Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто баш Италија? Пробај ја математикава со друга земја пред да кревате непотребна паника. Очигледно е дека не се тестираат сите случаи и не се знае точната бројка на заразени, со 7 посто смртност ќе палевме тела на улица до сега.

@Bafra бараше споредба со Италија, обичен грип со корона.

Генерално за грип е полесно да ги класифицираат бидејки нема потреба од тестирање. За коронава мора да се тестира, при тоа поради ограничен број на тестови и не ги ни тестираат лесните случаи. Така да се расфрламе со бројки кој секако се поголеми од обичниот грип ама не мора да кревате толкава паника.
со мојот пост не знам кај сум кревал паника. Мора да се објасни, затоа што стално се меша сезонскиот во приказнава и се прават споредби, и зашто секоја зима има многу малку официјални случаи на сезонски грип, а добро ги знаеме колеги или познати со типични симптоми на сезонски. Едноставно, матичните не ги пријавуваат како такви. Се сведува споредбата на исто онакво. Нема тестирање за сезонски, нема за корона. Кај овде гледаш паника, не знам.

И јас сум на кеј, кажи им на @Beric Dondarrion и @Наќо Скопски да пријават, дека има лице што шета со нож :D

За ваков инат како тебе, искрено се надам да заболиш. Не дека ти мислам лошо или дека сум гад, туку да се разбудиш. Дај боже да прележиш лабаво, но малце да ти дојде до гзот. Друго незнам што да ти кажам, инат жив си чоече. Алал да им е на твоите.

ДОбро сеа, ја не гледам ништо лошо во тоа да излезеш да те фати воздух.
Тоа муабетот Седи Дома е за да не се собирате во друштва каде најчесто и на најлесен начин се шири вирусот, а се подразбира на кафиќи, ресторани, кафани, трговски центри и остали места од тој тип.
Ако отидеш да го прошеташ кучето или да истрчаш сам еден километар до два, не верувам дека нешто ќе ти се случи.

Интересно, кај се нема Ковид 19, ама Исланд НЕМА :cool:
Ако се отвори
Еве линк со детали. Проценти од заболените, преживеаните, симптоми и како се одвива вирусот. Всушност, најкритичен ден е 12ти, таман кога помислувале дека се е готово. Ова зборуваат за поризичните групи, не за секој што го има вирусот.
Можеби и затоа во Италија не може уште да се смири бројната на починати, секој ден. Лекувањето трае 20 дена.
Ѕирнете:
Денес се уште нема упдејт за Италија ??
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Мене искрено не ми е јасно што е проблемот ако некој излезе да спортува сам и се придржува до препораките на министерството за здравство да не се приклучува на поголеми групи? До продавница да отидеш ти е десет пати поризично отколку ова на сликава.

Денес се уште нема упдејт за Италија ??
https://www.worldometers.info/coronavirus/

И јас прашав ме искараа одма тука:D После 6/6ипол даваат апдејт, тогаш имаат пресови.

Мене искрено не ми е јасно што е проблемот ако некој излезе да спортува сам и се придржува до препораките на министерството за здравство да не се приклучува на поголеми групи? До продавница да отидеш ти е десет пати поризично отколку ова на сликава.

Не ти е забрането да се прошеташ на воздух, и јас идам до надвор ебаго.. На цигара, кругче едно.. Ти викаат да не се собирате на јавни места. Тука немаат маски, киваат, кашлаат, вежбаат, се потат, све заедно. Еден да има, доволно е.

@Bafra бараше споредба со Италија, обичен грип со корона.
Не можеш да споредиш зашто немаш добри податоци за едниот од вирусите. Дали стварно веруваш дека е 7.7 % смртност или докажуваш некоја поента?

И сега кога ќе излезе Претседателот на ппвторен прес за вонредната состојба?

ДОбро сеа, ја не гледам ништо лошо во тоа да излезеш да те фати воздух.
Тоа муабетот Седи Дома е за да не се собирате во друштва каде најчесто и на најлесен начин се шири вирусот, а се подразбира на кафиќи, ресторани, кафани, трговски центри и остали места од тој тип.
Ако отидеш да го прошеташ кучето или да истрчаш сам еден километар до два, не верувам дека нешто ќе ти се случи.
Едино нешто опасно у ова што го збориш е можда ова:
-со чевлите да го внесеш дома
-да го залепиш преку дишни органи*

* видов СЗО видео кое кажува дека е тежок и под влијание на гравитација паѓа доле после 1,5 метар
денес пак, видов инфо у кое се вели дека се задржува во воздухот на местото кај што некој искашлал и до 3-4 часа
скроз спротивно.

Зашто баш Италија? Пробај ја математикава со друга земја пред да кревате непотребна паника. Очигледно е дека не се тестираат сите случаи и не се знае точната бројка на заразени, со 7 посто смртност ќе палевме тела на улица до сега.
Па за таа збореа.
Секако дека може да ја правиме во Германија математиката и да добиеме 0.3% смртност.

Не можеш да споредиш зашто немаш добри податоци за едниот од вирусите. Дали стварно веруваш дека е 7.7 % смртност или докажуваш некоја поента?
Добро со кој бројки треба да споредуваме ?
Оти @Bafra исто како овие лудациве од FOX тврдеа дека вирусов е дундин дим, исто како обичен грип.

Ха ха, овие се покајаа, @Bafra, што ги слушаше нема :pos:

Но арно си кажа кога дојде повторно на форумов, дека е 'како дрво'
Тука треба во видеото и Трамп и Вучич да стојат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom