Коронавирус (COVID-19)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Па да ама и Италија не е од вчера во карантин, неколку недели се вака и бројките земаат се поголем замав за разлика од Кина да речеме. Повеќе ми делува дека не се почитува тој карантин, и сулудо е болен човек да ставиш во домашна изолација со неговата фамилија. Подобро нека пренаменат спортски сали па и да подигнат монтажни болници ко у Полска мислам специјално наменети за заболените. Иако за кај нив мислам дека е доцна веќе тоа.
Целосен карантин е воведен на 10-ти март. https://www.aljazeera.com/news/2020/03/italy-coronavirus-lockdown-200310085004374.html

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Па да ама и Италија не е од вчера во карантин, неколку недели се вака и бројките земаат се поголем замав за разлика од Кина да речеме. Повеќе ми делува дека не се почитува тој карантин, и сулудо е болен човек да ставиш во домашна изолација со неговата фамилија. Подобро нека пренаменат спортски сали па и да подигнат монтажни болници ко у Полска мислам специјално наменети за заболените. Иако за кај нив мислам дека е доцна веќе тоа.
Проценка на Италијанци е кога ќе заврши. 92000 болни до крај

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Само да пријавам дека и јас имам инфо, точно е ова дека се прави конвој и се носат комбиња/камиони/возила од граница ИТ-СЛО. Патниците (ова не ми е сеуште проверено) потпишуваат дека ќе одговараат кривично и материјално доколку се установи дека не се во изолација однапред одреден временски период.

Член од
7 октомври 2018
Мислења
201
Поени од реакции
387
Само да пријавам дека и јас имам инфо, точно е ова дека се прави конвој и се носат комбиња/камиони/возила од граница ИТ-СЛО. Патниците (ова не ми е сеуште проверено) потпишуваат дека ќе одговараат кривично и материјално доколку се установи дека не се во изолација однапред одреден временски период.
Горјан, дечкото што ја има направено Мој Воздух, си има дојдено од Амстердам и он кажа дека потпишал таков документ.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
Батка откако ти се појави на темава, доби ново ниво на паника.
Покрај начинот на модерирање, тоа е една од причините заради кои не пишувам овде.

Се е рекла-казала и паника
со Батка ти на друг да му се обраќаш ко прво....
...со маска дали била во Авион и на кого све кивала нема никакви докази(доказ и објава има дека 50 души околу неа се во карантин)...ако Министерство за Здравство утврдило дека персоната(женска) доаѓа од подрачје кое е критично со Корона вирус каде има многу нови заразени денес, и решил дека една нема да прави проблем на Македонскиот здравствен систем и може слободно да слета Барселона-Скопје директ у болница е само по старата селска навика-ВРСКИ.
Не сме од вчера знаеме какјо функционира оваа банана држава
За Колку локалци што неслетале од нигде може Министерството Ни да ни обезбедеи Корона тест за џаба....и на сместка на здравственото ни осигурувањње што го плаќаме??? Бешe спомнато од еден uzer-лузер дека у Шпанија многу било скапо лекувањето па затоа иделе овде....ама ич неми дојде да заплачам :)

Последно уредено:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.810
Поени од реакции
17.375
Член од
5 март 2018
Мислења
16.513
Поени од реакции
18.778
Прашано беше ама не видов одговор или можеби ми измакна, дали ги проверуваат овие кои одат во самоизолација, дали ги контролира некој сакам да прашам,за тие во карантин знам дека полицијата ги проверувала од време на време

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Прашано беше ама не видов одговор или можеби ми измакна, дали ги проверуваат овие кои одат во самоизолација, дали ги контролира некој сакам да прашам,за тие во карантин знам дека полицијата ги проверувала од време на време
Пиша еден член пред некој ден дека неговата сопруга била дел од симпозиумот на познатата ни екс директорка и дека е тој, неговото дете и сопругата во самоизолација. Кажа дека имаат достава на храна преку роднини/пријатели ама полиција им ја носи дома (роднините или пријателите им ја купуваат). За проверка, им правеле 2 пати дневно (барем тогаш) и дека доколку некој не е совесен, лесно може да ја „клизне“.

B

Beginner

Гостин
Во моментов неможам да проверам но мислам дека Грција е во среден ризик. Ова е добра одлука нека си седат таму кога имат над 200 заразено.
4.Да се забрани влез на територија на Република Северна Македонија на странски државјани и од земјите со среден ризик согласно Листата на Светска здравствена организација објавена на веб страницата на Министерството за здравство, освен за оние лица за кои Министерството за внатрешни работи ќе даде дозвола по мислење од Главниот координативен кризен штаб кој ќе потврди дека постои посебен државен или економски интерес. Овие лица да влезат во нашата држава под посебни услови и заштита согласно протоколот на Министерството за здравство.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Ако ви е од помош, читам искуства активни со корона, што се дома и пишуваат.
Едниот случај е дете од 8 години ( пишува мајка му), другиот трудница, третиот 40 годишна жена. Почнува со температура, сува кашлица, и нетипчна болка во грлото. Кај овие 3 случаеви денес што ги прочитав, проблемите со дишење почнале третиот ден. Кај трудницата денес е седми ден и вика дека е најлошо. Не е хоспитализирана се’уште, но очигледно ќе треба и пишуваше дека ќе ѕвоне да ја земат.
Во сите 3 случаеви е препишана терапија за астма, како олеснување во дишењето.

Дека сите сме загрижени кои се симптомите што се разликуваат од грип, очигледно не може да се утнат.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
Sea e bolje da si u Kina-Wuhan nego vo Spanija/Italija
I Wuhan timot bega od Spanija vo Wuhan...objaveno bas denes 14.03.2020....
https://www.euronews.com/2020/03/14/coronavirus-wuhan-football-team-leaving-spain-to-escape-virus

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Sea e bolje da si u Kina-Wuhan nego vo Spanija/Italija
I Wuhan timot bega od Spanija vo Wuhan
Параноја, заобиколи ме, те молам.
Фудбалски тим бегал од место каде што се шири Ковид-19. Wowowowowowowowo
Па што да праи, да стаи маски и ракавици и да оди по болници, да лекува само затоа што се од Вухан?
Дај, те молам.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.513
Поени од реакции
18.778
Жена му на Педро Санчез претседателот на владата во Шпанија е позитивна на вирусот, објавија сега на еден портал

Kajgana Shop

На врв Bottom