мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.865
- Поени од реакции
- 23.257
Mnogu jasno deka 99,9% nemate ziveeno tamu , site ste od tuka. Zatoa i me interesira na koj osnov go zedovte? Zosto vi go dadoja?Voopsto ne e bitno koj pasos sum go upotrebil jas ili nekoj drug. Od site tie sho zemaa bg pasos nikoj ne ziveel vo bg tuku site pogolem del od zivotot ziveele vo mk taka da muabetov voopsto ti nema smisla. Dali ke go mislese istovo ako bevme so slovenski ili germanski pasos namesto so bugarski?
Ako ste go zele na ist osnov kako bugarskiot da, ama first things first. Znaci na so osnov rece go zede bugarskiot pasos?
Автоматски споено мислење:
Kaj vide ti sirenje na omraza tuka pomegju Makedonec i Makedonec?Целта на темата е тотално непотребна, ширење омраза еден кон друг, Македонец кон Македонец, без притоа да има никакви причини поради кои би се правело истото.
Албанците од Косово дојдоа тука како избеглици пред 20 години и ни ја земаа државата, па не верувам дека некој од Косово ги осудува истите што се пишале Македонци.Истиот пример треба да го следиме и ние но ете поарно е да се делиме на секоја можна основа и да не ги искористиме работите во наша полза.
I ova za albancite ti e interesno, vaka mozis malce podrobno?
P.s uste cekam da mi kazis kolku ti padna nezgodno koga tamu se pisa bugarin. Nemoj na sekoe da te potsekjam.
A koga se osekjavte povekje Makedonci, pred da se pisite bugari ili od koga se pisavte bugari?Темава е нашата дијаспора. Кој како отишол и со каков пасош најмалку е битно се додека се осеќа како МАКЕДОНЕЦ. Темава е интересна и убаво е да се споделат различни искуства и начините на справување и стварно не ми е јасно колку малку ви треба да се зазборите за нешто тотално нерелевантно.
Dosega ako ne sfati, nema ni da sfatis . Dodusa mozam da probam da ti objasnam ama samo da probam, ostanatoto e do tebe.Уште еднаш ќе прашам која е целта на темава? Дали правиме муабет за дијаспора или луѓе од Македонија кои се на привремена работа во странство? Пошто не верувам некој дијаспорец кој со години и ТРАЈНО е надвор сега се вратил. И ако Македонците со привремен престој надвор имаат и Бугарски пасош, покрај Македонскиот, тие живеат во Македонија. Не за џабе државјанството е тоа што важи а не со кој си влегол некаде. Пошто во Германија може без проблем да се влезе и со Македонски. ОД каде толку сигурни дека влегле со Бугарскиот? Алиби дискусија која никаде иначе ја нема.
Последно уредено: