Коронавирус (COVID-19)

Член од
10 март 2020
Мислења
127
Поени од реакции
188
Од мој близок кој работи таму, само што не е од тие вчера најверојатно туку, денес била пуштена контрола и го собрале од работа. Најверојатно ќе кажат денес што како било.
Epa se ni se slucuva poradi takvi idioti sto nemaat gram sovest,samo treba koga se ke se smiri po nekolku meseci da odgovaraat za obid za ubistvo

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Кои се бе тие 1300 вчера шо излегле од државава и дали баш сите морале да одат? Многу ме интересира.
Појаки се оние во дијаспорските групи што постираат дека им фалела мамичка, сакале да се вратат, не било фер. :tapp: аман еј, јас сфаќам да си испаничен ако не ти е регулиран престојот, си останал без работа и слични проблеми кои ги наведоа Емка и КафеДелМар ама само затоа што ти било тешко сам :pos: не тоалетна, пелени треба за пола народ.
Автоматски споено мислење:

Богацов ако има трето одделение завршено јас ќе се замонашам.

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484
Сите научници работат во моментов да го утврдат овој важен процент, последно слушам 64,4573% пресметале и препорачуваат нуларица на сите.
Да бре потоа :facepalm: ќе ги активирале логорите во Полска, Австрија и Германија.

Шо мислите оти Германија има ниска стапка на смртност, тоа е лекот. Машинката на нула, и "напред тифусарииии" :facepalm:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.126
Поени од реакции
30.219
Me interesira dali nekoj znae za kolku procenti se zgolemuva rizikot od izlozenost na korona virusot ako imate mustaki,brada ,dolga kosa i sl.Posto nekade sretnav deka vo kina doktorite se strizele nularica kako prevencija
Tuka nema da najdes odgovor, najubavo prasaj go Filipce za ovoj vazen problem.

Член од
10 март 2020
Мислења
127
Поени од реакции
188
Gi gledavme edukativnite videa za prevencija -posebno kolku e bitno da se mijat redovno racete,no mislam deka e vreme da se pusti i nekoe video za pravilna dezinfekcija na cevli ,alista i produkti koi gi kupuvame od prodavnicite kako i da se objasni podetalno so koi sredstva da se pravi dezinfekcija...
Автоматски споено мислење:

Tuka nema da najdes odgovor, najubavo prasaj go Filipce za ovoj vazen problem.
Ostaj zaebancija imase istrazuvanje deka vo bradata se sobiraat poveke bakterii odkolku vo krzno na ulicno kuce

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Ова ќе беше голем проблем, маски нема ни за лек. Јас не купив ниту една, зашто нели велеа да не се носат маски, дека не штитат, и сл. Ама сега морам да одам на работа, а директорот вика: мора да носиш маска по пат. И така, вчера и денес се убив од барање, за да не го слушам пак зошто не сум носел, ама нема. Се јавив во сите аптеки од кои најдов број, дури и побарав од матичниот стоматолог и матичниот лекар (зашто ептен ми се блиску), они не даваат зашто едвај нашле.

Да објавам оглас: мењам тоалетна хартија, или латекс ракавици за заштитна маска? :pos:
Ima vo viola aptekata kaj zebra sto e, 60 den.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Мене ме интересира следново. Минати години сум бил во контакт со грип и настинка со некој домашен, но и покрај голема изложеност со овие вируси јас не сум фатил или не сум имал симптоми што знам.
Можно ли е и со коронава да е исто, еве пример со докторкава и комбето односно некои луѓе и едноставно да го убијат вирусот само што ќе им влезе во организмот или што е?

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.851
Поени од реакции
10.225
Луѓе сакам да ве прашам, вработени сме во берберница и со оглед на ситуацијата ние сеуште работиме и секојдневно влегуваат по десетици клиенти. Ова што го правиме е вон законски, како да постапиме и реагираме спрема соптственикот бидејќи се изложуваме на секојдневен ризик пред се за нашето здравје...
Во Кичево сите бербери се договорија и манаа катанец

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Мене ме интересира следново. Минати години сум бил во контакт со грип и настинка со некој домашен, но и покрај голема изложеност со овие вируси јас не сум фатил или не сум имал симптоми што знам.
Можно ли е и со коронава да е исто, еве пример со докторкава и комбето односно некои луѓе и едноставно да го убијат вирусот само што ќе им влезе во организмот или што е?
Јас мислам секој човек може да се зарази но сите различно се справуваат и мене ми е многу чудно со докторкава во првиот случај со патничката од Италија она носела маска и немало како да го пренесе но со докторкава не ми е јасно како ниту еден случај нема дај Боже да е вистина.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Може, со другите вируси. Со овој тешко, токму затоа што е нов и немаме антитела. Баш затоа организмот си вика WTF е ова и настануваат компликации, особено кај тие со слаб имунитет. Токму тоа го прават и вакцините, ни го запознаваат организмот со патогените преку внесување на неопасна (или деактивирана) верзија од вирусите / бактериите.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.258
Официјално 4 новозаразени од Скопје..

Луѓето од летот од Брисел сите негативни на тестирањето.
Мајки и шајки им теравме овде ти сите негативни хехе

Член од
10 март 2020
Мислења
127
Поени од реакции
188
Sega citam na fb ima objaveno neko cupence od Bitola deka patuvala so solidaren prevoz od Sk za Bt i po pola saat od kako trgnale soferot im kazal deka prethodno se vratil od Bugarija,pa sega taa bila mnogu uplasena i zagrizena.Pa 100 pati se kaza bez potreba da ne se izleguva od doma a ne da se svrckame .E sega koj e pobezbeden prevoz e drugo prasanje,ama moe mislenje deka ovoj solidarniov prevoz momentalno ne treba da funkcionira.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.017
Поени од реакции
83.414

Супер што си горд на сопругата, Господ здравје да и даде. Прашањето е, дали си горд на сограѓаните кои излажаа на граница и го раширија низ Дебар.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom