Коронавирус (COVID-19)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Веројатно Сирија (а може и Зимбабве и Брунеи) нема сеуште случај на коронавирус, а и подобро така (таму и никој не влегува) со оглед на тоа каков хорор гледаа послените години кај нив па уште и вирус им фали.
Virusot e vekje sekade toa e tehnicko prasanje ako ne testiras nemas slucaj.

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Добро, треба да ви се нацрта или сами да сфатите дека периодов беше најмалце препорачана самоизолација?
Он гледа законот што вика,уопште не помислува за доброто на другите.Само дали ке има санкција го интересира

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Ај ќе ве замолам за сите кои имате релевантни информации да ми одговорите. Лица кои се вратиле од Виена на 9ти Март дали треба да се во самоизолација или не? Од тоа што успеав да најдам самоизолациите почнуваат како задолжителни за оние кои се вратиле после 13ти Март. Но од текстовите на интернет, таа во Охрид што ја казниле пишува дека се вратила на 9ти Март.
Ова го прашувам, поради фактот што познавам луѓе кои работат секојдневно со голем број на луѓе, а беа во Виена на 8ми Март. ???
А зошто прашуваш тука на форум кога имаш директен број за пријавување(191). Сврти таму и прашај.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
А зошто прашуваш тука на форум кога имаш директен број за пријавување(191). Сврти таму и прашај.
Нема што да прашува,се знае дека изолација е најисправно во таков случај

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.776
Prvo ija mislev deka e preterano ama ko vidov deka golem broj lugje si teraat kako da ne bilo nisto i zagrozuvaat drugi mislam deka uste poke i rigorozno treba, dur sfati posledniot. Nema site da pogineme ama ne treba bez potreba da zrtvuvame drugi lugje tek koga ke ne pogodi nas ili nekoj blizok ke bideme pismani.

Знам ама пак џабе е си тераат по нивно, ама мора малце и да олабават ќе се спобудалиме сите.
Јас сериозно размислувам да се тргнам од социјалните мрежи на некое време, ми делува на психата.
Само инста да си го ладам умот :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
0800 00 201 и овој е во функција.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Знам ама пак џабе е си тераат по нивно, ама мора малце и да олабават ќе се спобудалиме сите.
Јас сериозно размислувам да се тргнам од социјалните мрежи на некое време, ми делува на психата.
Само инста да си го ладам умот :)
Problemot e sto ovoj virus menuva sve. Opstestva, politika, ekonomija. Dolgi godini ke osetuvame posledici. Zatoa e i top tema. I sto povekje znaeme za virusot to podobro. Ama te sfakam nekojpat preku glava e ama i nemame alternativa ko skoro site aktivnosti privremeno zgasnaa.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Така ако се јавуваат сите да прашуваат работи од типот се вратив од Банско дали треба да се изолирам тврда им душа на тие операторите.
Грешка да не е ова со Италија? 15,000 нови?
Прегледај го приврзокот 239439
Ова мора да е грешка.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
2.754
Абе луѓе, незнам зошто сте изненадени со постапките на одредени ништожници. Ако бевме дисциплиниран и свесен народ, немаше да бидиме како држава сега кај што сме. Сега можи само да се надеваме на помалце смртни случаеви и да ги заштитиме онолку колку можеме нашите најблиски.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
И да не гледаме проценти,бројката е битна.Боље да има 100 заразени во држава од да речеме 50.000 луѓе него 50.000 заразени во држава од милијарда и половина зашто потешко е да контролираш 50.000 луѓе

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Само јас мислам дека ја претеруваат медиумите бе со овие вестите за Корона ? Не само кај нас, буквално секаде низ светот на секој е..... канал за тоа се труби 24/7
Пушти наш канал корона, де емисии во живо, де реклами за раце каконда се мијат, буквално нема канал кај што не се зборува за ова.
Па не е хумано за оние кои седат дома да се оптеретат уште толку, психата ќе ни попушти на сите кај и да е.
Се повеќе и повеќе ќе излегуваат луѓе со анксиозност.
Нека има ударни вести и пресови, а не тука епидемиолошки сеанси да ни држат 24 сати.
Отвори фб корона, отвори твитер онолку умреа толку, се заразија.
Треба и шо повеќе да се постираат позитивни вести, на пример колку луѓе се излечени, итн.
Na tolku trubenje i pak ne se pocituvat merkite. I sea su prajme ??

Kajgana Shop

На врв Bottom