Коронавирус (COVID-19)

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.361
Поени од реакции
4.170
Сум била, колку луѓе за причесна ќе одат по црквите, 10 не се сигурно, само во црквата кај мене во маало има над 50 души, тоа за тебе е мала бројка ? Колки цркви има низ Македонија така ако гледаме.
Ти не си објективен, ги напаѓаш муслиманите ко небаре ние поарни сме во случајот, ти се молам.
Да не одиме оф топик за религии сметам дека во овој момент треба да се избегнуват и цркви и џамии, толку.
Да ги собереш сите што денес биле во црква (и тоа во 100-200 различни цркви) и таму се задржале по неколку минути или час- два ако е литургија, цифрата ке биде незначиелна во однос на бројот од 5.000 што денес биле на работа во пример Дрекслмајер и тоа сите во еден простор а не во 100-200 различни простории и тоа сите по 8 часа во тој простор.... така да не гледајте на црквата како место каде што се шири заразата, има многу поголеми потенцијални жаришта што најпрво треба да се затворат.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.776
Да ги собереш сите што денес биле во црква (и тоа во 100-200 различни цркви) и таму се задржале по неколку минути или час- два ако е литургија, цифрата ке биде незначиелна во однос на бројот од 5.000 што денес биле на работа во пример Дрекслмајер и тоа сите во еден простор а не во 100-200 различни простории и тоа сите по 8 часа во тој простор.... така да не гледајте на црквата како место каде што се шири заразата, има многу поголеми потенцијални жаришта што најпрво треба да се затворат.
Има де, не рековме дека нема

S.L

Желба по титула :D
Член од
1 јули 2013
Мислења
1.893
Поени од реакции
1.337
1584367503471.png -ако некој го објавил поназад нека го избришат... не проверував.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.776
Овие шо се испотепаа по маркети за храна, замислете војна да фати ...

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.435
Поени од реакции
11.353
ама не јадат сите од иста лажица у фабрикиве

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.361
Поени од реакции
4.170
ама не јадат сите од иста лажица у фабрикиве

па може и у црквите да се употребат повеке лажици, не е тоа проблем... проблем е собирањето на многу народ во ист простор и задржување во истиот повеке време, и тој проблем е најмногу присутен во големите фабрики од типот на дрекслмаер, разни шивални, јавен превоз (во секој автобус има многу повеке луѓе отколку во било која црква)....

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
vo ist bus se vozat rabotat na rastojanie od 0,50 sm grupno jadat vo kujna ,se vozat vo ist kamion i uste iljada nacina na bliska sredba od 0,5 metra koj go gledase denes presot kako se rasporedeni stolcinjata i kako nekoj od novinarite nosat maska i rakavici bidejki mikrofonot se podava od eden na drug zar tie se neuki ???

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.435
Поени од реакции
11.353
па може и у црквите да се употребат повеке лажици, не е тоа проблем... проблем е собирањето на многу народ во ист простор и задржување во истиот повеке време, и тој проблем е најмногу присутен во големите фабрики од типот на дрекслмаер, разни шивални, јавен превоз (во секој автобус има многу повеке луѓе отколку во било која црква)....
па не е проблем ама ја користат истата лажица и тераат муабети као никој до сега не бил заразен на причеста односно ги чува Бог
предизвикување на судбината ти е ова
овие на работа што идат носат маски и се држат на растојание, незнам ти како замислуваш еден до друг на лента у фабрика и ура ура?
и не ми споредувај одење во црква и на работа за време на пандемија те молам

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
zasto mesate vera toa ke se resi dali so poveke lazici a i najmasovnata prices ne e sega tuku na veligden
BUSOVITE,KUJNATA KONFEKCISKITE RABOTNICI VOZENJE NA 3 VO ISTA KABINA ,TAXI ,

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.527
Поени од реакции
22.178

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
На домашно лекување денеска заминува првата пациентка со корона вирус
А ова како ти промакнало:) едно до друго беа.Шала на страна љоковиве и општо муслиманиве голема беља ке направат

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
Fer bi bilo tie sto se javile na test i se zarazeni da im bide prioritetno pruzena medicinska pomos prema ovie sto begale. Ako nema posledici ke si teraat i ponataka.
ako bega si bega od um i se izlozuva na rizik sebe a naj fatalno i drugi zatoa vonredna sostojba koga ne sme svesni i pametni

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Сум била, колку луѓе за причесна ќе одат по црквите, 10 не се сигурно, само во црквата кај мене во маало има над 50 души, тоа за тебе е мала бројка ? Колки цркви има низ Македонија така ако гледаме.
Ти не си објективен, ги напаѓаш муслиманите ко небаре ние поарни сме во случајот, ти се молам.
Да не одиме оф топик за религии сметам дека во овој момент треба да се избегнуват и цркви и џамии, толку.
Имаш 50 души на литургија во недела?
Браво, свака част.
Повеќето цркви во кои сум бил на литургија, во некорона времиња, имаа до кај 15-20 души во недела сабајле.
Некои ни толку.

Е сега спореди го тоа со 50-100 души дневно - трипати, во сите џамии. и пак кажи дека е исто.

Kajgana Shop

На врв Bottom