Уништени Македонски гробишта кај Камник

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Па што не реагирале потомците чим знаеле дека се десило тоа, на крај на краиштата зашто бил откопан гробот без дозвола?

Очигледно тоа им е некаква процедура при погребувањето на „тазе“ покојниците, никој не ги знае тие нешта и сите беа затекнати и непријатно изненадени од ситуацијата, а за таквите нешта никој не говори и суптилно се буткаат под тепихче. Мислам дека само во семејните гробници се почитуваат останките, затоа што таму се положени во бетонски касети, поточно во лимени сандаци во кои не детериорираат така брзо.

Очигледно тоа им е некаква процедура при погребувањето на „тазе“ покојниците, никој не ги знае тие нешта и сите беа затекнати и непријатно изненадени од ситуацијата, а за таквите нешта никој не говори и суптилно се буткаат под тепичче.
Сеа чек не разбирам, некој тазе починал а претходно тој некој шо не така одамна бил починат, останките му биле собрани у вреќа?
Значи двајцата починати биле у роднинска врска?
Кај била после тоа оставена вреќата од прво погребаниот?

Сеа чек не разбирам, некој тазе починал а претходно тој некој шо не така одамна бил починат, останките му биле собрани у вреќа?
Значи двајцата починати биле у роднинска врска?
Кај била после тоа оставена вреќата од прво погребаниот?

Сам Господ знае, веројатно завршила фрлена на некое буниште. Да, во роднинска врска беа.

Сам Господ знае, веројатно завршила фрлена на некое буниште. Да, во роднинска врска беа.
Не се секирај, вреќата сигурно била вратена у гроб.

Не се секирај, вреќата сигурно била вратена у гроб.

Би сакала да е така, но знаејќи ги нашите начини на справување со многу поочигледни и погорливи проблеми т.е. нивно забошотување, нешто не ми се верува.

Би сакала да е така, но знаејќи ги нашите начини на справување со многу поочигледни и погорливи проблеми т.е. нивно забошотување не ми се верува.
Џабе драматизирање.
Вообичаено е тоа, гробарите нема додека го копаат гробот да ги кошкаат коските од другите починати, затоа ги собираат и после ги враќаат назад. Сигурно нема дома да ги земат.

Џабе драматизирање.
Вообичаено е тоа, гробарите нема додека го копаат гробот да ги кошкаат коските од другите починати, затоа ги собираат и после ги враќаат назад. Сигурно нема дома да ги земат.

Ок, сепак тоа бара некаква елементарна почит кон останките на нашите предци, инаку комплетно се губи резонот за нивното погребување под земја. Знаејќи колку кај нас има очаен третман и кон живите, ме тера да се запрашувам.

Темава е очигледно за нешто сосем друго, ќе се повлечам тука.

Бев на погреб пред месец дена и видов сквернавење на посмртните останки на покојникот кој бил претходно погребан во гробот т.е. нивно џиткање во необележани црни ќеси, ми се згади животот, па тие луѓе сепак платиле добро да бидат погребани достојно, а не така да бидат третирани. Не знам кои беа гробарите, но ми звучеа како Македонци. Затоа јас сум про крематориум од практични (незаземање на простор) и еколошки причини, но тоа во мојот животен век и во нашата заостаната држава тешко дека ќе се изреализира.
Секаде така се прави ако претстои уште еден погреб во истиот гроб. Морбидно ама тоа е.

Има крематориум во државава и твој избор е што ќе се прави со твоите посмртни останки, а не избор на било која заостаната или незаостаната држава.
Ne e bas taka, dokolku go spalat pokojniot ne mozat ostankite da mu gi zakopaat na grobista vo crkva, bidejki crkvata ne dozvoluva kremiranje.
Od iskustvo, rodnina imase zelba da bidat kremirani ostankite, megutoa svestenicite ni objasnija deka nema da moze na grobista da gi zakopame.

Стратешки и систематски е притисокот врз каурите, што го прават Албанците во тој регион.
Православните гробишта во тој дел редовно се сквернават. Мојанци, Орланци, Брњарци... има постојано вакви работи.
Последен пат, од тој регион, медиумите известија за уништувањето на гробиштата во Брњарци, што беше пред година дена:

Но, има и од предходни години.

Ова е смислено и организирано уништување на трагови на Македонско население. "Староседелците" од Кавказот ја плетат својата приказна...
1. Не се знае кој е сторителот
2. Не се знае дали воопшто бил нормален сторителот
3. Нема извештај колку се оштетени и што како
Јамајка отвара тема во форумо со наслов *шшиптарите чистат теротитории*
Ова само на народ кој чистел територии со векови би му текнало. Им дошло цикличниот дел каде треба да глумаат жртва.
Автоматски споено мислење:

Еве @puno како деклариран и угнетен Албанец ќе ти одговори зашто е ова вака.
Лично јас не сум угнетен, никогаш не сум рекол дека јас сум угнетен.
И да, има угнетени албанци, лежеа по декади невини на затвор за случајот СОПОТ, само за овој знаеме сигурно, кој знае колку има повеќе.
Немаше ниту еден македонец да бара извинување, ни тука, ни у влада, и у месечина, ама ајде попрво да расчистиме кој ги оштетил гробиштава, а под расчистиме мислам да кукаме по форуми и поможност да не се најде сторителот пошто не ни треба во *терапијава*.

Последно уредено:
Ова само на народ кој чистел територии со векови би му текнало. Им дошло цикличниот дел каде треба да глумаат жртва.

Како на пример Албанците?

И да, има угнетени албанци, лежеа по декади невини на затвор за случајот СОПОТ, само за овој знаеме сигурно, кој знае колку има повеќе.
Немаше ниту еден македонец да бара извинување, ни тука, ни у влада, и у месечина, ама ајде попрво да расчистиме кој ги оштетил гробиштава, а под расчистиме мислам да кукаме по форуми и поможност да не се најде сторителот пошто не ни треба во *терапијава*.
глумење лудило е наједноставниот начин, разбирам
Не знаеме кој ги уништил....:D

Но и јас и ти си знаеме што се случува, без разлика на тоа што ќе пишеш ти тука, или Дарданија, според неговата дневна шема.
Можам да ти најдам милион статии за уништување на каурски гробишта, во реони кај што живеат Албанци, низ годиниве. И речиси ниеден случај на истото во чисто каурски средини.

Уништување на каурски гробишта е добро позната тактика на Албанците, уште одамна, на Косово и тука.
Тоа е еден од начините за вршење притисок врз каурите, кои нам добро ни се познати. Заедно со сквернавење цркви и тепање на каурчиња.
Има милион извештаи и докази за ова, така да не можете дури и ти и Дарданија да се праите на удрени.

Добра прилика, е зафатеноста на системот со епидемијава. И добро ја искористивте.
Исто така, Велигден, како најголем христијански празник е секогаш добра прилика за вас, од убивање на деца, до вакви побенигни напади.

Има угнетени Албанци да, оние истите кои се потпишуваат со нож на туѓ грб, решетаат деца со калаши на кош, решетаат со калаши деца по риба, сецкаат на парчиња киднапирани цивили, евентуално ги врзуваат за столб со динамит у ги креваат во воздух итн. Ама Сопот .... па уште и извинување, не, за вас само корона ама некоја појачана верзија која сама ќе детектира лој и низок ај кју. Сигурно гробиштата сами паднале, љ може некој нездрав Македонец ги срушил, сигурно не биле Албанците.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom