Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено да ти кажам од тие јас лично што ги познавам ниту еден не се врати тука, сите останаа таму каде што се. Чисто сумњам дека добар дел од дијаспората се врати деновиве во мк. Ако се вратат сите во мк, е тек тогаш ќе биде оф леле мајко.

450 души се вратиле од Италија само во струшко, гостиварско и тетовско според Таравари.

Левелот на омраза кон дијаспората, магично ми скокна до небо. Ах да имав власт бе, ко ќе ги напикав по скривници да седат, бел ден да не видат овие што се вратија тука, особено бугарашите. Нека скапат таму, отвори им врати по пола година, па ко преживи причаче. Како го наоѓаш дека е позитивен, а не почитувал мерки, директно во некоја скривница го пикаш, под надзор на армијата. Особени мерки за скијачите од Банско. Нив ги земаш и директно ги носип во Жупа, нека скијаат на Стогово, остави ги да ги јадат мечки.

tie od bansko ne se dijaspora, tie se lokalni mockovci...

450 души се вратиле од Италија само во струшко, гостиварско и тетовско според Таравари.
Све тоа христијани се вратиле да бидат за Велигден со фамилијата.

А што се 450 души кога бројката на иселени се шпејкулира дека е преку 400,000?

Све тоа христијани се вратиле да бидат за Велигден со фамилијата.

Рачунај толку се регистрирани, а какви институции имаме најмалку уште 450 се вратиле.

Добро а зашто пресов на филипче е двојазичен? Политика тераат и сега во вакви критични моменти? Ако да, да даде господ сите да цркнат од корона.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
и 100 јазичен нека е ама да почитуваат, се покажа дека фајде нема од сето тоа

Џабе се плука толку по дијаспората кога повеќето од овие што се вратија беа со краток престој, тие што си се иселени таму нема потреба да се враќаат тука, барем јас да се најдев во таква ситуација така ќе размислував

Не директорот туку газдата на Градежен Институт.Гледам едно педерче таму што работи карши мене живее,и он и жена му не одат на работа а се шетаат низ маало се му ебам
Еве да се поправам 3 дена не се излезени од дома и само на тераса седат,а децата не им се тука.Сами седат двајцата дома

Џабе се плука толку по дијаспората кога повеќето од овие што се вратија беа со краток престој, тие што си се иселени таму нема потреба да се враќаат тука, барем јас да се најдев во таква ситуација така ќе размислував
Многу нормално , поголем проблем и правиш на матичната држава ако се вратиш , со оглед на тоа што е Македонија дупло поголем проблем
Јас се осеќам сигурно во Германија , повеќе ми е страв за домашните , недај боже да ескалира ситуација ке си ебе мајката све ни кина нема да не оправи

Штабот во Бугариja воведе нови дополнителни правила.
Продавниците за храна ке работат от 8:30 до 10:30 само со луге над 60 години. После 10:30 до краja на нивниот работен ден ке можат да купуват сите други групи грагани. Влегуването останува по 1 или на мали групи ,като се чека пред вратите на продавницата отдалечени на 2 метра минимум.

Последно уредено:

Епа чорба македонче...

Некој од овие по странство со регулиран престој, што не работи 3 месеци па се враќа, притоа со IQ поголемо од просек во Мк не гледам зашто би се враќал. Ако се приврзани за мамичка, не требало ич да се селат. Али пошто секој ропак доби бугарски, ете сега кажете им фала на таквите.

На толку вратени од странство, и толку тестирања, барем нека пуштат по еден статистичар со овие од центарот за јавно здравје и попис нека напрат со „едно мање“, да не фрламе пари за џабе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom