- Член од
- 29 септември 2013
- Мислења
- 846
- Поени од реакции
- 1.794
И шо е најинтресно, никој ни маска ни ракавици ( ок може не помагаат којзнае колку) ама овие пензионериве се шо проживеале очигледно корона не ги фаќа, голи пиштол
И шо е најинтресно, никој ни маска ни ракавици ( ок може не помагаат којзнае колку) ама овие пензионериве се шо проживеале очигледно корона не ги фаќа, голи пиштол
Тоа е малко изненадуване, заштото во Албаниja средната возраст е сериозно помала (помлада популациja), но да се има во предвид,дека смртноста е рано да се рачуна. Мора да имаме многу повеке случаеви за да правим вакви заклучоци.Maкедонија и Бугарија имаат иста смртност - 2,3%. Албанија, веројатно највисока во регионов - 4,5%.
Ја мислев ние имаме највисока смртност во регионот.
Коj како се справил ке можеме да рачунаме кога се премине. Рано са вакви зборови. Балканот сега влегува во сериозната фаза от 4-та до 8-ма недела. Сите политичари ке кажат, наjдобро поминавме, тоа нема сомнение сега, но и тоа не е битно сега.Како бе?
Нели дарди марди рече Албанија најдобро се справуеле со ситуацијава?
Пензиите се поделени на 3-4 групи зависно од банка, почнаа со исплата од петок/сабота исто така зависно од банка, почнувајќи од најмала сум па до утре, задутре до највисоките пензии.Едно време пензиите ги носеа поштари по дома, не знам дали се сеќавате. Би било супер периодов да ги делат пензиите на тој начин затоа што според ова што го гледам пред банките, џабе е таа мерката за тие над 65 да имаат излез до 11ч. кога се точкаат вака во големи групи.
Баба ми со години уназад од кога почна да зема пензија и ја носат поштарите до дома. Ниеднаш нема појдено в банка по пензија. Пред некој месец оваа беше сменила лична карта, али пошто се е поврзано кај нас (ха), не и ја пратиле пензијата месецот. Поштарот сепак и заѕвонил на врата да и каже дека нема пензија за нејзе месецов и да оди да види што е работата.Какво делење пензии во ова време, ем поштарите крадеа ем нив ги ограбуваа. Проблем е свеста на ова пензионериве и тоа е тоа, се ќе биде подобро да оставаат простор меѓу нив. Кога се глупи нека има природна селекција.
mocka genercii stevie mnogu znaete yugoslavia sobese policiski cas drzava bese toa
*Воведуваат полициски час*
kakvov policiski cas kakva korona setoa namestaljka
Добро прашање. Да можно е и до 5% да бидат лажно позитивни.Пошто тестовиве не се баш прецизни,ко шо викаш има многу лажно негативни ,дали е можно да има лажно позитивни?
Има отприлика 600 страни дискусија на темата на која се образложени двата аспекта и која можеш да ја разгледаш. Откако ќе ја разгледаш дискусијата слободно сподели го со нас твојот став.Здраво софорумци,
поздрав од дијаспората, како сте.
Ме интересира вашето мислење, има ли таков курона вирус , толку ли е опасен или не манипулираат.
Објективната вистина е само една во однос на "борбата" со корона вирусот, Трамп, Лукашенко и уште неколку држави се во право или другиот дел од светот.
Зашто да не?100 тестови направиле и чиста работаСекако дека има Белорусија само 100 заболени, нема проблем.
A за УАЕ какво мислење имате? Имат 580 случаи, а првиот регистриран е на 28ми јануари. И таму не прат тестови или има улога температурата?