Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
8 ноември 2010
Мислења
54
Поени од реакции
6
Абе какво простувањеее. И не ми се јасни тие што бараат прошка. Да започнам од почеток :icon_lol:. Прво некој не сакал некого доволно (а бил во врска со неа/него) и го изневерил, а потоа бара да му се прости, односно бара тој другиот да сака доволно и за двајцата, затоа што очигледно овој првиов незнае да сака. МОЖЕБИ може да се заборави девојката или дечкото со кој што е направено изневерувањето (не партнерот), но никојпат неможе да се заборави нанесената болка. Иако по некое веме не боли, сепак сме свесни колку не болело кога сме биле преварени, и треба човек да не е човек и да си дозволи да си ги прави грешките пак и пак, и да се гази самиот себе си. Според мене и молење и објаснување и незнам уште што, не помагаат многу (бар знаеш дека тој што те изневерил се кае), но со ИЗВИНИ не се брише она што е сторено.

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Да сум простила до сега неверство,но не сум заборавила.Значи имало е моменти кога за тоа повторно сум префрлува,иако сме ставиле крај на таа тема.Сум велела дека никогаш нема да простам,но ете си го погазив зборот.Затоа ќе повторам никогаш не вели никогаш.

Член од
8 ноември 2010
Мислења
54
Поени од реакции
6
Да сум простила до сега неверство,но не сум заборавила.Значи имало е моменти кога за тоа повторно сум префрлува,иако сме ставиле крај на таа тема.Сум велела дека никогаш нема да простам,но ете си го погазив зборот.Затоа ќе повторам никогаш не вели никогаш.
Па ако си простила, нема да си памтела и да си префрлувала. Убаво е да сакаш некој повеќе од себе, ама ако му префрлаш, тогаш ништо не е вистински. Не си сакал да бидеш сама па си останала со тој човек. Според мене ако навистина простиш, нема никогаш да го споменш тоа. Очигледно не била затворена таа рана, и не си ставила крај на таа тема.:smir:

Член од
18 ноември 2010
Мислења
38
Поени од реакции
5
Една работа ке ви кажам. Утописка мисла за современото брутално, изопачено, нехумано, перверзњачко или какво сакате општество. а гласи вака..
Ако сите се ставиат во таа ситуација и размислат ЈАС не ја варам неа/него од причина што не сакам тој/таа мене да ме вара. Ако имам некоја сила во мене која ке ми овозможи да бидам верен и ме заштити од склоност кон прељуба тогаш право пропорционално на својот разум верувам дека таа сила постои и во неа/него.
И ке има мир во целиот свет.:smir:

DreamCoder

По потрага на совршенство :)
Член од
15 ноември 2009
Мислења
77
Поени од реакции
9
Јас би простил..тешко ке ми биде ,но ке и простам затоа што ке знам дека со другиот таа би била посреќна..ако таа не знае да ме цени , тоа е нејзин недостаток.Таа што ке знае да ме цени ,нема да ме изневери и ке знае дека никогаш не би ја изневерил..така?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А кој е оној што ќе каже : Јас душо моја те изневерив? :)
Барањето прошка доаѓа од кога ќе те фатат,а не додека не знаат :)

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
А кој е оној што ќе каже : Јас душо моја те изневерив? :)
Барањето прошка доаѓа од кога ќе те фатат,а не додека не знаат :)
кажвам бе,ама само без душо моја.
Дали знаиш што тоа значи?

Член од
12 декември 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Не не и не, тоа е најпонизното нешто сто можес да си го направиш пред партнерката

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.427
Поени од реакции
11.339
ај ке ви кажам ако бидам некогаш изневерен (не дај боже).... вака можам се да кажам ама во тие моменти незнам што ке направам:salut:

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Сите викаат: не бре какво простување.
Ама кога ќе бидат изневерени пола и повеќе простуваат:toe:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Сум простила неверство. Простено, но не и заборавено. Сега со овој памет не знам дали би го сторила истото, едноставно зашто веќе ништо во врската нема да биде како што било претходно.

Kajgana Shop

На врв Bottom