Дали се знае како се заразил?
Не, искрено не ни прашав тоа ептен ме погоди фактот што умре дете кое у глобала нит било многу дебело ( првично ми рекоа дека има 130кг ) нит покажувало било какви знаци дека има некој посериозен здравстен проблем.
Сеа дур пишуев баш ова го прашав другаров, ми вика од тоа што знае, не излагал нешто особено многу, али очигледно малце треба за да се фати вирусов, кој тој дечкото од Кинетикс што тука му го ставија скринот од фејсбук, се сумја од идење у маркет и тоа што не вршел дезинфекција на производи. И неговите дома се болни, јака им душа и на нив, многу жално ...
Ќе видам ако дознаам нешто плус а е за кажување и не е нешто ептен лично и може да се заобиколи, ќе спомнам, ко каде се заразил, дали е откриено нешто плус за неговото здравје што допринело до ова, и како му се одвивало влошувањето на здравјето ...
Последните две искрено и мене ме интересираат.
edit. еве од слободен печат повеќе инфо за него.
Докторката од итната медицинска помош која се посомневала на Ковид 19 и го упатила на Клиника, бидејќи имал коморбидитети, односно придружни болести меѓу кои епилепсија, чести опструктивни бронхити и повеќе пати во минатото имал воспаление на белите дробови.