Коронавирус (COVID-19)

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
и мене тоа ми е чудно, службено патување on site повеќе од 2 недели немам чуено да трае :D не им идеш на апсолвентска. Значи мадамава безмалку месец е таму.
Ова како кога го тролаат Леброн кога прави кораци и демек не е travelling, јоurney било.
И оваа така - службена екскурзија.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Да таа е позната фаца, се омажи за тој Микиќ, сепак за кариерата секоја чест.

Девелопер со Mac, pass :icon_lol: одговориве се хит, може ќе важеа пред 10тина години ама де бре девојче денес врие по светов девојки програмерки, речиси во сите фирми е пола - пола. Ајде уствари да не идеме офтопик, школо за друг пат на мадамава, постојат денови во животот кога ќе мора да спиеш и во нечисто и да не се избањаш 3-4 дена.
Добро рече членот Вучјак, хирурзи оперираат со пелени 12 саати, без леб и без право на грешка, овие на такво се качија за шут и смет.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
И после некои бараат со име и презиме да ги објават заболените,а оваа само што се пожалила на условите на кука врзана со кола сакате да ја влечете :) А оние ѓупците свирачи на свадби им го скршија срцето на пола членови.
За маќедонцките работи....

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Девелопер со Mac, pass :icon_lol:
Јас не прочитав ништо практично околу девелопмент, завршила факс и отворила фирма. Во мојата генерација без линија код програмирано станаа професори по информатика, не ги прави тоа девелопери. Да им дадеш практичен проект нема да знаат од кај да почнат :icon_lol:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.319
Поени од реакции
15.571
Сеа и го отворив профилот на таа Ања, во потпис и стои what Ania wants, Ania gets :D Шо се очекува од вакви ликови не знам, потешко од торбата за шминки не кренала во живот.
Многу работи излегуваат на виделина во кризава, читав по коментарите на таа високо образованата дека немале ни вода во просториите и дека не биле исчистени. За жал таква е состојбата константно, мајка ми работи на Ќафасан па немаат ни техничка вода, значи нема ни вода за да пуштиш во вц не па вода за пиење. Цело време ги користат приватните простории на шпедициите.
Има и појако:
FB_IMG_1586143113959.jpg

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.529
Поени од реакции
22.184
не знам дали објавава за Велигден е од некој legit aкаунт на ФБ ама поповиве и оџиве што си тераат по старо треба заедно со Кондратенко и Цаца ликовиве за уши и во Идризово.
Vo drugi zemji ima Bogosluzbi preku Youtube. Ne znam kako e kaj MPC ama neka razmislat. Inace vladava ocekuvam uste ednas da potencira deka nema momentalno crkva/dzamija a i da ne se pravat gosti za praznicive. Merkel se obrati do nacijata i gi zamoli da ne odat sega vikendov (Veligden) po gosti i da bidat disciplinirani. A i zacestija kaznite i kontrolite. A sledniot kriticen vikend, barem vo Makedonija, valjda ke bide za 1. Mai. Pa kako se pogodi tamam petok, ima mnogu potencijal za dopolnitelni zarazuvanja.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.414
Поени од реакции
113.992
Добро и вие малце претерувате со коментарите, демек хотел А категорија да не сакала дрн дрн јариња, епа ај ако не во депонија нека ги стават да чекаат, и тоа во ек на пандемија. Како и да ја вртиме тоа е пропуст на властите и несовесност на граѓаните, значи две во едно. Не заебавајте споредувате маратони кога сте трчале кај сте биле сместени и ред други работи со затворен аеродром во ситуација кога е прогласена светска пандемија. Убаво имаше пишано Кано, неорганизираност е ова, па постави 2-3ца внатре во аеродромот нека контролираат ситуација, обезбеди барем вода за сите и секако НА ВРЕМЕ организирај го превозот до одредените хотели/касарни. Не разбирам зошто чекаат луѓето со саати, и така затворени се аеродромите и границите, сообраќајот е разретчен, лесно може тоа да се координира, али ние не би биле Фиром доколку не усереме нешто.

