Според изнесеното, 5000 тестови ке направат бесплатно за системот Мој Термин ( тие закажани преку матичен лекар што одат ). Пунктот за земање примероци ке им биде во поликлиника Идадија-Млин Балкан кој стартува денес со работа.Авицена бесплатни тестови правеле?
Автоматски споено мислење:
Со ограничен капацитет на околу 60 тестови дневно?
Зашто би лежел некој внатре ако не е наместена? Ти лежиш во куќа без таван со пола керамиди наместени?Не знам какви слики имало по интернет ама од тоа што видов имаше делови од таа полска болница кои беа безмалку целосно паднати скоро до земја. Може и некој да лежи внатре, таман шаторот како ќебе ќе му дојде.
не ги терав јас да прават непотребни ПР промоции.
Мене па ме чуди што не го разбирате фактот дека сите тие луѓе кои припаѓаат во ранливите групи и биле заразени и починале, доколку би немале корона би си го живееле животот уште 2-3-5-15 години, кому колку му било пишано.Мене во целата ситуација најмногу ми смета што секакви можни смртни случаи се ставаат моментално во корелација со короната. Тоа е најголемата причина што ме прави скептик дека навистина нешто страшно има, нешто што го немало досега. А ми изгледа дека тоа се прави со намера, не е случајно или без намера, туку целта е да се подигне свесно бројката на починати од корона, дали е препорака од СЗО или нешто друго засега нема да тврдам.
Еден пример што ме изреволтира е ситуација со починатиот 31 годишник кој имал тешко внатрешно крварење и распаднати бели дробови.И сега изјавата не министерот ////
Министерот за здравство вели дека ја имал најтешката форма која е досега опишана во медицинската литература за компликации од коронавирус.
Која медицинска литература за нешто што постои 2-3 месеци, за која уопште ама ништо точно и целосно не се знае, таква медицинска литература сеште не постои за основните знаци и развој на болеста, а не пак за какви тешки компликации дава. Не е ова туберкулоза па да се знае се за неа.
Ракот, дијабетот, хронични бубрежни,пулмонални, срцеви заболувања, се општо присутни во цел свет и секојдневно умираат огромна маса луѓе без разлика на возраста.
Сите овие болести во повеќето случаи не предизвикуваат директна смрт како на пример срцев или мозочен удар, не, тие го цедат организмот на разни начини, ја пореметуваат микрофлората, го ослабуваат имунитетот и ствараат услови за дури некои бенигни бактерии, паразити, габи, па и слаби вируси да направат огромни штети, и конечно да доведат до смрт. Скоро никогаш кај овие пациенти не може да се префрли вината на само еден единствен чинител како сега со короната, не е тоа проста инфекција како кај здрава особа која е нападната само од еден вирус или бактерија, тоа е еден вид супер инфекција во која учествуваат повеќе чинители.
Еве на пример колку е смртноста од рак во светски размери спрема СЗО
Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije (World Health Organization – WHO) svake godine 9,6 milijuna ljudi umre od raka.
Има нешто што се вика case report/case study. Обично се сметаат за ниско ниво на квалитет во хиерархијата на научните докази но сепак постојат. Дури и да е 2 недели стара појавата, може да има веќе документирани случаи објавени во одредени журнали.Еден пример што ме изреволтира е ситуација со починатиот 31 годишник кој имал тешко внатрешно крварење и распаднати бели дробови.И сега изјавата не министерот ////
Министерот за здравство вели дека ја имал најтешката форма која е досега опишана во медицинската литература за компликации од коронавирус.
Која медицинска литература за нешто што постои 2-3 месеци, за која уопште ама ништо точно и целосно не се знае, таква медицинска литература сеште не постои за основните знаци и развој на болеста, а не пак за какви тешки компликации дава возраста.
Дечко, журнали не е литература, Загор не е Достоевски, мислам се разбираме.Има нешто што се вика case report/case study. Обично се сметаат за ниско ниво на квалитет во хиерархијата на научните докази но сепак постојат. Дури и да е 2 недели стара појавата, може да има веќе документирани случаи објавени во одредени журнали.
Имаш доволно инфо на нет за компликации, меѓу кои и случајот со дечкото, ама кога ќе размислам можно е од што имал 10-на килограми плус, акутно, за само неколку дена да му се распаднат белите дробови, има логикаДечко, журнали не е литература, Загор не е Достоевски, мислам се разбираме.
А иначе и може да ставиш некој линк од журнал за да прочитаме покрај овие какви други тешки компликации дава, барем ќе се едуцираме сите тука.
10тина кила плус, да ако рачунаш за двајцаИмаш доволно инфо на нет за компликации, меѓу кои и случајот со дечкото, ама кога ќе размислам можно е од што имал 10-на килограми плус, акутно, за само неколку дена да му се распаднат белите дробови, има логика