али разумемо те. Црно бјели је преко твојих очију и ту нема помочи у овом животу. Јеби га :toe:

Јас ти објаснувам нешто што го трансцендентира(надминува) овој тво живот....сите искуства, емоции...се што си научил, стекнал и што ти се случило. Јас те ставам во позиција над тунелот...во облаците, од каде го гледаш тунелот и светлото е уствари се околу тунелот. Во тој бесконечен простор е тој bliss блаженство...неисцрпен извор на живот во тебе, на љубов :)
Бидејќи човек во блаженство и идеална ситуација нема потреба од мислење, емоции, фкус и мирис.
Болката, некомфортот и целосното отсуство на идеална ситуација не прави луѓе.

А шо мислиш Стев... за трансхуманизмот како нова идеологија?

Свет није црно бјели. Али разумемо те. Црно бјели је преко твојих очију и ту нема помочи у овом животу. Јеби га :toe:
Се е црно и бело. Само треба да го измериш количеството

А шо мислиш Стев... за трансхуманизмот како нова идеологија?
Тие што се брзаат, последни стигаат на крајот. Или се сопињаат во трката. Малце рано е да се подобри човештвото со технологија, ако не можеме емоционално и зрелосно да се подобриме. Многу малце знаеме, уште помалце разбирама како врста. Премногу простор за злоупотреба.
You cant rush perfection!

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom