3 и пол саати трае. Затоа. А и плус Кум 1 ме измачи за сите пари кога го гледав, па не ми се продолжуваше Голготата... Значи не викам дека се лоши филмови, напротив. Ама дефинитивно не се и најдобриот и третиот најдобар некогаш направени.@Zlatikevichius што ти требаше толку време да го гледаш The Godfather 2?
Автоматски споено мислење:
Не ми е гледан. Ќе го ѕирнам. Amadeus е нешто вонземско, според мене, имам многу да зборувам, ама да не навлегувам сега. Така што, искрено, не верувам дека овој филм би го надминал. Ама, Бетовен повеќе го сакам од Моцарт, па секако ќе го гледам. Фала ти.Ако е Амадеус right up your alley, можеби ќе те бендиса и Immortal Beloved (1994), за Бетовен, не е номиниран, но Гери Олдман го глуми и е стандардно брилијантен. Малку потежок од Амадеус, но мислам дека вреди да се изгледа. А можеби и веќе си го гледал.![]()
Автоматски споено мислење:
Не бил. Тоа го ставиле само дека бил ексцентричен, па Форман го замолил актерот да внесе нешто ексцентрично во ликот. Ама има теории дека имал Туретов синдром. Плус, има две анонимни писма од две девојки во тоа време кои го познавале, а во кои неговото смеење го опишувале како "звукот кога пила за дрва што се обидува да исече метал".Тоа глумата на тој у Амадеус ми беше патетична со кикотењето и не ме интересира дали бил вистински таков...

Последно уредено: