Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.457
- Поени од реакции
- 87.238
А што друго да очекуваш од Кавадарчанец?Овој господинов лекар иначе е тешка ретарда, башка „воли да попије“ што би се рекло
А што друго да очекуваш од Кавадарчанец?Овој господинов лекар иначе е тешка ретарда, башка „воли да попије“ што би се рекло
И претходно напишав, незначителна е разликата од пандемијата од 1918 и сега, а во голем дел поради тоа што приоритетите на светско ниво не се соодветни за 21 век.Најбоља е таа научничката од Шпанија или Италија: - Сакате одма вакцина, ок. Нам ни давате 1800 плата, а на Меси и Роналдо по два милиона. Сега идите од нив вакцина да барате.
Ама битно во карантин сеИталија со скоро 6000 нови случаи..
Najvazni se vo pocetnata faza, da znaes na sto si. Slovenija do ovoj moment imaat napraveno okolu 10000 testovi od niv 341 pozitivni. Veke bolnicive se reorganiziraat vo covid centri kade bez tolku testiranja ke lebdea nepripraveni. Celta na testiranjeto e da se utvrdi epidemijata, nejzinata progresija, statisticki potencialni zaboleni so nad 60 godisna vozrast i logisticki nacrt i navremeno interveniranje. Oti za nedela dena koga ke eskaliraat pacienti so starost nad 60 god.i so vlosena sostojba ke se ceskas i prasuvas od kade ovolku ? Sto sega?... јас навистина не знам зошто се потресувате со тестовите, како да тие кои се тестираат тестот им е вакцина, па ќе се спасат...тест или не тест короната е во него... сите треба да сме во изолација додека не се смири овој бран имал или немал коронавирус!
Добро, треба да ви се нацрта или сами да сфатите дека периодов беше најмалце препорачана самоизолација?Ај ќе ве замолам за сите кои имате релевантни информации да ми одговорите. Лица кои се вратиле од Виена на 9ти Март дали треба да се во самоизолација или не? Од тоа што успеав да најдам самоизолациите почнуваат како задолжителни за оние кои се вратиле после 13ти Март. Но од текстовите на интернет, таа во Охрид што ја казниле пишува дека се вратила на 9ти Март.
Ова го прашувам, поради фактот што познавам луѓе кои работат секојдневно со голем број на луѓе, а беа во Виена на 8ми Март. ???
Бившиот директор?https://fokus.mk/lekar-od-kavadartsi-so-denovi-odel-na-rabota-namesto-da-se-izolira-otkako-kerka-mu-se-vratila-od-patuvane-od-italija/
Овој господинов лекар иначе е тешка ретарда, башка „воли да попије“ што би се рекло. Се понашал како манга некоја, викал дека не може нему никој да му кажува дали да се изолира или не, им дувал на колегите во лице, демек тежок заебант и шегаџија. Со еден збор- будала.
Овој парот од вториот дел од текстот, не се официјално потврдени за заразени и затоа ги нема во бројките на Филипче, ама очекувам дека ќе се потврдат наскоро, исто ретарди, мажот заразен, а жената лекарка го лечела дома и нормално си одела на работа, голема веројатност и она да е заразена.
Вака кога ќе видиш колку неодговорно се понашаат луѓе што наводно треба да бидат темел на општеството, најодговорна професија, стварно не знам што да кажам, целиот гнилеж на ниските морални вредности и општествена одговорност излегуваат на површина, џабе и титули, звања, пари и се, овие ромите од Шутка се поискрени, гледаат да преживеат затоа не можат дома да се затоворат, но овие доктори, бизнисмени, газди, средна класа што до пред 10-тина дена се шетаа по ексурзии, по Банско, по Италии, тие се за дебел ќотек, тие се сите да ги напикаш у оние бараките у Пепелиште и два месеца да не мрднат од таму.
Моментално во кавадаречката болница се е испаничено, не знаат што да прават, веќе пласибо ефект им се јавува на психичка база почнуваат симптоми на вирусов да осеќаат.
Prvo ija mislev deka e preterano ama ko vidov deka golem broj lugje si teraat kako da ne bilo nisto i zagrozuvaat drugi mislam deka uste poke i rigorozno treba, dur sfati posledniot. Nema site da pogineme ama ne treba bez potreba da zrtvuvame drugi lugje tek koga ke ne pogodi nas ili nekoj blizok ke bideme pismani.Само јас мислам дека ја претеруваат медиумите бе со овие вестите за Корона ? Не само кај нас, буквално секаде низ светот на секој е..... канал за тоа се труби 24/7
Пушти наш канал корона, де емисии во живо, де реклами за раце каконда се мијат, буквално нема канал кај што не се зборува за ова.
Па не е хумано за оние кои седат дома да се оптеретат уште толку, психата ќе ни попушти на сите кај и да е.
Се повеќе и повеќе ќе излегуваат луѓе со анксиозност.
Нека има ударни вести и пресови, а не тука епидемиолошки сеанси да ни држат 24 сати.
Отвори фб корона, отвори твитер онолку умреа толку, се заразија.
Треба и шо повеќе да се постираат позитивни вести, на пример колку луѓе се излечени, итн.