Мислам дека треба да прекинеме да се задоволуваме со најниското, ај бе па што сака оваа маме и ебам, а глеаш слики од хорор пред тебе, расфрлани отпадоци насекаде и слично. Еве и Шефот даде баш добар пример со влакното во плескавицата, не бе браќа не дозволувајте такво нешто да ви се случи, борете се за подобро. Ми стига прошли месец сметка за вода 3800 и девојка ми вика ај бе плати ја што се замараш со држава ли ќе садиш краставици... Молам? Ќе ја платам кога ќе ми објаснат зошто е толкава сметката. Ама они знаеш паушал маушал...,абе кур ме здоболе и за паушали и за се, нека си објаснат црно на бело и ќе си платам не е фрка. И ред други ситуации да не забегувам натака.

Инаку околу образованието пишав веќе, скроз непотребен коментар и се глеа од авион дека девојкава е разгалена и шмизла.

Последно уредено од модератор:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.529
Поени од реакции
22.184
Добро и вие малце претерувате со коментарите, демек хотел А категорија да не сакала дрн дрн јариња, епа ај ако не во депонија нека ги стават да чекаат, и тоа во ек на пандемија. Како и да ја вртиме тоа е пропуст на властите и несовесност на граѓаните, значи две во едно. Не заебавајте споредувате маратони кога сте трчале кај сте биле сместени и ред други работи со затворен аеродром во ситуација кога е прогласена светска пандемија. Убаво имаше пишано Кано, неорганизираност е ова, па постави 2-3ца внатре во аеродромот нека контролираат ситуација, обезбеди барем вода за сите и секако НА ВРЕМЕ организирај го превозот до одредените хотели/касарни. Не разбирам зошто чекаат луѓето со саати, и така затворени се аеродромите и границите, сообраќајот е разретчен, лесно може тоа да се координира, али ние не би биле Фиром доколку не усереме нешто.

Мислам дека треба да прекинеме да се задоволуваме со најниското, ај бе па што сака оваа маме и ебам, а глеаш слики од хорор пред тебе, расфрлани отпадоци насекаде и слично. Еве и Шефот даде баш добар пример со влакното во плескавицата, не бе браќа не дозволувајте такво нешто да ви се случи, борете се за подобро. Ми стига прошли месец сметка за вода 3800 и девојка ми вика ај бе плати ја што се замараш со држава ли ќе садиш краставици... Молам? Ќе ја платам кога ќе ми објаснат зошто е толкава сметката. Ама они знаеш паушал маушал...,абе кур ме здоболе и за паушали и за се, нека си објаснат црно на бело и ќе си платам не е фрка. И ред други ситуации да не забегувам натака.

Инаку околу образованието пишав веќе, скроз непотребен коментар и се глеа од авион дека девојкава е разгалена и шмизла.
Автоматски споено мислење:

Би и влегол како булдожер во рушевини.
Ija ne sakam da bidam offtopic ama ima vrska so temata. Situacijata e takva kako sto e. Sekade vo svetot. Site sme isti do nekade i pravilata vazat za site. Ama i do mentalitetot e. Vo segasno vreme site nie treba imame solidarnost i da se vozdrzuvame, da se ponasame pazlivo. Toa podrazbira i da prifatime deka vo momentalnata situacija ne e sve kako vo normalni uslovi. Ako patot i trael dolgo, ok. Koj patuva redovno so avion znae deka moze i da ti se sluci podolgo da patuvas, vo normalni uslovi. A i hotelot. Ke prezivee. Tuku mesto da prifati, deka e potencijalna opasnost za okolinata i da izdrzi 2 nedeli, taa lomoti. A vsunost mozese i polosi uslovi da dobie. Takva neblagodarnost i slaba samo-refleksija za zal e karakteristika na nad-obrazovani i zbesnati licnosti koi ne videle maka vo zivotot.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
И сега што заклучивме, тие што идат од надвор, треба да ги заклучат во шупи, да спијат на чаршави со повраќаници?
И баш ме интересира, доколку стаса некој од надвор здрав/прав, а се зарази поради очајниве услови за карантин, или седење во автобус со потенцијално заразени, и евентуално му се влоши ситуацијата, стасува до болница/распиратор, такви глупости... ќе оговара некој поради тоа што му го загрозил животот на таа личност, или и тогаш ќе нема право да се жали? Пошто нели вонредна состојба, па што сакаат нека прават со нас.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
И така и се исполни целта, го навлече гневот, доби поддршка од Нимфомакс и го избриша статусот. :icon_lol:

И сега што заклучивме, тие што идат од надвор, треба да ги заклучат во шупи, да спијат на чаршави со повраќаници?
И баш ме интересира, доколку стаса некој од надвор здрав/прав, а се зарази поради очајниве услови за карантин, или седење во автобус со потенцијално заразени, и евентуално му се влоши ситуацијата, стасува до болница/распиратор, такви глупости... ќе оговара некој поради тоа што му го загрозил животот на таа личност, или и тогаш ќе нема право да се жали? Пошто нели вонредна состојба, па што сакаат нека прават со нас.
Ако ги пуштат од автобус зошто ги пуштаат ќе заразат некого, ако не ги пуштат надвор зошто не ги пуштаат. За условите и сместувањето веќе кажаа биле задоволни. Да си почитуваа мерки секој дома ќе си спиеше и јадеше и со кола од аеродром или граница ќе ги земеа.

Тоа ѓубрето е направено од такви како нив, дали виде што правеа во Загреб на аеродром? Што правеа во автобусот и авионот? Кој е крив за нередот што сами си го прават, ќе собира некој по нив?
Од 2000 и нешто се најдоа неколку паметни што се им смета.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Едно лице од Кочани починало од коронавирус потврди за „Слободен печат“ градоначалникот на Кочани, Николчо Илијев.

Ne pisuva kolku godini imal samo pisuva deka od cetvrtokot bil priklucen na aparat i toa e toa.... :(

Prasanjeto mi e....Aman do tolku e tesko da ozdravis so pomos na respiratorot....Zosto veke doagjame do zaklucok deka cim te stavat na respirator tolku od tebe...Ima nekade statistika kolku procenti ozdravuvaat so pomos na respiratorite.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Во Австрија се очекува Курц да објави дека мерките ќе се укинуваат постепено на многу долг рок. Фризерските салони ќе останат затворени колку што може подолго и една лоша вест - ќе дозволи летни одмори само во сопствената земја, т.е. Австрија. Со оглед на тоа што Баварија прави копи пејст од Австрија, па останатите до некој степен од Баварија итн...ќе си седиме дома летово изгледа :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Prasanjeto mi e....Aman do tolku e tesko da ozdravis so pomos na respiratorot....Zosto veke doagjame do zaklucok deka cim te stavat na respirator tolku od tebe...Ima nekade statistika kolku procenti ozdravuvaat so pomos na respiratorite.
Логично е да има повеќе смртни случаи на респиратор затоа што е крајна инстанца, објаснија неколку доктори што пишаа на темава. Ова е како некој да праша, аман, толку ли луѓе умираат при ресуситација со дефибрилатор? :D

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
И така и се исполни целта, го навлече гневот, доби поддршка од Нимфомакс и го избриша статусот. :icon_lol:

Ако ги пуштат од автобус зошто ги пуштаат ќе заразат некого, ако не ги пуштат надвор зошто не ги пуштаат. За условите и сместувањето веќе кажаа биле задоволни. Да си почитуваа мерки секој дома ќе си спиеше и јадеше и со кола од аеродром или граница ќе ги земеа.

Тоа ѓубрето е направено од такви како нив, дали виде што правеа во Загреб на аеродром? Што правеа во автобусот и авионот? Кој е крив за нередот што сами си го прават, ќе собира некој по нив?
Од 2000 и нешто се најдоа неколку паметни што се им смета.
Не можеш сите да ги ставиш во ист ќош, не секој заслужува да биде третиран како гомно, поради тоа што одлучил да печали во странство. Се створи таква стигма, да секој кој бил во странство и сега сака да си дојде, го третираат како нечовек. Нормално дека нема сите да ќутат.

Kajgana Shop

На врв Bottom