- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 32.667
- Поени од реакции
- 66.712
Kaде се собраа Македонци да прават протест за време на полициски час?И ние македонците не почитуваме,не само албанците
Kaде се собраа Македонци да прават протест за време на полициски час?И ние македонците не почитуваме,не само албанците
Никаде ама секое сабајле читам дека неколку македонци биле казнети или приведениKaде се собраа Македонци да прават протест за време на полициски час?
Да ти кажам и јас имам куче и сум љубител на животни, али од овие од анима мунди ми се грози веќе... како јеховини сведоци се досадни јеботе. Што кој курац меша земјоделци, ако не посадат земјоделците, кучињата нивни ли ќе ги јадеме, па не сме Кина јеботе.Налетав еднаш на една апсурдна дискусија на социјалниве мрежи. Имено, дел од овие љубители на животни и ним слични невладини од типот на Анима Мунди и остали изгледаат како да живеат во карантин и во нормални околности, кога нема вирус. Полемикиве кои што се тераа тогаш беа зошто на земјоделците да им се дозволело слободно движење во рамки на атарите на нивните села, до нивните ниви, а кучињата и нивните сопственици биле обесправени, демек помалку права имале од земјоделците.
Нам по се изгледа ни се испревртија приоритетите во слепото копирање на западњачкиот стил на живот, копираме работи кои што е најлесно да се ископираат, па дури ни таму не постојат, освен во филмовите и во главите на поединци.
Јас би додал само дека менталниот склоп на народот е важен фактор во ваквите ситуации, но не секогаш пресуден. Факт е дека сме тип на народ на кој што треба да му се нацртаат некои работи, па ни тогаш нема да сфати. Ама затоа е тука функционалноста на системот да интервенира и да ги корегира овие општествени аномалии преку нивните надлежности кои што произлегуваат од правото и законите на државата. Кај нас тоа го нема. Туку има привилегирани групи и поединци кон кои државата се однесува како да е желботека.
Хммм, чекај да размислам.Па така е бе брат биди реален. Зошто тој со куче да шета, јас да не шетам?
Пола од тие македонци се казнети оти мора некој за пример да се казни. Како оној од Св. Николе што се враќал од кај жена му од болница.Никаде ама секое сабајле читам дека неколку македонци биле казнети или приведени
И со право нека бидат казнети, штом не почитуваат.Никаде ама секое сабајле читам дека неколку македонци биле казнети или приведени
5 казни имало... ние слепци сме изгледа.....И со право нека бидат казнети, штом не почитуваат.
Проблемот настанува кога секое сабајле читаш само за Македонци како се казнувани, а од друга страна во 11 навечер ти се собира толпа народ и протестира зашто биле уапсени за време на полициски час, а се шетале надвор. И притоа никој не е казнет, сите си идат дома како ништо да не било, а градоначалник вади орки од станица. Епа преку глава...
Аха добро, фала што ми кажа. Пошо ја не спомнав дека би вовел само пред зграда да може да ги носат за нужда, а не да ги шетаат по пола саат или саат.Хммм, чекај да размислам.
Еј, ми текна, излеа дека кучињата не знаат да идат у WC, па мора да ги шетаат, ама МОЖЕ и грешка да сум, да не има некој заговор како што викаат фолијашиве, некој фашистички момент! кој знае!!
Албански вазали-тоа е вистинскиот опис на двете наши партии!Изгледа вазалството ни е традиција уште од времето на Крали Марко!5 казни имало... ние слепци сме изгледа.....
Колку бедно изгледа ова што глумат власт.... а уствари се Албански вазали ...
А овие од Сингелиќ да оставеа по некое евро у касата, како за промена?Šo e bitno dali nekoe čoeče bilo sobrano od privaten imot dvor/niva i kazneto ili uapseno ili stvarno se dviželo po nekoja ulica ili pa nekoj imal itna potreba da odi vo bolnica i sl. dešavki, bitno e toa što mora dečki i budžetot da se puni, prosta matematika ako vo eden policiski čas 16h-05h otprilika po 50ina čovečinja se kaznuvaat pa presmetajte za eden mesec, dva ili tri meseci pod policiski časovi kolku čovečinja ke bidat kazneti i kolku parički od gragjanite ke legnat u budžetot mmmmmmmm