Имаш ли некои споредби за Амбер 12YD би требало да ми донесат.Rabotava circus stanuva samo ova e tragikomicno kade ja terate temava na ubeduvanje i karanje.... aj da vidam sto ke kazete japonski podrzuvaci na neverovatnata japonska tehnologija na koja sto i nema ravna samo taa bese vodecka dodeka imase sony televizori so trinitron ekrani jas ko dete na takov gleav crtani a deneska nekako ne e vrvot sve sto e japonsko na kraj ke iskoci i deka japancite pravat najdobri dizel motori
Eve na linkov koj sto predpostavuvam deka dosta go imaat videno jas vcera go vidov i sve vi kazuva koja tehnologija do kade odi.
ovde se site testovi kade sto ne testiraat luge koi sto se prepukuvaat na forumi sto e bolje a sto ne tuku profesionalno si ja vrshat rabotata i davaat rezultati od istite
Kiinnitetty - Ilmalämpöpumpputestejä
Lämpöpumppujen SCOP-lukemat Eurovent. Tähän on tarkoitus koota linkkejä ilmalämpöpumpputestituloksiin meillä ja maailmalla. TM Rakennusmaailman 10/2019 ilmalämpöpumpputesti TM Rakennusmaailman 6/2016 ilmalämpöpumpputesti TM Rakennusmaailman 12/2013 ilmalämpöpumpputesti TM Rakennusmaailman...lampopumput.info
a na prviot link e testiranjeto
cooper&hunter everjski brend i konkretniov model sto e testiran e VIP Inverter e identicen model so Ucrown od Gree
e sea sto e tragikomicno vo cela situacija e deka ucrown momentalno e 40000den a Daikin Ururu Sarara e 171347 denari.
neli e smesno klima sto kosta 2786evra bez wifi i pdesign od 4500w da gubi 60% od svojata snaga i da dava samo 40% od deklariranata snaga 1790w na -30
a klima sto kosta 650evra so wifi i pdesing od 3000w da gubi samo 30% od svojata snaga i da dava 70% od deklariranata snaga 2090w na -30
istoto e so -25 gubi celi gore dole 44% od snagata kade sto kinezot gubi edvaj 16%
da kaj nas mnogu tesko nekogas da fati -25 ili 30 i toa ako bide ke bide nekolku saati no celta na ova e druga toa e konstantnosta na snaga spored koja sto e deklarirana klimata
tek amber 3.5kw da bese testirana imase uste pogolemo ponizuvanjeto da bide
VTT:n testiraportti - kattava ilmalämpöpumppuvertailu - Scanoffice
Testissä malleja merkeiltä Mitsubishi, Gree, Scanvarm, Panasonic, Fujitsu, Bosch. Mitattavana lämpöteho ja lämpökerroin (COP). Lisäksi hintojen keskiarvoja.www.scanoffice.fi
Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGW + MUZ-LN25VGHZ
Gree Amber GWH09YD - S6DBA2A / I + GWH09YD - S6DBA2A / O
tuka e uste pogolemo gazenje ama vie si znaete samo japanec tie se najdobri ustvari tie se samo najskapi i nisto drugo
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk