Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.028
- Поени од реакции
- 83.457
Не. Помалку заболени по глава на жител имаат.pa mislam i srbija i bugarija se polosi,
Не. Помалку заболени по глава на жител имаат.pa mislam i srbija i bugarija se polosi,
pa kako sto citame od klegive i tolku falenata svedska sranje ti bila.Јас неможам да сфатам луѓево - абе Македонија не чини ваква таква си идам Италија, Германија и сега сите сакаат да се вратат.
Што се замараш само вежба е да видеме наредниот период колку е способно нашето здравствоАко немате видено како изгледа во Италија... пациенти сместени во магацини, покриени со алуминиумски фолии, медицински лица во војнички шатори
Coronavirus: in Italy's Lombardy region, a hospital has set up tents to cope with influx of patients
In Brescia, in Italy's Lombardy region, masked figures in white protective suits stand ready at tents set up outside the emergency department, where any new ...www.youtube.com
toa e druga rabota, ako ima na primer vo BG iljada a se pomalku po glava na zitel ne znaci deka e bezopasno za nas.Не. Помалку заболени по глава на жител имаат.
Ок е да се вратат ама чисто сумљам дека во карантин ќе седат поголемиот дел од нив.Сите што зборите дека не треба да ги примите тие што доаѓаат.. Колку и да не се нормални тие што патуваат и се враќаат назад, не смееш да не ги примиш. Држвјани ти се на твоја држава, должен си да ги пуштиш. Е сеа тие од Дебар што немаат грам осет, што се шуњаат и не следат препораки..што да им праиш?
Ја би ги затворил сместа, без око да ми трепне па нека се жалат (ова зборам за карантин). Со полиција/војска пред влезови да не смеат врата да отворат 2 недели. Ама јбг..
Не се земени бројките конкретно од последните дена, него откако почна целиот хаос кај нас (ако не се лажам веќе 2 недели). Имаше инфо од пред три-четири дена дека уште доаѓаат. Настрана то, на аеродром и граници кај врви се и сешто, никој не прави ни контрола. Пријател си иди прошлата недела од Малта, на аеродром вели жив чоек нема ни контрола ни ништо.Чек малце, нели од Италија веќе недела дена никој не смее ни да влезе ни излезе?
Брат ние можиме да ја уклучиме свеста и да го ограничиме движењето, да не се скита по кафичи и места каде што има поголема фреквенција на народ, и повеќе да седиме дома. А за останатото неможиме ништо.Па во ваква ситуација не е нивна работа, и моја и твоја е, зошто да ме заразат?
Ваков наплив како за време на одмори е исклучиво заради вирусов.
Абе Фрос, на 7-ми март прошлата сабота 3 автобуси од тука отидоа за Италија на шетање, ти прашуваш дали не смеел никој да влезе и излезе. Моментално мислам дека само наши граѓани смеат од таму да дојдат и притоа да бидат во изолација 14 дена од денот на доаѓањето.Чек малце, нели од Италија веќе недела дена никој не смее ни да влезе ни излезе?
Има кој да го спречи тоа ти не си надлежен за тоа за да заклучуваш дали неможе да се спречи....само сакаш да мислиме така.Па лечење таму би ги чинело повеќе од се што заработиле во последна деценија. Нормално дека ќе се враќаат, и не дека има начин да го спречиме тоа.
19c 0d 1r / confirmed / deaths / recoveredЈа рачунаат и излечената. 18 (+1)
Ако така гледаш, тогаш население од двајца, кај што има еден заболен, е во подобра ситуација од население од 10.000 со двајца заболени.toa e druga rabota, ako ima na primer vo BG iljada a se pomalku po glava na zitel ne znaci deka e bezopasno za nas.
Прво, има разлика помеѓу лечење и тест. Второ, државата нема право да спречи сопствен граѓанин да се врати дома. Дали ќе ги ставаат во карантин или не, тие дома ќе се вратат. Ако ништо друго од финансиски и практични причини.Има кој да го спречи тоа ти не си надлежен за тоа за да заклучуваш дали неможе да се спречи....само сакаш да мислиме така.
Инаку математиката не ти иде 1600ден е тестот на прифатно
Ако заработиле x5 од нас секако може да платат еден тест пред да се прошетаат низ Дебар Скопје
шаторот 14дена на граница е само за твоиве