Коронавирус (COVID-19)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Чеј, ако стварно биле 200+ луѓе на граница, зошто само нив 9 души ги имаат донесено во полураспаднативе бараки?
Да не јадам гомна ама ко на расизам ми делува ситуацијава малку :pos:
Да не кажам зошто и јас, Пуно ќе долета одма ко падобран. :pos:

Член од
5 март 2018
Мислења
16.484
Поени од реакции
18.749
Таман ни даде доза на смиреност Филипче со изјавата дека ќе ги носат сите во групен карантин,се уклучија батките во живо од местото на злосторот и кажаа дека само тие се таму.
Ај барем се насмејвме со видеото:D

Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279
Јас завршив со кораната дечки , ќе избегавам колку може периодов форуми , reddit и сл бидејќи главата ме заболе искрено повеќе.Колективната свест е очигледно на ниско ниво и кај нас и во светот па секое мое паламудење е бескорисно.На сите нас ни посакувам да биде се во ред и некако да се спасиме од ова чудо.Мијте раце сега па после короната да се направи една собиранка па да се смееме на сите наши постови тука.

Член од
10 јуни 2008
Мислења
473
Поени од реакции
872
За оваа багра од народ тука поригорозни мерки само, целосен карантин за сите и полициски час. Да имат право на излез сите кои се неопходни во функционирање на државата другите сите дома 24 часа. Право на излез еднаш во 3-4 дена ко во Италија за купување храна и лекови.
Секој кој е надвор од домот да носи маска (во Кина сите несеа маски)
Кој ќе ги прекрши мерките мора да следува задолжителна затворска казна и да се направи пример од него да легни некој 3 години затвор за загрозување на здравјето на сите ќе се подзамислат сите, само вака ќе има дисциплина. Овие денови се клучни за понатаму.
Џабе сите се придржуваат до мерките и седат дома и во самоизолација, доволно е да има еден од сто несовесен да ја прекрши самоизолацијата и да зарази доволно е 10 луѓе после само ќе оди нагоре експоненцијално бројот на позитивни случаеви.
После сите мерки ќе бидат закаснати и ќе биде како да лепиш со селотејп дупка на аквариумот полн со вода, се ќе биди џабе ако наредните 3-4 дена не се спречи ширењето.

Овие од странство сите во карантин во обејкти обезбедени од полиција 24 часа, сега кога им текна да шетаат и да се враќаат назад нека дремат ко мисири 20 дена негде. Од морален аспект не е ОК, ама е неопходно да се заштитиме сите.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.364
Link do mapa so tochni lokacii se naogja li na veb ?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Член од
5 март 2018
Мислења
16.484
Поени од реакции
18.749
Некој праша за смртноста во Италија, епа вака,ете во Шпанија повеќе не се тестирале оние кои имале лесни симптоми, и најверојатно биле позитивни.
Е сега прашањето на овој новинар е зошто тогаш ако не се тестираат сите, владата секој ден излегува со официјални бројки за заразени, значи дека бројките не се точни, дека има повеќе инфектирани а со тоа стапката на смртни случаи изгледа дека е многу голема.
Инаку овај е тој новинарот од Валенсија кој се зарази на натпреварот со Аталанта и еве веќе трета недела е сеуште позитивен.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Од друга страна па Германија ќе стигне до 10 000 заразени и само 24 починати. Што прават па овие? До толку ли се понапредни од другиве или лажираат на велико?
И мене ми е интересен овој податок.
Нека напише некој ако знае на што се должи ова.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.301
Поени од реакции
21.407
Таман ни даде доза на смиреност Филипче со изјавата дека ќе ги носат сите во групен карантин,се уклучија батките во живо од местото на злосторот и кажаа дека само тие се таму.
Ај барем се насмејвме со видеото:D
Што беше толку смешно на видеото, не знам. Не значи дека ако се роми, се помалку луѓе од другите и треба да ги третираат како кучиња.

