Трибиани
Ванда Вештерката
Aко добро ме служи меморијата, имавме полициски час само во Тетово и Куманово?
И во Битола имаше кога му ги палеа куќите на Албанците шо живеат тука..и во Прилеп исто така кога ги палеа џамиите никој не излегваше
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу трубење дека е ова прв полициски час, илјада пати го видов. Народов заборај дека имавме војна во 2001 или шо е работава?
За пропусти на властите кои може да се забележат, нели пазарен инспекторат ќе враќаше цени на производи, вчера лимоните уште беа по 170 денари, а сигурен сум дека и остатокот од артиклите кои не ги приметив уште беа по високи цени...
Што стана со дебилот од генералштабот на АРМ што криел дека бил на патување во Босна? Самоизолација или позитивен е и он?
прв пат на територија на цела македонијаМногу трубење дека е ова прв полициски час, илјада пати го видов. Народов заборај дека имавме војна во 2001 или шо е работава?
ПП денеска имало 4ри за испитување, ама тоа сабајлето ми кажа мајка ми некаде до пред 10 беше. Сигурно после тоа имало и повеќе. Реално на толку (>150 души во самоизолација) сигурно некој има.Има што лажат несомнено. Ама не би искрено.
Да го праќаат бар тој брисот 1500ќе дадам не жалам.
Но да се визам во воз или автобус, ако сум потенцијална да заразам некој, ако не да се заразам.
Нема логика навистина ситуацијава.
Значи логика и теорија нема сите градови се зафатени, само за Битола и Прилеп се ќути. Шансите да нема случај на оваа бројка официјална во овие градови се рамни на нула.
Koи други држави со нашето ниво на ресурси тестираат илјадници дневно?
Ебаната АМЕРИКА едвај се реши да тестира по илјадници дневно.
Од старт кажаа дека МАКЕДОНИЈА НЕМА КАПАЦИТЕТ ДА СЕ СПРАВИ СО OUTBREAK НА ВИРУСОТ.
Затоа апелираа да се останува дома и лицата кои се враќаат од странство да одат во изолација.
Тоа е единствената и клучна грешка која ја направија, што не воведоа задолжителен карантин за сите кои после случајот со моронот од директорка се враќаа во Македонија.
Сите други мерки им беа на место.
Едноставно не можеш македонскиот здравствен систем за 1 месец да го спремиш за да одговори на масовна заразеност.
Требаше пендрекот да заигра од сам старт, тоа беше решението.
Добро е за темава шо сериозни муабети почнаа да циркулираат.
Ќе ве молам без теории на заговор и рекла казала со цел вистинските информации да го видат денот. Бидете сериозни!
п.с. Од каде идеата дека со работна дозвола луѓето че си работат трета смена?
Не дека нема простор за теории на заговор, ама ова срање ептен ескалира. Или па можда не беше предвидено до толку, ама сепак им избега од контрола, кој ќе ти каже.
Од друга страна па низ историјата имаме еден куп вируси и чуми кои направиле масакр на дури 1/3 од светската популација, за овие барем сигурни сме дека не се направени во лабораторија.
Точно е дека технолошки сме светлосни години напред за разлика од овие кои живееле во 14 век, ама лудо е да тврдиме дека знаеме се, и имаме решение за се. Којзнае какви се пиздарии и промени се дешаваат секој ден во светот, а ние луѓето сме немоќни макар биле и влади со неисцрпни ресурси.
И рече, многу ќе го фатат вирусот и од многу треба да се збогувате, на време.