- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.523
- Поени од реакции
- 37.361
...дали си би во некоја болница во било кој град во провинција на МКД?Де факто, човек со диплома од медицински факултет што завршил пред 5 години и нема ден стаж - НЕ Е ЛЕКАР.
Тоа треба ти подобро од мене да го знаеш.Да не зборам сега за непотизми, пропорционално учкарско, пропорционално партиско вработување....„Добрите цифри“ на нашата епидемија се резултат на НЕТЕСТИРАЊЕ и ништо друго.
за кој град сакаш пример? еве за Кичево, дали знаеш дека прекрасна зграда седи така готова (ги крадат прозорците,вратите, мебелот) а здравствен персонал работи во простории како да кажам ме потсетува на катакомбите со тоа мирисот и староста, мене не ми се веруваше дека постои таква работа, прашање дали воопшто имаат нормална ординација, а не инфективно одделение, само да видиш во каква зграда ги вакцинираат децата мене не ми се верува и ден денес се крстам, да ги чува Господ... а нова зграда болница седи онака... и тука што се очекува за заштита на кичевчани од коронавирус, кога самите здравствени работници работаат во такви лоши услови еве @gjoko-mkd нека фотне некоја фотографија и нека каже, а што ми е најчудно коалицијата на власт скоро 20 години е токму од тој реон!