Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Кога "не можат да ги пронајдат" убијците, треба тие да одговараат за нивната неспособност. Не дека било која казна ќе ја намали тагата на семејствата ама мора да бидат казнети
Убијците се пронајдени и казнети,а потоа ослободени.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.451
Поени од реакции
30.965
Убијците се пронајдени и казнети,а потоа ослободени.
Toa e zatoa sto za @puno i ostanatite od negoviot klan, ubistvoto na kauri i ne e kriminal voopsto. Zatoa sekogas se mesteni site sudski procesi protiv niv.
Quran (2:244) - "Then fight in the cause of Allah, and know that Allah Heareth and knoweth all things." (See also: Response to Apologists)

Quran (3:56) - "As to those who reject faith, I will punish them with terrible agony in this world and in the Hereafter, nor will they have anyone to help." (See also: Response to Apologists)

Quran (3:151) - "Soon shall We cast terror into the hearts of the Unbelievers, for that they joined companions with Allah, for which He had sent no authority". This speaks directly of polytheists, yet it also includes Christians, since they believe in the Trinity (ie. what Muhammad incorrectly believed to be 'joining companions to Allah'). (See also: Response to Apologists)

Quran (9:30) - "And the Jews say: Ezra is the son of Allah; and the Christians say: The Messiah is the son of Allah; these are the words of their mouths; they imitate the saying of those who disbelieved before; may Allah destroy them; how they are turned away!" (See also: Response to Apologists)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Јас јавно ќе си признаам дека сум бил во заблуда врз основа на јака пропагандна машинерија, за причините и нарачателите. И посебно ќе се извинам до оние со кои сум се спорел и ги навредувал понекогаш за ова ( @jamajka пред се, можеби и други).

Кога сето ова излезе дека не е точно, дали ќе бидат казнети овие нарачатели и извршители на лажни вести во врска со овој случај, а кои влијаеа врз јавното мислење до пред 3-4 години и добар дел од јавноста која бараше линч на погрешни луѓе, ја доведоа во заблуда?

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Истрагата (не) е во тек.
Уште не ми е јасно по која логика ги ослободија убијците.
По истата логика по која се смени името и ни воведоа двојазичност.По таа логика што де факто и де јуре живееме во федерална држава со различни закони и права.По таа логика по која малцинството го тероризира мнозинското население 30 години уназад.Ете,таа е логиката и се надевам ти се разјаснија некои дилеми

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.960
Поени од реакции
41.234
Зоран Заев да лежи доживотна робија заради овој случај е мојата желба. Да гние тоа гомно во Идризово заедно со тие што ги ослободи, да му скапат коските таму, и да биде заборавен како од народот така и од неговите деца. Сите вие што го гласавте и што му верувавте сте соучесници во ослободувањето на убијците.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.486
Јас јавно ќе си признаам дека сум бил во заблуда врз основа на јака пропагандна машинерија, за причините и нарачателите. И посебно ќе се извинам до оние со кои сум се спорел и ги навредувал понекогаш за ова ( @jamajka пред се, можеби и други).

Кога сето ова излезе дека не е точно, дали ќе бидат казнети овие нарачатели и извршители на лажни вести во врска со овој случај, а кои влијаеа врз јавното мислење до пред 3-4 години и добар дел од јавноста која бараше линч на погрешни луѓе, ја доведоа во заблуда?
Retko vaka iskreno da vidam....bravo..

Da ve potsetam deka na temava ima transpkript od poveke razgovori obezbedeni so PI merki kade samite lideri od Dui indirekno priznavaat deka tie se monstrumite. Post na Zote

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425
Нема никакво оправдување за сите што го ширеа муабетот за трајко и го релативизираа случајот :)
Неможеш да го вратиш времето и да ги поправиш работите, накрајот сме сепак само луѓе и сме подложни на разни влијанија... Доволно е само луѓето да ја остават суетата и полесно да си ги признаат грешките... самите за себе, немора за другите.

Иначе @Lurtz секоја чест за твојот чекор, голем чекор на голем човек, но лично, не ме исполнува извинувањето, ниту па ми го полни егото, не дека сум премногу горд за да го прифатам, туку јасно ми е дека и јас некогаш (почесто) знам да бидам во афект отровен и да претерам, па така верувам твојата реакција повеќе била како одговор на мојот отров. :) А и башка, без обзир на све, никад не сум имал лошо мислење за тебе.

Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Амди Бајрам е олицевратие на чесност и искреност наспрема оваа будала. Би се запрашал како може да заспие навечер, ама се работи за теле без памет да промисли каква болка нанел.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Аман, не е истрагата во тек одамна.
И повеќе од јасно е дека е така ама симблоиката на Вори имаше добро значење, во кратки црти ги објасни подобро работите и од целиот мој текст.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Денешнава траорна смилковска годишнина, не беше пропуштено да се одбележи и од страна на нашите сограѓани Албанци, кои ете, направија, колку што им дозволуваат условите во овие карантински времиња, барем симболично да се обележи денов. Kaко и во случајот на најновото сквернавење гробишта во тој крај, да не потсетат дека иако е епидемија, сатарот виси изнад каурскиот врат.

Нека жалат каурите за децата, али нека не се опуштаат премногу. Добар поздрав со сквернавењето на црквата во Смилковци, темпиран како што треба на денот на масакрот.

Kajgana Shop

На врв Bottom