Коронавирус (COVID-19)

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Инаку истава случка со Цаца се случила и во Хрватска, се работи за двајца доктори кои биле во Австрија и се заразиле со корона.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.715
Поени од реакции
21.248
azithromycin = sumamed, а верувам дека нема човек тука на форумов кој не пиел sumamed !!!

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Последно уредено:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
ја па мислам дека сакаш да бидеш интересен и тролаш.
Грешно мислиш. И пак нема да ја објасниш реченицата?
Еве јас сум глуп и поради тие неколку грешки што ги имаш направено не можам да сфатам што си сакал да кажеш.
Што било со знамињата?
Еве и овој изгледа сака да трола и да е интересен.
Можеби сум јас со дупли акаунт!!!1oneeleven111

Член од
5 март 2018
Мислења
16.549
Поени од реакции
18.800
Ќе се караме јас и ти изгледа.. каде побогу ги вадиш тие твој информации за Италија ? Парковите се затворени скоро две недели... Маски нема од каде да се купат веќе месец дена .. што да правиме пластични шишиња да ставаме околу глава? Прслуци , долен веш? А Јавен превоз они го сметаат како еден движечки мотор за економијата, кога еден дел од фабрики работат сеуште (тие кои ги сметаат за најпотребни).. има работници кој зависат од тој јавен превоз.. така да тоа е. Ипак ќе напоменам дека автобусите секојдневно ги гледам возат скроз празни, 2 недели немам видено човек во автобус, секогаш е шоферот сам внатре.... еве втора сабота по ред по град е мртво.. не се движи народот.. еве види ги ти играчи тренери кој се под карантин со супер услови за живот , излегуваат позитивни на вирусот... што останало за нас обичните смртници... сите ќе си го прележиме.. кој порано кој подоцна....
Можеби во тој реон каде што живееш ти е така, и во Германија не се сите мерки исти секаде како шо разбрав.
Инаку на оваа страна прочитав https://www.wsj.com/articles/italy-records-worlds-highest-death-toll-from-coronavirus-11584727035

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
13.176
Грешно мислиш. И пак нема да ја објасниш реченицата?
Еве јас сум глуп и поради тие неколку грешки што ги имаш направено не можам да сфатам што си сакал да кажеш.

Еве и овој изгледа сака да трола и да е интересен.
Можеби сум јас со дупли акаунт!!!1oneeleven111
покрај Македонското имаше и Албанско знаме извадено... е тоа

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.382
Можеби во тој реон каде што живееш ти е така, и во Германија не се сите мерки исти секаде како шо разбрав.
Инаку на оваа страна прочитав https://www.wsj.com/articles/italy-records-worlds-highest-death-toll-from-coronavirus-11584727035
Јебем ли му матер... па добро Ломбардија Ромања Венето ... трите региони ги имат тие мерки како што ти кажав.. а сеуште се влошува ситуацијата токму тука најмногу.. поготово Ломбардија.. незнам стварно што треба повеќе од ова.. ваљда малку време треба.. не верувам Кина после 10 дена од затварање на Вухан да ја стабилизираше бројката на заразени.. туку после месец дена.... поправи ме ако грешам.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.906
Поени од реакции
25.254
Исто е и овде.Прегледај го приврзокот 239665 Второто пакување брашно 1000 круни - 100 евра. :)
Во ниедна аптека, па и онлајн продавници нема санитајзери! Денеска со цел срам купив пакет со тоалетна, затоа што ми снема дома. :D
Највеќе ме иритираат гости што ми се најавуваат да дојдат. Без осет... Сѐ одјебав!

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479
Ја не знам дали ќе служи информацијата ама една личност ми се довери дека нејзин близок кој живеел во Италија го поминал вирусот.
Со висока температура, со болки цело тело со дијареа. И домашен карантин секако.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Кога ќе размислам, добра му е идејата. По тоа што го читав, дезодорансите обично содржат 85-95% етил алкохол, што е супер.
Не е тоа негова идеја, тоа е факт, откако направија да е достапен за секого со ситуацијава (пред тоа беше забранет за продажба на физички лица) си земав од аптека, ставам во шишенце спреј и дезинфицирам и раце и површини, 100% е ефикасно (ова од фармацевти и доктори препорака). Се троши како алва, а цената му е 200 мкд за литар - беспари, а гелови за дезинфекција 70+ мкд мало шишенце...тоа е :)

п.с. За раце кога користам ми препорачаа да го мешам со вода, 30% вода и пак ќе дезинфицира.
20200321_230451.jpg

Последно уредено:
Член од
27 јуни 2014
Мислења
51
Поени од реакции
67
Ете и кај нас се случи тоа , почна локална трансмисија и тука веќе работите се надвор од контрола кој сака нека ме негира али така е и тоа се поради не поштување на мерките не дека немаше пропуст од страна на владата али пак. Бројката на заразени во моментов јас мислам дека е x3-4 од сегашнава бројка еве конкретно мој близок другар кој имал контакт со заболен го закачил вирусот и нормално се манифестира асимптоматски веќе 1 недела и пред да ги дознае резултатите он зарази 10+ луѓе а тие луѓе други луѓе итн.Од сите овие што ги споменав само он има направено тестирање...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.277
Поени од реакции
15.401
Не е тоа негова идеја, тоа е факт, откако направија да е достапен за секого со ситуацијава (пред тоа беше забранет за продажба на физички лица) си земам од аптека и ставам во шишенце спреј и дезинфицирам и раце и површини, 100% е ефикасно (ова од фармацевти и доктори препорака). Се троши како алва, а цената му е 200 мкд за литар - беспари, а гелови за дезинфекција 70+ мкд мало шишенце...тоа е :)

п.с. За раце кога користам ми препорачаа да го мешам со вода, 30/50% вода и пак ќе дезинфицира.
Прегледај го приврзокот 239667
No vo Kičevo nema vo niedna apteka...ni vo albanskite

Член од
5 март 2018
Мислења
16.549
Поени од реакции
18.800
Јебем ли му матер... па добро Ломбардија Ромања Венето ... трите региони ги имат тие мерки како што ти кажав.. а сеуште се влошува ситуацијата токму тука најмногу.. поготово Ломбардија.. незнам стварно што треба повеќе од ова.. ваљда малку време треба.. не верувам Кина после 10 дена од затварање на Вухан да ја стабилизираше бројката на заразени.. туку после месец дена.... поправи ме ако грешам.
Нешто не штима таму, очигледно некаде грешат со мерките, Кинезите кои биле во посета синоќа се зачудиле како сеуште имало движење низ град, за јавниот превоз искритикуваа и за хотелите.
Не знам искрено, сите очи се вперени сега кај вас,се очекуваат резултати од карантинот а наместо тоа се зголемуваат бројките од ден на ден.
Се надевам за две недели ќе почнат бројките на новозаразени да намалуваат.
Кина од 1 декември се борат со вирусов, ама тие се башка планета, таму секој граѓанин знаеа каде се движи, и ако помини покрај инфицирана зона го лоцираа и директ карантин.

Kajgana Shop

На врв Bottom