Коронавирус (COVID-19)

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Дали го слушавте добитникот на мој-ддв на 3милиони ден.? Типот во живо на канал 5 ладно вика ама ја у Бугарија сум, Маријана му вика ама господине треба да ги почитувате мерките на влада и бај д веј доботник сте.. Типот - ме зафркавате. Се тоа во живо на Канал 5
Komicna bese situacijata covekot bese totalno zbrkan vika si kaj me najdoa mene sega a jas u ( bg ) ke me zatvorat lele,pocna da se zbrkuva itn..
Ali mosh e kamiondzijaa od kaj znajs.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.386
Поени од реакции
7.021

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Ако помине за еден месец лајново што ќе е супер од секој аспект, има три дена од кафана да не излезам.
Автоматски споено мислење:

Жената од Дебар е на респиратор веќе некое време, ама била стабилна. Сеа не знам дали неа ја бројат во тие сериозни или не.
Најверојатно таа е. Не е критична ама сериозна е.

Иначе имам инфо конфекцииве на големо шијат маски, за неколку дена ќе имаме маски колку сакаме.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Мора да кажам дека ми импонира ваков гамад шо се потегнал да си оди од овде.
Е сега уште да ги натераме ич да не се враќаат.
Скотови бе.
У мртва трка се бисериве на коронава....дали оние од Сингелич, или глупердине шо пишуваа "уништи"....или верницине...ако добро размисли чоек, може боље да не спржи малку....

Еве уште еден контендер

Кој дел од се седи дома и не се излага без потреба не е јасен?

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Треба специјални маски да се дадат на лекарине па и на нас граѓаните. Оние N95 или како и да се викаа.
Што ако носиш маска,кога вирусов пак може да навлезе низ уста и нос.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.277
Поени од реакции
15.401
од платнени, што ќе се перат и пеглаат ??

Член од
12 март 2009
Мислења
20.198
Поени од реакции
16.338
Дали го слушавте добитникот на мој-ддв на 3милиони ден.? Типот во живо на канал 5 ладно вика ама ја у Бугарија сум, Маријана му вика ама господине треба да ги почитувате мерките на влада и бај д веј доботник сте.. Типот - ме зафркавате. Се тоа во живо на Канал 5
може има блгарски пашапорт, за него сега си важат законите таму

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
ПОЛЕКА ЗОШТО
СЕ ЛУПААТ ДЕМАНТИ ГЛУПОСТИ КОИ ЛЕСНО МОЖАТ ДА СЕ ПРОВЕРАТ

А СИТЕ СМЕ ЗАТВОРЕНИ ВОНРЕДНА СОСТОЈБА Е ПРОГЛАСЕНА
САКАМЕ ДА СЕ ЗАШТИТИМЕ ДА ДОЗНАЕМЕ УПОТРЕБЛИВИ ИНФОРМАЦИИ
А ФОРУМОВ СЕ ПОЛНИ СО ГОМНАРИИ
ШТО ПОЛЕКА
ЕТЕ НОВА ПРЕВЕНТИВНА МЕРКА КОЈА ЈА СЛУШНАВ ОД МЕНЕ =
ВАДЕТЕ ОБУВКИ ПРЕД ДА ВЛЕЗЕТЕ ДОМА ОД СНН !
А од тебе што = Полека мајсторе АПЛАУЗ и БАН ЗАСЛУЖУВАТЕ !!!
Немав намера да полемизирам овде, но морам да ти одговорам на твојата реакција. Види, јас не ти го негирав изворот, ама не е лошо пред да простира нешто овде да го уклучиш мозокот малце и да си направиш селекција што е ок а што не, пред се за самиот себе па после и за да го постираш овде. Ете земи и размисли дали е возможно пред се од човечка страна а после и се останато то што го напиша ,,да седиме 18 месеци затворени".
Од вакви глупости луѓето креваат паника.

Секое добро

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486

Oвој завчера конгрес одржа со пуна сала, за сега да соли памет на јавноста што требало. :facepalm:
@cholismo еве напаѓам Албанец/муслиман, доаѓај бргу да го браниш

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Само една недела после воведуването на вонредната состоjба и воведуване на првите мерки, научниците тврдат, дека социалната дистанциja, карантина вродуват со плод. Целта е бавно да растат заболелите. Првите математички модели тврдат, дека после 3 недели ке имаме добри вести, а после 2-3 месеци ке можеме да кажеме дека сме победили пандемиjaва. Многу битно е да не се разлаби карантина.
Штабот и неговиот председател во БГ - генерал Мутафчиjски рече,дека после 100 заразени ке се премине ком други методи и мерки. Предпоставува се дека тоа ке е днес или до 1-2 дни.

Битно е да нема многу гуле на едно место и поне 2 метри едни от друг,пред продавниците са пази дистанциja,а на влез ти дават гел за дезинфекциja. Влегува се во моментот по 1 и се чека многу.
Еве пример

Бугарската народна Банка создаде пакет от мерки, кои ке коштат 9.3 милиарда лева, тоа е 4,750 милиарда евра за гарантиране на банковиот систем.

Последно уредено:

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.939
Поени од реакции
4.432
Не им донира Белгија, туку Џек Ма преку Чеферин, претседателот на УЕФА. Тој им подарува 300,000 маски и моментално се наоѓаат во Белгија во Лиеж.
Да се надополнам и да го поправам @blanco. Германија не била донатор, туку словенечката влада нарачала 3м заштитни маски од Швајцарија кои преку Италија требало да пристигнат во Словенија. Е сега доаѓа најјакото. Маските никогаш нити не постоеле. Нарачале маски преку некоја босанска фирма за транспорт и истите секако не биле нити натоварени. Среќа не платиле предвреме.

Kajgana Shop

На врв Bottom