Ако ништо друго, со видеото барем докажаа дека државава си игра курот и ја замајува јавноста.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
И мене ми е интересен овој податок.
Нека напише некој ако знае на што се должи ова.
Најмногу кревети за интензивна нега по жител во Европа (веројатно и свет, САД имаат друга методологија), околу 28.000. Спремно здравство. За кратко време ќе набават дополнителни 15.000 машини за вештачко дишење. Далеку се од исполнети капацитети, така да сега за сега сите ја добиваат потребната нега. Затоа и можат да си дозволат постепено да воведуваат мерки.

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
Некој праша за смртноста во Италија, епа вака,ете во Шпанија повеќе не се тестирале оние кои имале лесни симптоми, и најверојатно биле позитивни.
Е сега прашањето на овој новинар е зошто тогаш ако не се тестираат сите, владата секој ден излегува со официјални бројки за заразени, значи дека бројките не се точни, дека има повеќе инфектирани а со тоа стапката на смртни случаи изгледа дека е многу голема.
Инаку овај е тој новинарот од Валенсија кој се зарази на натпреварот со Аталанта и еве веќе трета недела е сеуште позитивен.
Izgleda ti si potomok na Baba Vangja. Ma ne "najverojatno" tuku 100 % bile pozitivni. Izgleda mu svetese na novinarot i licno go testirase.
Primimame miljion informcii od sekade i site tie se apsolutno tocni 100 % verificirani dokazi. Taka e. Nema mesto za panika. (y)

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
2.754
Кромберт го затворија?

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.899
Поени од реакции
25.230
Нека си седат таму, нема да ги остават да умрат за јадење ако наебеме ќе наебеме од нив. осигурани се таму? Плаќале давачки и даноци таму ?
Македонија како држава нема капацитет да се справи ни со овие тука што се камоли да почнете да се враќате коронисирани од по белиов свет и да ни ебете матер тука прво ќе го убиете здравството кое и онака е убиено иќе ги преплавите болниците тука, седете таму не идете наваму боље за нас за вас кој ве е..
На овој да ти е мерак да се вратиш од Италија и да му се искашлаш во фаца.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Супер што ви било смешно видеото од таканаречениот карантин, сигурно немате повеќе од 20 години.

Не е во ред само тие 9 души да се таму, кај се другите и зашто се пуштени?
Која порака ја испраќаат со ова, будали ли сме ние што одиме на 3 дена само во маркет и притоа бегаме на два метра од друг човек?
Или прави мерки ко што треба, или еби си матер со пресови и глупости кои не ги почитуваш. Ме заболе што паламуди Филипче искрено и какви се не препораки тропа, нека почнат сериозно да ги спроведуваат тие што се одговорни за ова зашто вака џабе нашава изолација.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.484
Поени од реакции
18.749
Izgleda ti si potomok na Baba Vangja. Ma ne "najverojatno" tuku 100 % bile pozitivni. Izgleda mu svetese na novinarot i licno go testirase.
Primimame miljion informcii od sekade i site tie se apsolutno tocni 100 % verificirani dokazi. Taka e. Nema mesto za panika. (y)
Ти читаш јас шо пишам или ?
Новинарот е тестиран и веќе 19 дена е хоспитализиран.
Значи лица со симптоми не се тестираат и се пуштаат да седат во самоизолација.
Чисто за споредба кога се тестираа играчите на Валенсија скоро цел клуб испадна дека е позитивен на вирусот а скоро никој немал никакви симптоми.
Јас глава сечам да се тестира секое едно лице во Италија и во Шпанија дека ќе испаднат дека 60 % се заразени.
А кога би било така испаѓа дека смртноста на овој вирус не е толку голема
Автоматски споено мислење:

Што беше толку смешно на видеото, не знам. Не значи дека ако се роми, се помалку луѓе од другите и треба да ги третираат како кучиња.

Ако ништо друго, со видеото барем докажаа дека државава си игра курот и ја замајува јавноста.
Оти трескаа зелени,инаку не е фер и не го оправдувам тоа за некој да важи еден закон а за другите друг

Kajgana Shop

На врв Bottom