Кои се тие експерти???Што ви е чудно што стигна бројкава на заразени до милион...ако експертите предвидуваат 60% - 70% од светската популација да го закачи вирусов, направете пресметка од 8 билиони, колку ќе бидат заразени....едино чаре е екстра-ефективен третман и вакцина, а колку што читам ни тоа ни тоа не е на повидок..ако сега мислите дека е лошо, кој знае како ќе биде ситуацијава до крајот на Мај.
Кајгана експерти, или таканаречени дноперти..Кои се тие експерти???
Дај извор.
Ija imam takov pecatok ali vremeto se stopluva izlagaat lugjeto. Ali znam i edni koi bile vo grupa cetvorica pa gi vide policija i im opna kazni po 1000 Evra.У мојов град у Германија луѓево многу се опуштија, како да заборавија на вирусот, не знам колку се почитуваат правилата ама многу повеќе луѓе има по улиците, по маркетите исто, на работа исто така, секој ден се повеќе и повеќе коли доаѓаат на драјв.На бензинската преку патот исто како порано се повеќе Косовари и Руси почнаа да се збираат на пиво, демек растојание се држи ама според моето видување далеку е од претходната недела каде беше далеку попразно.
за сите заедно казна од 1000 €?Ija imam takov pecatok ali vremeto se stopluva izlagaat lugjeto. Ali znam i edni koi bile vo grupa cetvorica pa gi vide policija i im opna kazni po 1000 Evra.
Za sekogo od niv po tolku.за сите заедно казна од 1000 €?
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Wirklich? Bist du sicher??Za sekogo od niv po tolku.
Taka mi kazale drugar. Inace kaznite vo Baden-Württemberg se od 100-1000 Evra taka da mozno e.Wirklich? Bist du sicher??
Regelsatz von 200 Euro
Zusammenkünfte und Ansammlungen in der Öffentlichkeit von mehr als zwei Personen (Ausnahme: Familien oder häusliche Gemeinschaft), pro Teilnehmer
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
прав си другар.. секоја покраина си има свој "тарифник" за казнување, ама генерално тие се цените на ниво на цела Германија... е сеа во овие три покраини шо се "најпогодени" од кризава BW, NRW и Bavaria можно е да се поголеми казните и позатегнато со контроли...Taka mi kazale drugar. Inace kaznite vo Baden-Württemberg se od 100-1000 Evra taka da mozno e.
Прегледај го приврзокот 242617