Да, да, како да не. Ако сите вака размислуваат на дневна база, слободно нека ги укинат сите ограничувања.Сега сите ќе гледаат до 16:00 да прошетаат некаде да се излуфтираат малце, да прошетаат куче или да направат некоја физичка активност и ситуацијата ќе биде хаос гарантирам
Зошто ли зошто им е на сите полесно да поверуваат во било која лага отколку вистината? Зошто ви е толку тешко да се помирите со фактот дека можеме да се споредуваме со сомалиа и киргистан и бургунди а не со холандија норвешка шведска?Еве се мислам кај да си купам куќа дали Холандија, Норвешка или Шведска откако ќе изумрат таму, а ние со карантинов ќе се спасиме.
Same here. Месец дена идам на работа и освен тоа не сум излегол од дома. Овие кај и да е ќе воведат 24 часа полициски, па бар да се искористи некој саат на воздух. Ако фаќам секако на раб ќе фатам, со 5 пути позањбан имунитет.Искрено се придржував до мерките до сега, ама од сега натаму од 8 сабајле до 11:30 (12 почнувам со работа) дома не ме гледаш.
Само ние банана републиките Србија, Босна и Македонија паметни со полициски часови.
Само што пробав да ја отворам да ја разгледам странава, едвај ми ја отвори значи гребе за bandwidth...П.С. Ќе испадне правам реклама ама купувајте си онлајн од paket.mk, точни се и навремени и во ова доба на хаос. Нема потреба да се мешате низ маркети. Нивниот сопственик уште лани имаше капацитети да опслужува голем дел од населението
цела мкд кликаСамо што пробав да ја отворам да ја разгледам странава, едвај ми ја отвори значи гребе за bandwidth...
Па ете пишува дека 202 се тестирани. Дупло помалку од обично, веројатно дека недела беше вчера.А случајот од Битола во старскиот дом утре ќе го кажат?
И од колку тестирани се тие 15 заболени?
Јаки ми се овие калкулации. Дали ги урачуна сите оние кои ќе останат живи, а немаше да бидат живи, ако не беше епидемијава?Ќе умрат поради кризата. Стресот од губење на работни места, домови, распаднати бракови и сл. ќе доведе до многу поголем борј на смртни случаи откоку короната што некогаш ќе може сама да земе. Бројките на мртви од последиците од економските кризи се мерат во десетици милиони.
Плус фактот што луѓе веќе не ни одат да се лечат или да се проверуваат за други болести. Колку само ракови ќе пројдат недијагностицирани или дијагнозите ќе дојдат во задоцнета фаза бидејќи си мислат луѓево ајде нитшо не ми е ќе почекам некој месец да видам.
Тоа што го затворивме светот ќе однесе десецити милиони пред се млади животи.
едит. Само од последиците од последната криза од рак умреа 500.000 луѓе во периодот од 2008-10. Во 2009та 5000 самоубиства повеќе од претходните години поради финансиската криза имаше во САД само.
Да лани татко ми почина, цел месец бев со него по болници на раце ми умре.Зошто ли зошто им е на сите полесно да поверуваат во било која лага отколку вистината? Зошто ви е толку тешко да се помирите со фактот дека можеме да се споредуваме со бејрут и киргистан а не со холандија норвешка шведска?
Сте биле ли во болница последниве 10 години? Сте имале ли близок што лежел? Знаете ли дека ако се преоптовари дупе здравствово ќе нема како да се лечиме и ке има испопаѓани мртви по улица?
ова му доаѓа ко џандарине, трчаа трчаа по штабови за да се бутнат и мислеа цел живот ке си го прчат, сеа малку ке ги запнат и оп одма плачењеА за тебе има врска образование на тој/таа што секој ден си го ризикува животот и здравјето на децата дома? И нормално ти е да споредуваш плати со некој што квакнат дома пишува excell табела за приход/расход?
Платата им беше зголемена дека беа утепани од господ, тука зборуваме за нешто друго.
И не, не работам во здравствениот сектор ниту било кој мој до второ колено.